FrSKy Taranis
Re: FrSKy Taranis
Dobry den pani. PLS chcem poprosit o radu , predal som Turnigy 9XR kupil Taranis, comu vobec nechapem logovaniu. Myslel som ze nejakym sposobom loguje packovanie, prepinanie a veci vykonavane na vysielaci a k tomu data z tele,etrie. Ak ano vobec mi nieuej jsasne ako sa s tym robi, nic som nenasiel resp. nepochopil, poletoval som len tak doma s Qbotom a chcel som pozriet log ako som packoval ale ziadny log nieje. Chapem to blbo alebo robim nieco blbo ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Musis si nastavit logovani treba na nejaky prepinac. Tim jej zapnes a pak najdes na SD karte.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
janekx píše:Musis si nastavit logovani treba na nejaky prepinac. Tim jej zapnes a pak najdes na SD karte.
Jaaaj diky skusim snad pochopim ako na to
Přesně jak píše janekx. Nejlépe přímo na nějakej přepínač. Pak je log na SD kartě a prohlížet ho můžeš pohodlně z companionTx, kde ho otevřeš a můžeš přepínat mezi lety.
Já ho mám nastavenej na levém dvoupolohovém přepínači, kde v jedné poloze je zablokovaný motor a potom, co ho odblokuju, spustí se logování. Je to ještě spojené s logickým spínačem, že musí být napětí na A1 z měřiče baterie. To abych předešel krátkým logům při testu motoru doma a podobně.
Pro každé letadlo je log zvlášť.
Jinak je to ve speciálních funcích, kde zadáš podmínku a akce je: začít logovat a pak jen v jakém intervalu.
Já ho mám nastavenej na levém dvoupolohovém přepínači, kde v jedné poloze je zablokovaný motor a potom, co ho odblokuju, spustí se logování. Je to ještě spojené s logickým spínačem, že musí být napětí na A1 z měřiče baterie. To abych předešel krátkým logům při testu motoru doma a podobně.
Jinak je to ve speciálních funcích, kde zadáš podmínku a akce je: začít logovat a pak jen v jakém intervalu.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Jak vlastně taranis detekuje začátek letu, že má oddělit log (vypnutím vypínače to podle mě není) ?
Jinak by asi bylo lepší logovat aspoň chvíli po ztrátě napětí abys věděl při případné havárii že tam napětí nebylo a jestli se náhodou neobnovilo (či jen zakolísalo) a podobně ...
Jinak by asi bylo lepší logovat aspoň chvíli po ztrátě napětí abys věděl při případné havárii že tam napětí nebylo a jestli se náhodou neobnovilo (či jen zakolísalo) a podobně ...
Marena píše:To abych předešel krátkým logům při testu motoru doma a podobně.
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
thsoft píše:Jak vlastně taranis detekuje začátek letu, že má oddělit log (vypnutím vypínače to podle mě není) ?
No co jsem vypozoroval, je to opravdu tak jak si to nastavíš. Pokud tam nebude další podmínka, tak přepneš, zobrazí se ikona logování a logování začně, přepneš zpět a ikona zmizí a logování přestane.
V logu to nijak oddělené není. Prostě pokračuje, ale rozezná to Companion, že je tam časová prodleva a jedná se o další log.
Jinak s tím napětím a havárií je to dobrá poznámka. Podívám se na to aby tam byla nějaká prodleva.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Řekl bych, že v rámci jednoho dne Taranis ukládá log do jednoho souboru. Když budeš létat ráno a pak večer, najdeš oboje létání v jednom logu. V grafu bude záznam třeba výšky vidět ráno, pak dlouhá přímka na nulové výšce do večera a zase večerní záznam výšky. Nevím jestli to jde nějak ve vysílači ošetřit. Logovací soubor jde ale třeba v excelu rozdělit na dva a uložit každý pod jiným jménem.
To není potřeba rozdělovat, pokud grafy zpracuješ v Companion. Jak jsem psal, on dokáže tyto časové pauzy zpracovat jako jednotlivé lety a tak s nimi pracuje. V jednom logu z jednoho dne je více letů a companion je i tak rozdělí.
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Na to jsem se ptal, nevítě někdo jakým klíčem to companion rozdělí ? Pauza musí trvat nějakou dobu ?
Marena píše:To není potřeba rozdělovat, pokud grafy zpracuješ v Companion. Jak jsem psal, on dokáže tyto časové pauzy zpracovat jako jednotlivé lety a tak s nimi pracuje. V jednom logu z jednoho dne je více letů a companion je i tak rozdělí.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nevím to přesně, ale bude to určitě minimálně pauzou.
Maximální hodnota ve frekvenci ukládání je 25,5s, čili pauza 26s může být brána jako další log.
Ale pouze můj osobní odhad.
Maximální hodnota ve frekvenci ukládání je 25,5s, čili pauza 26s může být brána jako další log.
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
To asi není, když 5x zapnu vysílač na stole nebo na letišti když něco ladím tak se to jako samostatný let neobjeví
Marena píše:Nevím to přesně, ale bude to určitě minimálně pauzou.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jaká je tam pauza mezi tím zapnutím? Zkusim to, mám ji od pátku, ale zatím se mi to tak tvářilo. Ale možná tam byla větší pauza.
Pani dakujem uz logujem , este dalsi blby dotaz SBUS vs. DBUS je to to iste? Co tym myslim mam nazu kde je moznost pripojit prijimac cez DBUS alebo PPM cize predstavoval by som si to tak ze pripojim prijimac k naze 1 kablikom ? Ak ano bolo by mozne teda na Phantom2 dat novy prijimac a ovladat to z Taranis ( Phantom ma myslim normalnu standartnu Nazu). Viem ze tu miesam piate cez deviate ale nejak mi nieje jasna ta terminologia SBUS, DBUS, PPM
Jan Janekx Urbanek
No anglinou nejak extra nevladnem ale nasiel som video https://www.youtube.com/watch?v=4GM14UaCis4od Arthura Konze a vyzera ze on to tak ma pripojene tak uvidim cakam na prijimac vyskusam. Este jeden dotaz ku Taranis a Companion, mal som Turnigy a tu som ku Companion pripajal vo vypnutom stave, ako sa vlastne pracuje s Taranis a Companion? Ja musim vzdy dat trimy k sebe a zapnut (do boot modu ??) az potom ho vidim v Companion. Je to tak spravne alebo treba nieco zmenit ?