Klub příznivců RC paraglidingu

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Klub příznivců RC paraglidingu

#1741 Příspěvek od pepin »

Zdz, ještě dotaz ohledně zatáčení při motorovém letu, zminoval jsi to u jednoho svého vrchlíku že pod motorem to zatáčí,,vyřešil jsi to? Pokud ano, jak ? Ten muj taky mám pocit pod motorem táhne k jedné straně a bez motoru je to v poho.

Řidičkama a jejich mixem mi moc nepřijde že by to šlo rozumě vyřešit bo pokud by plynová páka a její mix přitáhnul jednu řidičku bylo by to potom na tu přitazenou řidičku citlivé přez křidélka bo řídící šnura už by nebyla vyvěšená a křidélková páka by pak šla na napnuté řidičce už hodně z ostra a to by zase bylo potřeba mít další expo mix

Jako ono logicky je nejjednodušší se s tim smířit a pod motorem hold dát pro rovný let trochu křidélek — když chci zatáčet taky musim hrábnout do křidélkový páky, jen je to takový divný muset hrábnout do křidélkový páky když chci pod motorem letet rovně.

Mi naoadlo jestli by to neřešilo jedno další servo co by přitáhlo tu stranu křidla kde je potřeba to přitáhnout vuči motoru přez jiný šnurky než řidičky.

Prostě podařilo se ti to zatáčení pod motorem vyřešit nebo nepodařilo ?
zdzd

#1742 Příspěvek od zdzd »

pepin píše: úte 24.03.2026 15:30 Zdz, ještě dotaz ohledně zatáčení při motorovém letu, zminoval jsi to u jednoho svého vrchlíku že pod motorem to zatáčí,,vyřešil jsi to? Pokud ano, jak ? Ten muj taky mám pocit pod motorem táhne k jedné straně a bez motoru je to v poho.

Řidičkama a jejich mixem mi moc nepřijde že by to šlo rozumě vyřešit bo pokud by plynová páka a její mix přitáhnul jednu řidičku bylo by to potom na tu přitazenou řidičku citlivé přez křidélka bo řídící šnura už by nebyla vyvěšená a křidélková páka by pak šla na napnuté řidičce už hodně z ostra a to by zase bylo potřeba mít další expo mix

Jako ono logicky je nejjednodušší se s tim smířit a pod motorem hold dát pro rovný let trochu křidélek — když chci zatáčet taky musim hrábnout do křidélkový páky, jen je to takový divný muset hrábnout do křidélkový páky když chci pod motorem letet rovně.

Mi naoadlo jestli by to neřešilo jedno další servo co by přitáhlo tu stranu křidla kde je potřeba to přitáhnout vuči motoru přez jiný šnurky než řidičky.

Prostě podařilo se ti to zatáčení pod motorem vyřešit nebo nepodařilo ?
No, vyřešilo, nevyřešilo.

Rukama.
pepin

#1743 Příspěvek od pepin »

zdzd píše: úte 24.03.2026 20:08 No, vyřešilo, nevyřešilo.

Rukama.
😀😀😀😀 přesně to samé zvažuji i já, jednoduchý a navíc funkční 😀😀
Libor
Kontaktovat uživatele:

#1744 Příspěvek od Libor »

Libor
pepin

#1745 Příspěvek od pepin »

Dnes mi dorazil ten cloud 1, dost hustý jak je ten pytlik s cloudem vučí hobbykingáckému v podstatě stejně velikému vrchlíku malej. Teda zatim jsem to nerozbalil, tak jsou v tom zelenym pytliku třeba jen záplaty 😛
Přílohy
IMG_0655.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“