Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger
hotovson píše:vyhnout se vytahovani baterky z vysilace
Jednu možnost jsem již napsal a druhá by mohla být přidělat k té baterce ještě jeden konektor, který normálně zapojen nebude, ale mohl bys ho pak připojit k nabíječce (myslím konektor na silové vodiče). Takže bys baterku nemusel z vysílače vypojovat a zároveň bys mohl i nabíjet. Ale pozor, aby byla vysílačka při nabíjení vypnutá.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:hotovson píše:vyhnout se vytahovani baterky z vysilace
Jednu možnost jsem již napsal a druhá by mohla být přidělat k té baterce ještě jeden konektor, který normálně zapojen nebude, ale mohl bys ho pak připojit k nabíječce (myslím konektor na silové vodiče). Takže bys baterku nemusel z vysílače vypojovat a zároveň bys mohl i nabíjet. Ale pozor, aby byla vysílačka při nabíjení vypnutá.
diky za rady, tak nejak jsem taky premyslel
bohuzel vsechno narazi na stisneny prostor u aku, nejak to vyresim
- Pidus5
- Kontaktovat uživatele:
Trafo
Ahoj všem.Poradí mi někdo prosím?Mám accuel 6 a chtěl bych nabíjet i doma,ale nevím jaké sehnat trafo,nebo kde,nebo jestli stačí zdroj s PC?Možná to tady někdo psal,ale nějak není časík to všechno číst.Předem díky Píďa 
Pidus5
Re: Trafo
Pidus5 píše:Ahoj všem.Poradí mi někdo prosím?Mám accuel 6 a chtěl bych nabíjet i doma,ale nevím jaké sehnat trafo,nebo kde,nebo jestli stačí zdroj s PC?Možná to tady někdo psal,ale nějak není časík to všechno číst.Předem díky Píďa
Zkus tento:
http://aukro.cz/item1263276961_impulsni ... _fvat.html
nebo tento:
http://aukro.cz/item1263570215_napajeci ... 2v_5a.html
tento je levnější:
http://aukro.cz/item1269040407_novy_zdr ... oklad.html
Důležité je aby rozsah napětí zdroje byl v toleranci nabíječky.
Proud zdroje minimálně 5 Ampér.
Pozor na polaritu. Některé zdroje mají obráceně + a -. Popřípadě je třeba koupit nový konektor třeba v GESu a přepájet.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu jak tuto nabíječku používat, koukal jsem do návodu, ale přijde mi, že to dělá něco jiného než bych chtěl
Nabíječku jsem napojil na 12V aku z motorky, připojil baterku, tak mi to házelo chyby, po čase jsem zjistil proč a musel jsem napojit i konektor na vybíjení (asi), nabíjim momentálně 2článek, mužu do něj cpát 2C, chtěl bych ale jen z lehka než si to osahám, tzn. cca 1C. Nastavim tedy 1,3A a zapnu, ověří si to počet článků, tak dám tedy ok, jenže ejhle, víceméně hned od začátku mi tam teče kolem 4,5 až 6A, tak to rychle odpojuju a koukám co se děje, později to zkouším znovu, ale během pár sek. se to rozpípá s errorem
edit: i voltů tam jde kolem 8mi
edit2: chybová hláška je BREAK DOWN

Nabíječku jsem napojil na 12V aku z motorky, připojil baterku, tak mi to házelo chyby, po čase jsem zjistil proč a musel jsem napojit i konektor na vybíjení (asi), nabíjim momentálně 2článek, mužu do něj cpát 2C, chtěl bych ale jen z lehka než si to osahám, tzn. cca 1C. Nastavim tedy 1,3A a zapnu, ověří si to počet článků, tak dám tedy ok, jenže ejhle, víceméně hned od začátku mi tam teče kolem 4,5 až 6A, tak to rychle odpojuju a koukám co se děje, později to zkouším znovu, ale během pár sek. se to rozpípá s errorem
edit: i voltů tam jde kolem 8mi
edit2: chybová hláška je BREAK DOWN
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Přečti si návod na obsluhu třeba zde
http://www.bighobby.cz/fotky6348/fotov/ ... _6_new.pdf
http://www.bighobby.cz/fotky6348/fotov/ ... _6_new.pdf
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
nene, napsal jsem to blbě, origo nabíječka to totiž nabíjela přes balanční
prostě klasicky napojený, to už chápu jak to je, blbne to na oba režimy co jsem zkoušel - balance a charge, baterku jsem zkoušel turnigy 2S 1300mah 25C a pak "stejnou" ale od pecky (která zvládne nabíjení až 5C, tam bych neřešil že to tam láduje víc A). U obou se děje přesně to samé. Nastavim na nabíječce kapacitu a typ baterky, odsouhlasim autodetekci a začne se nabíjet, jenže cpe to tam 4-5 Amp a kolem 8-8,5 Voltů. Po cca 10sekundách nahlásí "break down" a konec. Ještě mi má nějak v dohledné době dorazit trojčlánek do heliny, tak pak zkusim i ten, jestli to neni chyba někde v balančním konektoru, ale to pochybuju, protože to dělá i na charge když ho nemám zapojený.
Různě jsem i gůglil, semtam tento problém našel, ale nikde nebyla odpověď
prostě klasicky napojený, to už chápu jak to je, blbne to na oba režimy co jsem zkoušel - balance a charge, baterku jsem zkoušel turnigy 2S 1300mah 25C a pak "stejnou" ale od pecky (která zvládne nabíjení až 5C, tam bych neřešil že to tam láduje víc A). U obou se děje přesně to samé. Nastavim na nabíječce kapacitu a typ baterky, odsouhlasim autodetekci a začne se nabíjet, jenže cpe to tam 4-5 Amp a kolem 8-8,5 Voltů. Po cca 10sekundách nahlásí "break down" a konec. Ještě mi má nějak v dohledné době dorazit trojčlánek do heliny, tak pak zkusim i ten, jestli to neni chyba někde v balančním konektoru, ale to pochybuju, protože to dělá i na charge když ho nemám zapojený.
Různě jsem i gůglil, semtam tento problém našel, ale nikde nebyla odpověď
Nabíjíš velkým proudem a zdroj co používáš pro nabíječku tohle nezvládá (je příliš měkký). Pokud při zátěži na zdroji klesne napjetí pod určitou hodnotu (asi 10-10,5V nevím přesně z hlavy) tak se nabíjení ukončí s touto chybovou hláškou.
Řešeni:
- při nabíjeni nastavit méně A
- nebo použít jiný (tvrdší) zdroj pro nabíječku
Řešeni:
- při nabíjeni nastavit méně A
- nebo použít jiný (tvrdší) zdroj pro nabíječku
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Míra 66 píše:No,kolik tam máš nastaveno A,těsně před tím než spustíš nabíjení dlouhým stiskem? Když stiskneš start krátce,rozbliká se nastavení Ampér,pak typ 2s,3s atd.pak dlouhý stisk startu a mělo by to být O.K.
No to já právě nastavil, je to 2s a amp jsem nastavil na 1,3, ale ať už tam dám cokoliv, tak se to stejně po dlouhym stisku rozjede, potvrdim počet článků a hned to tam pálí minimálně ty 4A.
Zdrojem to asi nebude, mám to přímo krokodýlama na Aku z motorky, ta je plně nabitá a má nějakejch 13+V (krom toho to dle návodu při nízkym proudu hlásí něco jiného)
Obávám se tedy, že asi špatná nabíječka
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Michal_N píše:Tak to bohužel vypadá na vadnou nabíječku. Podle manuálu znamená Break down poruchu v nabíjecím okruhu.
Pokud ji máš z HC, tak na jejich webu závadu nahlásíš a dostaneš číslo RMA. Potom jim nabíječku zašleš zpátky.
to už vzhledem k poštovnýmu vyjde pomalu levněji zkusit štěstí znovu a objednat jinou, případně tu zkusit sehnat nějakýho šikovnýho děduloelektrikáře co by si to jako přivýdělek na důchod zkusil opravit