F3A mini
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JerryK píše:Toť můj názor. Uvidíme jaká bude realita.
Dle mě toto nemá cenu řešit a chápu tvůj postoj.
Jsou prostě zajeté kategorie mezinárodní F3A a národní RCA. Dlouhodobě ustálená pravidla a značnou historii. V obou se létá se špičkovou technikou. Což je dle mě v pořádku. Je to o létání a až pak o technice.
Záměrem bylo zpřístupnit akrobacii i dalším lidem, kteří nechtějí investovat do kompozitové 2metrovky. Dnešní "průměrná" schopnost akrobacie je mnohem vyšší než třeba před 10 lety, když letěli M2. Díky letadlům jako Yak od rcfactory, simulátorům, atd.... pamatuji doby, kdy solidní 4bodový výkrut přes celou oblohu byl obdivován.
Lehká sestava začne NUDIT!! Vím o čem mluvím.
Dle mě je nejdůležitější se do toho pustit a začít létat. S čímkoliv!!! Ideální je dát dohromady partu a vzájemně si radit, napovídat, hecovat se.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
martinni píše:Pro mě je snad nejtěžší písmeno M se 1/4 výkruty, letadlo mi vždy při těch čtvrtvýkrutech někam uhne.
Tam jsou dvě klíčové věci:
1) je třeba nalétnout s křídly ROVNĚ a s dostatečným poloměrem, aby letadlo rovně stoupalo
2) letadlo musí letět kolmo nahoru i dolu SAMO. Pokud se tak neděje, tak zalétatávat. Nejde vzít syrové letadlo a hned trénovat sestavu. To je pak utrpení.
Možná by pomohly větší expa, pokud si hrabeš do jiných kormidel. Ale to je lepší se odnaučit
- LV
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:
Lehká sestava začne NUDIT!! Vím o čem mluvím.
Tak, tak. Aj pre mňa bola táto zostava na prvý pohľad výzva a aj preto som ju začal trénovať. Trénujem to (lietam dosť málo
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
bude video?
Nieje niekto z vas schopny nahrat F3A MINI na simulatore a zavesit to na youtube? Vobec nejde o perfektnost, ale o uistenie ze som spravne pochopil tie figury. Raz vidiet a nemusim 5* citat.
TomasC píše:martinni píše:Pro mě je snad nejtěžší písmeno M se 1/4 výkruty, letadlo mi vždy při těch čtvrtvýkrutech někam uhne.
Tam jsou dvě klíčové věci:
1) je třeba nalétnout s křídly ROVNĚ a s dostatečným poloměrem, aby letadlo rovně stoupalo
2) letadlo musí letět kolmo nahoru i dolu SAMO. Pokud se tak neděje, tak zalétatávat. Nejde vzít syrové letadlo a hned trénovat sestavu. To je pak utrpení.
Možná by pomohly větší expa, pokud si hrabeš do jiných kormidel. Ale to je lepší se odnaučit.
Ještě se ale tady v těch obratech nikdo nezmiňoval o rychlosti s jakou se do obratu létá
- michal.valis
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, to opravdu nikdo o tuto kategorii nemá zájem? Psal jsem panu Havlovi a na soutěž tuto sobotu v Neratovicích se přihlásil pouze jeden pilot. Myslím si, že je to velká škoda, protože osobně bych si soutěžní akrobacii rád zkusil, ale na dvoumetrové éro nemám finance.
Sestava mi nepřijde až tak moc složitá i když nemám zatím srovnání s tím jak to vypadá, když to zalétá někdo kdo to umí.
Sestava mi nepřijde až tak moc složitá i když nemám zatím srovnání s tím jak to vypadá, když to zalétá někdo kdo to umí.
honzis píše:No tak to vypadá, že v tu sobotu se soutěž konat nebude.
Že jo lidičky a je to škoda
ačkoli jsem se na to vyprdnul a nechal to moooožná na příští sezonu,musím se přiznat,že po prvotním nadšení jsem trošku za sebe prozřel,myšlenka sice možná dobře míněná-LEVNĚ F3A ale podle mého trochu nedomyšlená-složité obraty pro nemajetné-třeba mě
TAKŽE VLASTNĚ JAK,JAKO
to moc hlavu patu nemá-teda pro mě
PS:kdyby ty obraty bylo pro mě možné----zvládnul bych je potrénovat v hale s halákem,tak jsem dnes přihlášen jako druhý soutěžící,ale já v hale nezvládl ani první obrat----M
ale je to jen muj názor a muj pohled.
[quote="martinni"]Ale na druhou stranu, jak už jsem psal, co mi hlava nebere, že sestava je složitější než u RCA,
Možná nám tak trošku uniklo,že v podstatě nejde o nic jiného,nežli o nábor-nalákání nových adeptu do klasického F3A na což je právě potřeba zvládat ty složitější obraty,jen to mohlo být letos s levnějším a menším modelem,klasické F3A až příští rok
Možná nám tak trošku uniklo,že v podstatě nejde o nic jiného,nežli o nábor-nalákání nových adeptu do klasického F3A na což je právě potřeba zvládat ty složitější obraty,jen to mohlo být letos s levnějším a menším modelem,klasické F3A až příští rok
pepin píše:Možná nám tak trošku uniklo,že v podstatě nejde o nic jiného,nežli o nábor-nalákání nových adeptu do klasického F3A
Naprosto souhlasím. Napadá mě, v čem je problém, vymyslet si něco sami, dát termín a někde se sejít a polétat, vždyť přeci není nutné čekat až něco vymyslí pan Havel, nebo nikdy jiný, iniciativa může vzejít třeba odsud, ani to nemusí být nic oficiálního.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
martinni píše:Naprosto souhlasím. Napadá mě, v čem je problém, vymyslet si něco sami, dát termín a někde se sejít a polétat, vždyť přeci není nutné čekat až něco vymyslí pan Havel, nebo nikdy jiný, iniciativa může vzejít třeba odsud, ani to nemusí být nic oficiálního.
Hmmm, tak tomu prostě nevěřím. Lidi se nesešli, když to někdo vymyslel, dal termín, sehnal letiště a byl připraven radit a bodovat na úrovni, jako PAN Havel. Po tomhle nemá další inicativa, dle mě, jakýkoliv smysl.
Je totiž zásadní rozdíl poletovat obraty stylem "tam vy to letadlo spadlo, tak jsem to chtěl" a zalétnout sestavu přesně a když musím s bodovači za zády.
Kdo nezkusil.....