Sniper II 2011
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sniper II 2011
Krásné videa dík. Dnes jsem prolítnul snipra na letišti z listama edge a všem padla varga dolu. Heli krásně poslouchala doslova jsem si užíval let. Proti me 480ce 6s je to užasně přesná mašinka. Dela přesne to co uděláš páčkou, nic víc nic mín
božííí
ještě že jsem ho neprodal, ale prodal jsem trexe 500 
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Taková technická otázečka
... Létáte někdo na Sniperu mini V-bar?? Potřeboval bych něco prokonzultovat... S robirdem nešel pořádně vrtulník nastavit, dělal hrozného delfína a nedej bože hrábnout prudce do výškovky ve velké rychlosti, reakce byla naprosto neúměrná, prostě šílený delfín
... Tak jsem tam strčil V-bar ale nějak se mi nelíbí velikost kompenzace když helinu v ruce nakláním.. Vše chodí jak má jen ta stabilizační výchylka desky cikliky se mi zdá malá... Zítra to tak jako tak otestuji
ale myslím že to bude těžko říditelné a neposlušné, ovšem může to i fungovat...
PS: musel jsem nekorektně nastavit v průvodci záložku "CYCLIC" kde chce nastavit 8° na křidélkách, když jsem tam nastavil 8° a dokončil průvodce tak když jsem potom dal plný kolektiv (10,5°) + křidélka kamkoliv naplno + výškovka (čumák dolu) tak zadní serva bourala a mechanika se příčila, abych tomuto předešel tak jsem musel v záložce "CYCLIC" nastavit nějaké 4° a a pak když jsem průvodce ukončil tak vše chodilo krásně od limitů k limitům
, jen se mi nelíbí velikost kompenzace při pohybu heliny v ruce, dle mého je malá a vychází na ty 4° co jsem nastavil v "CYCLIC"... Jediné co mě napadlo je použít Cycilc Ring který by to vyřešil i při korektním nastavení záložky "CYCLIC" ale ten tam nemám a mít nebudu (je to Fuck-BAR, prosím připomínky si nechte)...
PS: musel jsem nekorektně nastavit v průvodci záložku "CYCLIC" kde chce nastavit 8° na křidélkách, když jsem tam nastavil 8° a dokončil průvodce tak když jsem potom dal plný kolektiv (10,5°) + křidélka kamkoliv naplno + výškovka (čumák dolu) tak zadní serva bourala a mechanika se příčila, abych tomuto předešel tak jsem musel v záložce "CYCLIC" nastavit nějaké 4° a a pak když jsem průvodce ukončil tak vše chodilo krásně od limitů k limitům
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Na rychlosti prudce hrabat do výškovky ....... no..... Ano, řízení je citlivé a a výsledná reakce je velmi prudká. To ale není nic nenormálního.
Ovšem tohle co popisuješ není delfín. To jsou pouze přehnané reakce na přehnané zásahy do řízení v ose klopení. Zkusil jsi něco podobného na rychlosti udělat s pádlem?
VStabi by mělo během letu přizpůsobovat parametry PID regulátoru dle stylu letu. Na rychlostní lety nějakým způsobem upravuje Integrační parametr a snižuje jej v poměru k ostatním. Nevím jak to tam funguje, ale výsledek je ten, že Vstabi udrží vrtulník v rychlém letu i s lehkými listy s né úplně ideálním předstihem. Není to ideál ale snaží se. Ostatní bezpádla více či méně ladíš k požadovanému stilu letu.
Já bych se toho nebál a zítra to prolítnul.
Ovšem tohle co popisuješ není delfín. To jsou pouze přehnané reakce na přehnané zásahy do řízení v ose klopení. Zkusil jsi něco podobného na rychlosti udělat s pádlem?
VStabi by mělo během letu přizpůsobovat parametry PID regulátoru dle stylu letu. Na rychlostní lety nějakým způsobem upravuje Integrační parametr a snižuje jej v poměru k ostatním. Nevím jak to tam funguje, ale výsledek je ten, že Vstabi udrží vrtulník v rychlém letu i s lehkými listy s né úplně ideálním předstihem. Není to ideál ale snaží se. Ostatní bezpádla více či méně ladíš k požadovanému stilu letu.
Já bych se toho nebál a zítra to prolítnul.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za rady, no a abych se přiznal tak jsem měl pádlového jen Riccouška ale to bylo v době kdy jsem byl rád že letím a nějaká rychlost byla můj sen, takže nevím jak se heli chová na pádlech v rychlém letu či obratech.. Jinak hodnotím to oproti třeba 450FBL (V-BAR) a 600FBL (HC3), tam je ta reakce i na velké rychlosti vždy úměrná pohybu páky, u snipera s Robirdem je to prostě brutalita i když je to jen v první vteřině a pak to bezpádlo srovná a pokračuje dál, jen jakoby vyskočí o metr výše pak to vrátí zpět a pokračuje už tak jak (mě to připadá jako když delfín skočí a pak plave dále) chci jen ta první reakce je brutální a nějak to prostě nešlo doladit... Každopádně zítra otestuji toho převlečeného V-BARa VS Sniper
..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Co je to prevleceny Vbar?
- DaveLister
S tím nastavením 4st místo 8st imho děláš blbost. Tím nastavením 8mi stupňů se přispůsobuje celé nastavení dané mechanice. Pokud to nastavíš takhle tak odezva bude poloviční oproti tomu co by vbar chtěl a dle toho to taky bude (ne)fungovat.
Radši bych to nastavil na 8st jak to má být a nechal to narážet. V letu ti to stejně do těch krajních poloh nedojde. Express verze vbaru taky nemá cyclic ring a doporučení mikada je to co píšu - neřešit ty limity protože to do nich v letu stejně nedojde.
Radši bych to nastavil na 8st jak to má být a nechal to narážet. V letu ti to stejně do těch krajních poloh nedojde. Express verze vbaru taky nemá cyclic ring a doporučení mikada je to co píšu - neřešit ty limity protože to do nich v letu stejně nedojde.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
OPR píše:Co je to prevleceny Vbar?
No přece FUck-BAR
DaveLister : No, právě když tam dám těch 8° tak mi ta výchylka při kompenzaci připadá OK ale toho narážení se bojím
Ty tam v menu samozřejmě tu funkci Cyklik Ring máš. Soft ve Fuckbar je 5.3.4. lepší momentálně není. Musíš v nastavovacím menu Swasch kliknout na ten modrý domeček a otevře se menu různých úprav geometrie a zde se to nastavuje.(pokročilé menu)
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Trust píše:Ty tam v menu samozřejmě tu funkci Cyklik Ring máš. Soft ve Fuckbar je 5.3.4. lepší momentálně není. Musíš v nastavovacím menu Swasch kliknout na ten modrý domeček a otevře se menu různých úprav geometrie a zde se to nastavuje.(pokročilé menu)
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
DaveLister píše: .....Express verze vbaru taky nemá cyclic ring a doporučení mikada.....
Jééénžéééé cyclic ring ti neřeší funkci omezení chodu serva. Cyclic ring má pohlídat mixování dvou do sebe plných výchylek klonění a klopení.
- DaveLister
Jééénžééé řeší. Omezí výchylky a zároveň kombinaci klonění a klopení jakoby do kruhu. U vbaru je to jediná možnost jak výchylky omezit, něco jako max výchylka klopení/klonění tam prostě neni (v express verzi není ani ten cyclic ring, takže výchylky omezit nejdou vůbec).
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
No myslím že o to mě šlo, když jsem dal křidélka + výškovku + kolektiv tak se to vzpříčilo.. Tak jsem použil Cyclic Ring a už to chodí jak má, jinak omezení dráhy serv tam je taky ale to já podle mě nechci , chci aby to omezovalo jen když použiji křidélka + výškovku + kolektiv, a když jen kolektiv + výškovku nebo křidélka tak to musí jít naplno... Nebo se mýlím
.. Omezení dráhy serv tam je taky tak to můžu ještě předělat
..
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to BOMBA
.. Létá to naprosto luxusně, a nemám co bych tomu mohl vyčítat... Na té výškovce ve velké rychlosti už to není tak hrozné, každopádně o 100% lepší ale i tak to chce jemnou práci ovšem jak napsal OPR je to prostě vlastnost
..
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.
Chtel bych se zeptat, jaky je fakticky rozdil, mezi Sniperem ll a verzi 2011.
Na webu vyrobce jsem samozrejme byl, ale prijde mi, ze cely rozdil je v barve eloxu.
Ani nema vlastni verzi navodu.
Je mi nekdo schopen rici, jestli je tam nejaky zasadni rozdil?
Laka mne vymena Rexe 500 za Snipera.
Diky Martin
Chtel bych se zeptat, jaky je fakticky rozdil, mezi Sniperem ll a verzi 2011.
Na webu vyrobce jsem samozrejme byl, ale prijde mi, ze cely rozdil je v barve eloxu.
Ani nema vlastni verzi navodu.
Je mi nekdo schopen rici, jestli je tam nejaky zasadni rozdil?
Laka mne vymena Rexe 500 za Snipera.
Diky Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
Rozdíl je ve vrtulce 4 mm hřídel oproti 3 mm, což dovolí použít delší listy, příp. hlavu a držáky listů vrtulky z jiného vrtulníku (já tam mám vrtulku z Trex 500 PRO).
Neznám detailně jak vypadá pádlová hlava, ale na bezpádlu jiné rozdíly asi nejsou.
Neznám detailně jak vypadá pádlová hlava, ale na bezpádlu jiné rozdíly asi nejsou.