MSH Brain / iKon
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSH Brain
Na HeliFreak se objevil velmi hezký přehled jak propojit jednotku se satelity a servy pro různá rozložení serv bez nutnosti přeskakovat obrazovky.
http://helifreak.com/showpost.php?p=4186859&postcount=1
http://helifreak.com/showpost.php?p=4186859&postcount=1
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
jak je teda na tom msh brain s porovnanim s microbeastem? Na netu se porad pise neco jineho a kazdy si mele svoje... a nejlepsi na tom je ze se vzdy pripoji nekdo kdo vychvaluje vbar ikdyby to litalo hure protoze si to neprizna ze mohl usetrit az 50% nakladu na koupi fbl systemu...
porovnanie je velmi subjektivne a v pripade niektorych jedincov byva tendencne. za tych par letov co som s brainom mal mi brain pride zivsi, mrstnejsi ale pritom presnejsi, chvost sa sprava ovela lepsie a pritom zasekavanie je ovela tvrdsie, piruety su krasne plynule bez obcasneho spomalenia alebo trhnutia, rovnake na obe strany. ak 50% z tychto pocitov zanedbam lebo sa clovek tesi ze ma nieco nove k heli, tak aj tak mi pride minimalne o tri chlpy lepsi ako microbeast. nemam ho preco vychvalovat, kupil som si ho za vlastne a keby sa mi jeho letovy prejav nepacil tak nemam problem to priznat a dat naspat bestiu
PRÔTOS
Tak jako o tom žádná.
Když jsem dělal reborn svýho loga 600 , šoupnul jsem tam microbeast z šuplíku , pač byl doma.
Po dvaceti startech jsem si koupil Brain. Nebe a dudy. Lítá to přesně a vrtulka chodí luxusně.
Odlítaný 3 měsíce..... .......Ale ... ale vbar to není.
Minulý týden se mi naskytl modrej minivbar s v5.3 PRO za čtyřku na modelbazaru , tak jsem nezaváhal a už na něm mám v logu 600 dalších 6startů a to je prostě lahoda.
Helina fakt lítá přesně jak to znám a mám to zažitý roky zpátky.
Brain lítá fakt skvěle , a i když se dá doladit hafo parametrama , tak prostě aby lítal jako vbar jsem ho nedotáhl. Nevadí mi jak lítá , vadí mi ty dva starty , který musím dát abych si "přezvykl" z po lítání s LA700 kde mám taky vbar.
Takže za mě vbar , brain dávám na bazar.
Když jsem dělal reborn svýho loga 600 , šoupnul jsem tam microbeast z šuplíku , pač byl doma.
Po dvaceti startech jsem si koupil Brain. Nebe a dudy. Lítá to přesně a vrtulka chodí luxusně.
Odlítaný 3 měsíce..... .......Ale ... ale vbar to není.
Minulý týden se mi naskytl modrej minivbar s v5.3 PRO za čtyřku na modelbazaru , tak jsem nezaváhal a už na něm mám v logu 600 dalších 6startů a to je prostě lahoda.
Helina fakt lítá přesně jak to znám a mám to zažitý roky zpátky.
Brain lítá fakt skvěle , a i když se dá doladit hafo parametrama , tak prostě aby lítal jako vbar jsem ho nedotáhl. Nevadí mi jak lítá , vadí mi ty dva starty , který musím dát abych si "přezvykl" z po lítání s LA700 kde mám taky vbar.
Takže za mě vbar , brain dávám na bazar.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Já bych viděl problém jinde, co si u Braina neupáčkuješ to nemáš narozdíl od vbaru. Střídám Brain v LA s Vbar v Miniprotosovi a prostě je cítit to že vbar má snahu ti obraty vyhlazovat. Což jsem pozoroval i když jsem střídal Brain a Vbar v MP abych je porovnal.
Takže je jasné že je to o preferencích a tvrdit že jedno je lepší než druhé je blbost. Každý systém má něco do sebe a záleží na každém co mu vyhovuje. A hlavně jsi na něco navyklý a to na co jsi navyklý nemusí být to správné a proto ti něco co chodí jinak připadá divné.
Takže je jasné že je to o preferencích a tvrdit že jedno je lepší než druhé je blbost. Každý systém má něco do sebe a záleží na každém co mu vyhovuje. A hlavně jsi na něco navyklý a to na co jsi navyklý nemusí být to správné a proto ti něco co chodí jinak připadá divné.
Raptor E700 (MSH Brain)
Mam doma jen bestii a vbar 5.2 a to se samozrejme neda porovnavat... jde mi o to ze shanim bezpadlovou jednotku na novou helinu. Zatim teda vyckavam na 4dstabi a jeho letovy projev. Novy vbar je dost drahy a helicommand me nenadchl z duvodu nastaveni... To radeji vbar nezli helicommand.
Takze sem si rikal ze msh brain s cenou v akci by byla dobra volba pokud by se opozdilo vydani 4dstabi.
Takze sem si rikal ze msh brain s cenou v akci by byla dobra volba pokud by se opozdilo vydani 4dstabi.
Ses do toho trochu zamotal Martine. Prostě Brain lítá jinak , a já nechci heliny aby mi každá lítala jinak. Naopak.
Frsky X10S Carbon
Jojo, vbar mi ten let pekne vyhlazuje a kdyz prejdu na microbeasta tak to je straslivej rozdil ... ale tak zase si rikam ze vidim jak na tom skutecne jsem kdyz mi do toho neekca bezpadlo 
ok, tak dale budu vyckavat a do jara se rozhodnu
ok, tak dale budu vyckavat a do jara se rozhodnu
To jsou zase řeči. V-Bar nic nevyhlazuje. Ani si to nemůže dovolit. Nemůže vědět co chcete dělat. Dělá přesně to co v daný okamžik páčkujete a pokud se vám ruce neklepou z chlastu, tak je to hladké. Je prostě dobrý a ví přesně jak stabilizovat (a nepřehánět to a nepřidávat tam kde nemá - z čehož by pak pilot měl pocit, že to zvoral sám). To že s ostatními bezpádly to není takové je jen jejich chyba a nezachrání to ani tvrzení, že si za to může rukama pilot sám. Kdyby v-bar do řízení "kecal" nikdo s ním nebude lítat. To můžete začit tvrdit že i simulátor vylepšuje vaše prvky. Kravina.
V tom je totiž kvalita bezpádla. Viset bez hnutí v uragánu, když na kniply nesaháte, umí úplně každé bezpádlo. Rozhodující je jak se vypořádá s stabilizaci v pilotem vyvolaném pohybu a jak přesně vykonává co pilot chtěl. V té přesnosti odezvy je totiž ten pocit "vyhlazování" (vůči těm, které toho nejdou tak dobře schopny)
V tom je totiž kvalita bezpádla. Viset bez hnutí v uragánu, když na kniply nesaháte, umí úplně každé bezpádlo. Rozhodující je jak se vypořádá s stabilizaci v pilotem vyvolaném pohybu a jak přesně vykonává co pilot chtěl. V té přesnosti odezvy je totiž ten pocit "vyhlazování" (vůči těm, které toho nejdou tak dobře schopny)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
V ničem jsem se nezamotal napsal jsem své pocity z letu s oběma bezpádly. V čem tedy létá jinak? Prostě můj dojem z letu s vbarem je takový že to letí, zaletí to to co chci ale prostě chybí mi od něho zpětná vazba (v tom smyslu že letím přesně tak jak páčkuju, je to spíš takové simulátorové)
P.S. Nikde netvrdím že vbar chodí špatn, nebo že Brain chodí líp apod. Jen tvrdím jaký mezi nimi cítim rozdíl v letovém projevu.
P.S. Nikde netvrdím že vbar chodí špatn, nebo že Brain chodí líp apod. Jen tvrdím jaký mezi nimi cítim rozdíl v letovém projevu.
Raptor E700 (MSH Brain)
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
To ze se ruzna bezpadla chovaji jinak je bezne. Nejsem odbornik, resp. o tom nevim skoro nic, ale v kazdem bezpadlu je nejake tlumeni vibraci ( prinejmensim ). A to pak zpusobuje rozdilnou reakci na rizeni. Bezpadlo rozdilne reaguje na pohyb heli. Proste rozdilne rozlisuje co je jeste vibrace a co uz je realny pohyb.
Alespon takhle nejak si to predstavuji. Opravte me pokud jsem totalne mimo.
To ze V-Stabi ( V-Bar) ma snahu malicko let korigovat jsem slysel od mnoha dobrych pilotu. Nevim, sam mam s V-Barem velmi male zkusenosti. Asi to neni na skodu a urcite je to o zvyku. Nekomu to tak vyhovuje a nekomu ne. A pokud si zvyknu na projev jednoho bezpadla, tak potom si zcela zakonite budu stezovat, ze to jine nelita tak dobre.
A nastaveni bezpadla ? No, asi to chce jeste porad o tom alespon nejake zaklady tusit. Pred par lety nastavit Gyrobota dobre byla fakt maturita. Ono i pokrocile nastaveni V-Baru v prvnich verzich bylo skoro pro normalniho smrtenika neresitelne. Vzpominate jak se tam virtualne nastavovaly pomery prepakovani "padlove hlavy" ?
V Kromclu jsem videl par helin litat a maloktere bezpadlo bylo nastaveno dobre. Ono je to velmi dobre slyset. A stejne s nimi piloti litali a byli spokojeni.
To ze V-Stabi ( V-Bar) ma snahu malicko let korigovat jsem slysel od mnoha dobrych pilotu. Nevim, sam mam s V-Barem velmi male zkusenosti. Asi to neni na skodu a urcite je to o zvyku. Nekomu to tak vyhovuje a nekomu ne. A pokud si zvyknu na projev jednoho bezpadla, tak potom si zcela zakonite budu stezovat, ze to jine nelita tak dobre.
A nastaveni bezpadla ? No, asi to chce jeste porad o tom alespon nejake zaklady tusit. Pred par lety nastavit Gyrobota dobre byla fakt maturita. Ono i pokrocile nastaveni V-Baru v prvnich verzich bylo skoro pro normalniho smrtenika neresitelne. Vzpominate jak se tam virtualne nastavovaly pomery prepakovani "padlove hlavy" ?
V Kromclu jsem videl par helin litat a maloktere bezpadlo bylo nastaveno dobre. Ono je to velmi dobre slyset. A stejne s nimi piloti litali a byli spokojeni.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:..... Pred par lety nastavit Gyrobota dobre byla fakt maturita. ....
Pokud chceš půjčím Ti GT5
pkotatko píše:To ze se ruzna bezpadla chovaji jinak je bezne. Nejsem odbornik, resp. o tom nevim skoro nic, ale v kazdem bezpadlu je nejake tlumeni vibraci ( prinejmensim ). A to pak zpusobuje rozdilnou reakci na rizeni. Bezpadlo rozdilne reaguje na pohyb heli. Proste rozdilne rozlisuje co je jeste vibrace a co uz je realny pohyb.
Odlisna filtrace je jeden z mnoha faktoru, ktere ovlivnuji letovy projev. Hlavnim faktorem jsou ridici algoritmy. I kdyz mate hardwarove dva stejne bezpadla, firmware naprogramuji dva ruzni lide, poleti to uplne jinak. Podle me je nejvetsi rozdil mezi vstabi a ostatnimi bezpadly v tom, ze dokaze zjednodusene receno oddelit to jak je heli ve skutecnosti ve vzduchu natocena a tak se neovlada na zaklade toho, jak ji vidi pilot, ale kam ji pilot poslal. Tim se dokaze uplne odprostit od vetsiny problemu, ktere heli ma a dela pak jen to co se po ni chce. Takze ve skutecnosti ridite simulator a on se vam snazi tu heli dorovnat tak jak si prejete. Je to neco, jako byste rozsirili optimalizaci piruet nejen na vrtulku, ale na vsechny osy a navic zaroven. Vypada to moc pekne na oko a rizeni je jednodussi, protoze se proste neresi nic jineho nez jen let. Porad je tam nejaka zpetna vazba, ale neni tak dulezita, jako u jinych bezpadel.
Na druhou stranu, vetsina ostatnich bezpadel se ridi na zaklade toho, jak jsou natocene ve skutecnosti a pokud ta heli neni v dobrem stavu, neco nestiha tak to tak i vypada, rizeni neni napr. tak presne.
Ridici algoritmus ovlivnuje asi ze 70% letovy projev, zminena filtrace priblizne 20% a ten zbytek nejake vlastni upravy, ktere si nastavime sami. Co se tyce filtrace, tak je neskutecne jak jen nejake 4ms zpozdeni, ktere vytvori navic znatelne ovlivnuje napr. zasekavani nebo linearitu rizeni.
Stejne bezpadlo udelat nejde, kazde bude vzdycky v necem odlisne vice ci mene.
Spirit System
dle tebe je Vstabi typ bezpadla, ktere ridi za pilota a lita jak simulator?
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Ne, popisoval jsem ridici algoritmus. Za pilota neridi zadne bezpadlo. Kdybych to popsal pomoci rotacnich matic, tak by to moc pochopitelne nebyloLada1 píše:dle tebe je Vstabi typ bezpadla, ktere ridi za pilota a lita jak simulator?
Spirit System