eddiex píše:Tak po temer mesicni pause jsem byl dnes konecne proletet Bixlera.
Asi tak mesic zpet jsem si musel projit tvrde frustrujicim obdobim. Jako uplny zacatecnik jsem mel nekolik malo letu, kdy jsem byl nadseny az k silenstvi. Byla to jiste notna davka onoho "zacatecnickeho stesti". Krasne jsem lital, plachtil a dokonce parkrat I dokonale pristaval. Pak ale prislo nekolik po sobe jdoucich "letovych dnu", kdy jsem letel vzdy jen maximalne 2-3 minuty a koncil vzdy padem a sberem trosek. Pak opravy a zase dookola. Bylo to fakt frustrujici, az jsem uvazoval, jestli treba na to nemam uz schopnosti... Je sice Pravda, ze zdejsi pocasi je dosti vetrne a bezvetri jsem vlastne jeste ani nezazil ! Tak budiz to pro mne takovou vymluvou, ze za lepsich podminek by mi to slo lepe.![]()
No az dnes konecne po mesici pauzy jsem se znova odhodlal. A VELKY USPECH !!!!! Prave jsem se vratil domu I s naprosto neposkozenym erem. HURRRRAAA !!!
Bylo opet vetrno, podle udaju kolem 21 km/h. Do toho jeste poryvy. Absolvoval jsem tri kratke lety. Kazdy z nich 5 letovych minut. Ja vim, je to zkusenejsim asi k smichu, ale pro me to bylo prekonani jakesi bariery. A I tak se mi ruce trasly a nebylo to zimou. Tri krasna hladka pristani, a hura domu. Dnes poprve se mi dokonce zdalo, ze letoun byl snad I dobre vyvazeny. Tedy nemusel jsem stale rvat za vyskovku.
V Jednu chvili jsem se dokonce odhodlal I vyzkouset klapky. Mam je mirne namixovane s vyskovkou. Spinac jsem sepnul v poloze s vetrem v zadech v nadeji, ze to pomuze snizit silenou rychlost letu, jakou Bixler nabira s vetrem v zadech. Hohoho, honemm jsem to vypinal !!!! Letadlo slo prudce dolu. Mozna je ten mix s vyskovkou trochu moc.
Nebo jsem to mozna zkusil za nevhodnych podminek a okolnosti. Mozna nejaka rada na vzykouseni a nastaveni klapek...?
Takze budu mit dnes cely den dobrou naladu. A s nadeji vyhlizim do budoucna.
Preji vsem pekny vikend.
GRATULACE! Mám výškovku při klapkách zvednutou (přitaženo) o 30% ...