Admiral II
-
HONZIK 22
Re: Admiral II
Na co dve loziska?Kdyz uz.Osadil bych jen jedno do středu a tu kulisu dotáhl s podložkou na vnitrni krouzek loziska.
Ale i tak,jestli uz ted je smerovka mekka, pri jemnem brknuti o travu s pevne prisroubovanou vyskovkou pujdou do kytek cele ocasky.
Ale i tak,jestli uz ted je smerovka mekka, pri jemnem brknuti o travu s pevne prisroubovanou vyskovkou pujdou do kytek cele ocasky.
Njn... Šrouby.
Když jsem viděl ten otvůrek pro provlékání poutací gumy a podíval se na svoje humpolácký pazoury...šel jsem do šroubu
. Ale tu tuhost to podle mě nijak nenaruší,ne? Přiznávám se i k dalším úpravám: menší úhel "uší" + dobastlená křidélka. Takže holt to ouplný retro nejni... Ale stydím se,fuj!

Honzik22: Zkoušel jsem jedno ložisko,ale rozměr není vhodnej(malá tlouštka) a podložkování neprošlo. A viklalo se to skoro stejně... No a sedat hodlám na anglickej trávníček,máme ho na letišti slíbenej,heč!
A jestli to fakt urvu,stejně bych ocasky překopal na výškovku s klapkou.
S62
Honzik22: Zkoušel jsem jedno ložisko,ale rozměr není vhodnej(malá tlouštka) a podložkování neprošlo. A viklalo se to skoro stejně... No a sedat hodlám na anglickej trávníček,máme ho na letišti slíbenej,heč!
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
Zdarec všem! Tak Admirál už létá a výškovka drží!
Na křidélka reaguje mravně a s mixem směrovky ještě líp.
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
Díky za uznání,jyrry.
A jak si plachtí,(větroní,klouže?
) ,joj! A výškovka("houpačka"),zdá se,drží. Do ocasu jsem musel dát nějaký olovo,ale i tak jsem s letovkou(1325g) spokojený. Zálet byl za bezvětří pak cca 5uzlů, v nárazech 9. Ale zvládal to i tak. Stabilita i se zmenšeným vzepětím a úhlem uší bez problémů,na křidélka reaguje mravně. Jen ještě nemůžu zhodnotit kompl. vlastnosti,bo jsem létal "s vrtící se vrtulí"-zaboha nemůžu na reglu /RAY G2 R-40B/ nastavit brzdu. Buď jsem hluchej nebo blbej. Tak se vydám s prosíkem k Biďákovi.... S62
Se stavbou jdu do finále hodťe mi sem prosím někdo více detailů jak máte udělané uložení výškovky,bowdenu atd..
Nebudu vymýšlet vymyšlené.
Děkuji všem.
Nebudu vymýšlet vymyšlené.
Děkuji všem.
Osobně bowden ve směrovce + houpačku s plovoučkou nedoporučuju. Ano,funguje mi to-ale není to ono pravé,ořechové. Až mi plovoucí výškovka "umře",nastoupí vejškovnice pevná s klapajznou /pardon:pevný stabilizátor s výškovkou
/ plus mikroservo v kýlovce. System Solius. Tam to pantátové vymysleli dost dobře.
S62
Co je to systém Solius?
S62
Po nějaké době jsem zase jednou musel zasednout ku frézce a doplnit sklad.
Asi týden frézování po odpolednech a krabice jsou opět připravené na kompletaci
Asi týden frézování po odpolednech a krabice jsou opět připravené na kompletaci
jyrry.webnode.cz
- PetrG
- Kontaktovat uživatele:
Moje řešení.
Výškovku jsem trochu předsadil aby uchycení táhla bylo co nejdál od osy otáčení a nemusel zbytečně zmenšovat výchylku u serva. Nějaká vůle tam je, ale u tohoto retro éra to nevadí a funguje to. Vzepětí uší je asi poloviční.
https://grecner.rajce.idnes.cz/Admiral_II/
Výškovku jsem trochu předsadil aby uchycení táhla bylo co nejdál od osy otáčení a nemusel zbytečně zmenšovat výchylku u serva. Nějaká vůle tam je, ale u tohoto retro éra to nevadí a funguje to. Vzepětí uší je asi poloviční.
https://grecner.rajce.idnes.cz/Admiral_II/
Dneska jsem navštívil výstavu ku 100 letům narození R. Čížka, doporučuji.
Zaujal mě tam rozpracovaný plán na téma Admirál na svah - Hellcat, s profilem s rovnou spodní stranou. To asi nikdy nevzniklo, ale je to zajímavé:
Zaujal mě tam rozpracovaný plán na téma Admirál na svah - Hellcat, s profilem s rovnou spodní stranou. To asi nikdy nevzniklo, ale je to zajímavé:
jyrry.webnode.cz