DJI Inspire 1

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Václav Procházka

Re: DJI Inspire 1

#181 Příspěvek od Václav Procházka »

Dag2B3 padnout může cokoli - jakýkoli stroj. Za mnoho pádů si může obsluha i sama. Pokud diskutujeme na této rovině bezpečnosti, tak kdyby to bylo nepodstatné v počtu motorů (hexa, octo) tak by produkce používali quadry, které není problém vyrobit, aby unesly zátěž třeba 10kg.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Ancistrus01 »

Václav Procházka píše:padnout může cokoli - jakýkoli stroj. Za mnoho pádů si může obsluha i sama. Pokud diskutujeme na této rovině bezpečnosti, tak kdyby to bylo nepodstatné v počtu motorů (hexa, octo) tak by produkce používali quadry, které není problém vyrobit, aby unesly zátěž třeba 10kg.

Přesně tak...
Padnout může cokoliv a proto se není čemu divit, že spousta lidí už instaluje záchranný padákový systém! :)
OK2BUH

#183 Příspěvek od OK2BUH »

Václav Procházka píše:Dag2B3 padnout může cokoli - jakýkoli stroj. Za mnoho pádů si může obsluha i sama. Pokud diskutujeme na této rovině bezpečnosti, tak kdyby to bylo nepodstatné v počtu motorů (hexa, octo) tak by produkce používali quadry, které není problém vyrobit, aby unesly zátěž třeba 10kg.

Můžete si to vyzkoušet v simulátoru RealFlight 7.5, tam se dají vypínat jednotlivé motory. Výpadek motoru u quada je bez šance. U hexy je šance asi 50%, že se podaří přistát, ale nemůžeme si vybírat kam. U okto se dá přistát bez problému kam chceme. Nejlépe vychází quad se dvěma vrtulemi nad sebou (takže vlastně taky okto), tam při výpadku motoru můžeme pokračovat v činnosti, není to skoro poznat. Podle mých zkušeností je tato simulace velmi blízko realitě.
Václav Procházka

#184 Příspěvek od Václav Procházka »

OK2BUH píše:Můžete si to vyzkoušet v simulátoru RealFlight 7.5, tam se dají vypínat jednotlivé motory. Výpadek motoru u quada je bez šance. U hexy je šance asi 50%, že se podaří přistát, ale nemůžeme si vybírat kam. U okto se dá přistát bez problému kam chceme. Nejlépe vychází quad se dvěma vrtulemi nad sebou (takže vlastně taky okto), tam při výpadku motoru můžeme pokračovat v činnosti, není to skoro poznat. Podle mých zkušeností je tato simulace velmi blízko realitě.

Souhlasím. Stavěl jsem si před 3 roky copteru v uspořádání Y6. Letově to nemělo chybu a bylo to i bezpečné. Nebyl problém letět bez jednoho, jakéhokoli odstaveného motoru.
Inspire v tomto zdvojeném uspořádání motorů nad sebou, by se mi líbilo :-)
Lynxor

#185 Příspěvek od Lynxor »

Amper píše:Neni to uplne pravda. Nekdo takovy algoritmus ma - http://www.youtube.com/watch?v=ek0FrCao ... e=youtu.be . Doporucuju zkouknout cele, na konci je ukazka venku a nikoliv je v hale.

Mimochodem - z ETH pochazi uplne prvni verze PX4 platformy na ktere je zalozeny pixhawk.

Zatim neni jasne zda ten vyzkum pude publikovan a nebo patentovan/prodan. Nasel jsem nejakou diskusi kde jeden z vyzkumniku psal ze pokud ma nekdo komercni zajem tak at se ozve. Bejt na miste DJI tak stojim prvni ve fronte

Nemáš náhodou odkaz na to fórum??
Dík
Amper

#186 Příspěvek od Amper »

coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
prochel
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od prochel »

tak jsem se měl možnost včera zaškolit na INSPIRE a dost rozpotuplný pocity
v popisech píšou FPV přenos 2000m ale s inspire se může létat pouze 300m váška a 500 délka od místa startu je to omezeno softem a nedá se to změnit pouze snížit, do softu postupně přibudou místa kde se nedá (nesmí) lítat letiště,Pražský hrad atd
inspire si zaznamenává každý start a nedá se to smazat ani po přehrátí softu
[album]4824[/album][album]4823[/album][album]4822[/album]
gardenroute

#188 Příspěvek od gardenroute »

prochel píše:tak jsem se měl možnost včera zaškolit na INSPIRE a dost rozpotuplný pocity
v popisech píšou FPV přenos 2000m ale s inspire se může létat pouze 300m váška a 500 délka od místa startu je to omezeno softem a nedá se to změnit pouze snížit, do softu postupně přibudou místa kde se nedá (nesmí) lítat letiště,Pražský hrad atd
inspire si zaznamenává každý start a nedá se to smazat ani po přehrátí softu...
Asi jsi předtím nelital s ničím podobným od DJI, např. nějakým Phantomem?

- Inspire má digitální přenosový kanál pro řízení, telemetrii i HD video 720p (LightBridge), takže skutečně může letět (teoreticky) až těch 2000 metrů, podle prostředí - ten kanál vyžaduje celkem velkou šířku pásma, někde z důvodů rušení to bude jistě méně
- ty Tebou uvedené limity nebudou asi skutečné, jedná se dle stejně jako u P1 či P2 mě o nastavení tzv. geofence, to jsou konfigurovatelné vlastní bezpečnostní limity (pro P1 implementováno někdy již v polovině r. 2013), za které to nemá letět, a které si můžeš v konfiguraci sám měnit, mj. na YT je spousta letů I1 za takové Tebou uvedené limity...
- zakázané zóny (např. letiště apod.) jsou u DJI naprosto běžnou záležitostí, u P2 již přes rok, nic nového, psali jsme o tom mnohokrát, "ony tam nepřibydou, ony tam již jsou..." :D (samozřejmě se to stále aktualizuje, viz nedávno celý downtown D.C. po události na zahradě W.H.)
- a z čeho dále máš, cituji "rozpotuplný pocity", mimo to, že to umí mj. logovat aktivitu letadla (co je na tom špatného?) ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
prochel
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od prochel »

gardenroute píše:Asi jsi předtím nelital s ničím podobným od DJI, např. nějakým Phantomem?

- Inspire má digitální přenosový kanál pro řízení, telemetrii i HD video 720p (LightBridge), takže skutečně může letět (teoreticky) až těch 2000 metrů, podle prostředí - ten kanál vyžaduje celkem velkou šířku pásma, někde z důvodů rušení to bude jistě méně
- ty Tebou uvedené limity nebudou asi skutečné, jedná se dle stejně jako u P1 či P2 mě o nastavení tzv. geofence, to jsou konfigurovatelné vlastní bezpečnostní limity (pro P1 implementováno někdy již v polovině r. 2013), za které to nemá letět, a které si můžeš v konfiguraci sám měnit, mj. na YT je spousta letů I1 za takové Tebou uvedené limity...
- zakázané zóny (např. letiště apod.) jsou u DJI naprosto běžnou záležitostí, u P2 již přes rok, nic nového, psali jsme o tom mnohokrát, "ony tam nepřibydou, ony tam již jsou..." :D (samozřejmě se to stále aktualizuje, viz nedávno celý downtown D.C. po události na zahradě W.H.)
- a z čeho dále máš, cituji "rozpotuplný pocity", mimo to, že to umí mj. logovat aktivitu letadla (co je na tom špatného?) ?
ani to všechno vím a pár desítek phantomů mi prošlo rukama tak tak vím o čem píšu
Inspire ma možnost přenosu až 2000m ale v reálu to nelze !!! Inspire je natvrdo 500 m max. Tak k čemu mi je přenos 2000 m ?!
graup15

#190 Příspěvek od graup15 »

Za 70 litrů... a to se vyplatí :-) :-) :-)
gardenroute

#191 Příspěvek od gardenroute »

prochel píše:ani to všechno vím a pár desítek phantomů mi prošlo rukama tak tak vím o čem píšu
Inspire ma možnost přenosu až 2000m ale v reálu to nelze !!! Inspire je natvrdo 500 m max. Tak k čemu mi je přenos 2000 m ?!
Asi je jedno, jestli Ti proslo rukama "pár desítek phantomů", nebo jen jeden pořádně (vidím, že jsi asi nějaký prodavač modelů), ale k Inspire 1 - jak jsem Ti již sdělil, je na trubce dost videí, kde se létá s Inspire 1 kolem 1 km a možná i více. Hledej nastavení Geofence, z fabriky skutečně nastaveno kolem 500 metrů

Jeden z mnoha příkladů, třeba od času 1:41 koukni, kam až s tím letí

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=87TPqUpEPgc[/youtube]

Tady v tom druhem videu, kde Richard "ThatHPI GUY" předvádí letový rekordér, je v čase 3:50 vidět vzdálenost (distance - D) kolem 900 metrů
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-9DCjTSuKRA[/youtube]

A tady s tím letí 3 kilometry (!)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F2HtKe5vfX0[/youtube]

graup15 píše:Za 70 litrů... a to se vyplatí :-) :-) :-)
No Dalibore, 20 ještě přidej :wink:
Ale myslím, že to co @prochel píše bude jinak, viz ta videa výše :D
graup15

#192 Příspěvek od graup15 »

Já vím ty videa už jsem viděl dříve...jsem si dělal srandu:-)
70 myšleno bez daně..tohle koupí s daní jen vůl.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od prochel »

videa dobrý je mi jedno jestli stím budeš lítat 2000m já jsem sem dal info jak je to nastavený pro ČR!!! a to nastavení je pevné můžeš jen snižovat vzdálenosti a nad 500 to prostě nejde jestli si to pak někdo nějak hekne a přenastaví nebo udělá zasah do softu to je pak už jen na něm
já bych osobně do INSPIRE nešel ani náhodu moc peněz za málo muziky
a hlavně taky třeba doba letu 18min to je nic moc
gardenroute

#194 Příspěvek od gardenroute »

prochel píše:videa dobrý je mi jedno jestli stím budeš lítat 2000m já jsem sem dal info jak je to nastavený pro ČR!!! a to nastavení je pevné můžeš jen snižovat vzdálenosti a nad 500 to prostě nejde jestli si to pak někdo nějak hekne a přenastaví nebo udělá zasah do softu to je pak už jen na něm
já bych osobně do INSPIRE nešel ani náhodu moc peněz za málo muziky
a hlavně taky třeba doba letu 18min to je nic moc
Jen krátce :
- takže I1 prodávané v Česku má nějaké zásadně jiné nastaveni geofence, než to, které se prodává v Maďarsku, VB či Zimbabwe :?:
- cena I1 - ano zda se býti vysoká, ale je to zásadní nepochopení, koukni se, kolik stoji samotný L.B. (40kKc ?), když si ho koupíš v setu samostatně, je to dnes polovina ceny celého I1, je v tom 4K kamera (GP4 stoji cca 14-15 kKc), 3D gimbal s 360° panorámováním (takový stoji dost, nejméně 15 kKc), celkem šikovná a sofistikovaná Tx (sama stojí kolem 12 tis.), atd., atd., nechci to nijak obhajovat, ale cena je celkem opodstatněná
- ještě k té ceně - vždyť to není žádná mašina pro nějaké amatéry, asi by jsi měl mrknout kolik takové stroje jinak stojí...
- 18 minut letu pro video je málo ? Máš nějaké zkušenosti s létáním a natáčením videa ? Toto není vojenský či podobný dron, je to létající profi kamera, 18 minut letu je zcela dostačující pro tvůrčí práci kameramana za letu
prochel
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od prochel »

gardenroute píše: ještě k té ceně - vždyť to není žádná mašina pro nějaké amatéry, asi by jsi měl mrknout kolik takové stroje jinak stojí...
- 18 minut letu pro video je málo ? Máš nějaké zkušenosti s létáním a natáčením videa ? Toto není vojenský či podobný dron, je to létající profi kamera, 18 minut letu je zcela dostačující pro tvůrčí práci kameramana za letu
vím co stojí profi mašina ale to jsem tady vůbec řešit nechtěl jen jsem dal svůj názor na stroj kterej jsem měl včera v ruce nic víc , a právě Inspire je dělaná pro amatéry je to tak že má lítat z krabice , je to skoro blbuvzdorný pro úplný ...........
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“