FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#181 Příspěvek od RCStudio »

mab píše:
Můžeš mi zjistit/změřit spotřebu pokud senzor zapomenu na baterii? Nedávno se mi to stalo s OLED a bylo to rychlé, 6ti článek jsem musel vykoupat, nehorázně se mi nafoukl.

Takze mereno na UT-71C

FLVSS 14mA
MLVSS 0.08mA
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
mab
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od mab »

Díky, to vypadá skvěle.
Pokud čísla sedí i dlouhodobě, tak oled displej (FLVSS) dokáže dorazit vylétanou baterii během jednoho až dvou dní, tak nový měřák (MLVSS) můžu zapomenout klidně i na měsíc :D

Možná by se zdálo, že čidlo zapomenout nelze, ale je to snadné. Baterii jsem nechával v trupu kvůli horší manipulaci. Vylétával jsem na 3,8V/článek a nabíjel až před dalším létáním. Fungovalo to v pohodě až dokud jsem po létání nezapomněl odpojit čidlo. Po týdnu měl 6ti článek celkové napětí 0,62V. Nabít se nechal, Ri už nebyl obvyhlých 2-4/článek, ale 10-12/článek a při následných testech na zemi dal už jen 85A a nafoukly se 4články, tak šel komplet do slané vody.

Jdu objednávat MLVSS :-)
x9d, x-lite pro a pár poletuch
zelkar

#183 Příspěvek od zelkar »

Trochu hloupý dotaz na Janekxe:
Mám z RC Studia od března (přes p. Mrázka) Taranis X9D+ s originál hliníkovým kufrem. Ať dělám co dělám, při zavírání kufru chybí (nebo spíš přebývá) cca 2 cm a musím ho zavírat dost násilným zatlačením víka. Víko se poddá, ale je mi to trochu proti mysli a molitan se ani časem nějak nestlačil. Vyřezat už tak tenkou vrstvu molitanu pod a nad vysílačem mi taky nepřijde dobrý nápad.
Je to problém kusu nebo systémová slabina kufru?
Kufr se mi celkově jeví kvalitou o dost horší než ten, který jsem měl z Astry k DX8 a bohužel jsem ho s ní prodal... Taranis je ovšem super! :wink:
FrSky / Dingo, F5J ...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od RCStudio »

Ano, kazdy kufr potrebuje jiste nasili pro dotlaceni pro uzamknuti. Castecne reseni muze byt odstranit spodni asi 8mm tlusty molitan ktery je tam volne lozeny pod radiem.
Kufr vsak tlaci na telo radia nikoli na mechaniku pak takze je nemuze tlak poskodit.
Jan Janekx Urbanek
Standa Stuchlý

#185 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pánové, chci si zjednodušit život, proto se ptám tady, nikde jsem zatím nic nenašel. Mám Taranis plus a potřebuji k němu cokoli, co se dá připojit jako žák. Krom plnohodnotného Taranise. Může mi někdo poradit?
petrxn

#186 Příspěvek od petrxn »

Standa Stuchlý píše:pánové, chci si zjednodušit život, proto se ptám tady, nikde jsem zatím nic nenašel. Mám Taranis plus a potřebuji k němu cokoli, co se dá připojit jako žák. Krom plnohodnotného Taranise. Může mi někdo poradit?

Zdravím, připojil jsem k němu bez problému setového Cadeta v2 a bez problémů funguje. Myslím že nakonec je to jeho nejlepší využití :) Připojit se dá asi cokoliv v čem je PPM nebo ne?
Petr
Standa Stuchlý

#187 Příspěvek od Standa Stuchlý »

máš pravdu s tím PPM. Došlo mi to chvíli po tom, co jsem dotaz odeslal, ale říkal jsem si, že jej mazat nebudu, že se to může i někomu dalšímu hodit. A díky za typ. Vnučka je ještě malá, tak ji setovka bude zatím stačit.
petrxn

#188 Příspěvek od petrxn »

Standa Stuchlý píše:máš pravdu s tím PPM. Došlo mi to chvíli po tom, co jsem dotaz odeslal, ale říkal jsem si, že jej mazat nebudu, že se to může i někomu dalšímu hodit. A díky za typ. Vnučka je ještě malá, tak ji setovka bude zatím stačit.

JJ. přesně tak, minulý víkend mne dcera přesvědčila, že s dobrýma očima a bez blbých návyků je i setovka dostatečná.
X-Blade

#189 Příspěvek od X-Blade »

Standa Stuchlý píše:pánové, chci si zjednodušit život, proto se ptám tady, nikde jsem zatím nic nenašel. Mám Taranis plus a potřebuji k němu cokoli, co se dá připojit jako žák. Krom plnohodnotného Taranise. Může mi někdo poradit?

http://www.aliexpress.com/item/Flysky-F ... 06c595f23e

Odzkoušeno a plně funkční. Je malá a lehká tak že se synkovy dobře drží, vlastně i mně se sní nelítá špatně. Navíc příjmače za hubičku na takové ty prcky na lítání za barákem.
Marek_Km

#190 Příspěvek od Marek_Km »

Absolutně nechápu nastavení pádlové heli. Co jsem si postahoval eepe tak mi to nefunguje tak, jako v PC v simulaci. Všechno jde, kromě cykliky. Chod serv v kolektivu se dá vyladit v servech pomocí subtrimů a křivek až k dokonalosti, ale prostě cyklika se nehýbe pomocí zdrojů CYC. Když jsem to obešel, tak jsem měl malé vychýlky, že jsem musel v vrťasem hodně rychle dolů, až to nevydržel podvozek a šlo to na bok. Listy skoro beze škod, ale je mi jasné, že budu muset měnit hlavní a příčnou.
Opravdu to nechápu, ani netuším, proč není heli ve Wizardu. To, co by jinde trvalo chvilku, je tady nadlidský výkon a ani tak to nefunguje OMG... :x
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od RCStudio »

Muj vzor z pozice 12 nefunguje? Cyklika chodi na plyn...
Jan Janekx Urbanek
Marek_Km

#192 Příspěvek od Marek_Km »

Z které pozice? V rádiu někde? Na plyn chodí kolektiv, cyklika se řídí výškovkou a směrovkou...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od RCStudio »

Ano prohodil jsem to. Nejsem mic zazity helinar. Moje vysilacky odeme jdou se vzory vetronu, heli s fbl i bez, kopterknou. Vzoru jsou na pozicich 10 a dale jako modely.
Jan Janekx Urbanek
Marek_Km

#194 Příspěvek od Marek_Km »

Už tam nic nemám, musel jsem hodit zpět zálohu, protože po nahrání modelů z netu do rádia, se mi všechna nastavení rozhodila, takže jestli jsem tam něco měl, tak už nemám. Škoda, že žádný wizard neobsahuje heli a to jsem zkoušel instalovat všechny verze. Uměla to jen jediná prastará verze Companionu pro Turnigy. Nevím, už se s tím .... 2 dny a ještě s blbým výsledkem. Asi to zabalím, ať si kvůli tomu nekazím víkend.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od RCStudio »

Neni problem ten vzor poslat mailem, nicmene nejsem u pc. Furt nekde poletuji :)
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“