Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1816 Příspěvek od RiMr »

JMalik píše:to Rimr,
nějak si možná ty účastníky doseřiď v názorech.
Už mi občas někdo píše po SZ když se diskutuje Aurora, T8,....., proč ne taky Turnigy T9, že četli ve vlákně........... :lol:

Mě to taky chodí :)
Já za to nemůžu :)
Ty co mám v dosahu "hlídám", ale nemůžu ovlivnit to, že se občas někdo naprosto zblázní...
Jeden šílenec mi psal, jestli už jsem měřil reálný dosah T9x s určitým Rx, protože s tím chce lítat FPV za hranicí přímé viditelnosti...

Za to já přece nemůžu... 8O

Cituji ze svého webu:
"Vaše volba... Já jen říkám, nevěřte tomu, že je toto rádio nepoužitelné, ale nevěřte ani tomu, že je stejně kvalitní jako nějaký „značkový“ osmikanál za osm-deset tisíc. NENÍ!!!"

Já to nedovážím, neprodávám, nic z toho nemám, akorát míň času na "svoji" modelařinu. A nemám možnost ani necítím povinnost kontrolovat před dodáním rádia duševní stav toho kterého jednotlivce. :wink:
Kontaktovat uživatele:

#1817 Příspěvek od arda1 »

Ríšo klid - to co tady děláš pro ostatní je celkem obdivuhodné - vždy se najde nějaký idiot který ti to poplije - ale dalších sto kterým pomůžeš - za sebe (ač nákup T9 neplánuji) říkám-jednoznačně palec nahoru... :wink: arda1BOT
sicco
Kontaktovat uživatele:

#1818 Příspěvek od sicco »

Ano Rimre. Toho dotyčného - Mě to pájení bavilo. Je to tak. Kdyby mě to nebavilo, tak bych to nepřeletovával a asi by to fungovalo taky dlouhou dobu. Přiznávám, že jsem to trochu zveličil. Zase taková katastrofa to nebyla. Opravil jsem pár nábliktů u potenciometrů a vypínačů. DPS jsou zpracovaný docela dobře. Opravdu to bylo jen pro sichr. Viděl sem i pár zařízení (videa, počítačové zdroje, monitory), která jsem kamarádům opravoval a tam to vypadalo i hůře a přesto to fungovalo dlouhou dobu. Vsadím se, že i v té futabě by se našlo pár spojů, které nejsou udělány zcela optimálně. A rozhodně jsem tady nechtěl vyvolat nějakej flame na téma kvality.

Ale když jsme už u toho. Za celou dobu co létám na Tgy 9x jsem za letu, na zemi a ani v simulátoru (odhadem celkem kolem stovky hodin čistého času) neměl jedinej výpadek. S nějakým chybným softwarem taky zkušenost nemám. Za sebe mohu říct, že se ta moje vysílajda chová dobře a přesně dle očekávání. Tím samozřejmě nechci tvrdit, že je tato vysílačka vhodná pro řízení všech typů letadel. To samozřejmě není. Ale pro začátečníka jako já kde i tato vysílačka stojí skoro víc než nejdražší moje letadlo to je naprosto ideální.

RC se nevěnuji tak dlouho a kdyby podobná rádia nebyla, tak bych nelítal patrně vůbec. Nebo s nějakym setovym vysílačem. Bohužel mám i spousty jiných výdajů a nemůžu si dovolit dát půlku platu za pořádný rádio.

Co mi docela vadí je, že spousta lidí hodnotí produkty jen podle jejich ceny... už kolikrát tady bylo, že to je rozbitej čínskej šmejd po zobrazní hlášky Switch Error... Teď to nemyslím na nikoho konkrétního ale obecně. Já bych tu vysílačku srovnal třeba s obuví. Můžete si koupit drahý značkový boty ale i ty se vám mohou po několika měsících rozložit. S botama z tržnice počítáte s tím, že prostě tolik nevydrží a že se o ně musíte trochu starat, aby plnili svůj účel a rozhodně s takovou obuví asi nepolezete na Mount Everest ne?

Dle mého názoru se najdou blbci s různým vybavením a furt lepší modelář co létá se staženejma půlkama s Turnigy než debil co si koupí drahej vysílač a na nic se neohlížeje se vrhne do létání (a už se o takových taky slyšel).
můj blog o RC: http://bahamo.cz
macpro
Kontaktovat uživatele:

#1819 Příspěvek od macpro »

arda1 píše:Ríšo klid - to co tady děláš pro ostatní je celkem obdivuhodné - vždy se najde nějaký idiot který ti to poplije - ale dalších sto kterým pomůžeš - za sebe (ač nákup T9 neplánuji) říkám-jednoznačně palec nahoru... :wink: arda1BOT
Taky se přidávám, pomohl jsi nám, díky díky díky. A já jsem koukal na moje spoje v TX9, když jsem dělal podsvětlení displeje a jsou v pohodě, žádné kuličky cínu jsem nenašel. Když jsem viděl DX6 uvnitř, tak je to srovnatelné s Turnigy.
Screwball671

#1820 Příspěvek od Screwball671 »

kantona píše:jo dik sicco za slusnou odpoved , nekteri debateri mozna toho vi o neco vice ale jinak to jsou totalni hov.....da

Já bych ti přál kdyby ti třeba helina zapnutá na IDLE2 po zapnutí přijímače odstartovala do orální části, třeba by ti potom došlo proč musí být při zapnutí vysílačky všechny switche v nulové (vypnuté poloze). Potom když si znovu přečteš co ti ty hov... radili, tak pochopíš, že to s tebou mysleli dobře.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Screwball671

#1821 Příspěvek od Screwball671 »

ddano007 píše:meduza666666, mozes, prosim, niekam zavesit navod, ako tu helinu do TGY9x napipat? Dost by ma to zaujimalo, kedze jednu helinu mam z HK na ceste. Sice som nasiel tento EN navod
http://rcheli-blog.blogspot.com/p/turni ... setup.html
ale zabrzdil som dole na tych krivkach...
Inak, chlapci, dneska bolo kraaasne. Sice mrzlo jak svina, ale bolo bezvetrie a krasne sa lietalo ( aspon u nas pri Trnave). Celkom ma prekvapila kvalita "mejd in cina", okrem jemneho dotrimovania ( holt -10 je -10 a co by clovek cakal od serv za 2.5 dolaca?) TGY a vobec cela elektronika slapala v pohode.

Helinu jsme s medusou dělali spolu, takže vše natočíme a popíšem, ale dáme to nejspíše na OK-RIMR.COM. Protože jsem strašně mladej a vše si velmi dobře pamatuju (to není na tebe ale na Rimra) :oops: :oops: :oops:
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1822 Příspěvek od JASSoft »

AR1 píše:.... Neber to zle, ale nemyslím, že popularizace T9 je krok správným směrem. Spousta lidí získá pocit, jak na to za 55USD vyzrálo, jen to malinko doladí a uvidíš, přijde doba, kdy to někdo dá do x kilovýho éra a někam to jebne křičíc - neřídím! Ono nejde o to, že někdo udělá laciný vysílač, kdyby byl laciný tím, že je jednoduchý, ale v té jednoduchosti by byla standardní kvalita. A u T9 není zaručeno nic, což si tady místní debatéři navzájem dokazují, ale i s klidem ignorují. Nejde o to, že nefungující soft český šikula přehraje jiným - jde o to, že z tý fabriky klidně něco takovýho vyleze. Soft vidíš že nejde - a co vidíš dál?
Udělej téma a web na ty setový rádia a vsadím se, že to časem do 700 vrťase někdo dá.
Jinak good luck.

Dlouho jsem vzdoroval podlehnout vnitřní potřebě reagovat na filozofii „co je levné je určitě blbé a naopak“ jak zde bylo několikrát tvrzeno - ale když to nabírá současný směr – napadat jedince za to, že je ochotný pomoci těm nezkušeným ten „šmejd“ rozumě využívat musím reagovat.
Omlouvám se, že nebudu stručný. Pro upřesnění mé kvalifikace – několik let jsem pracoval jako osoba zodpovědná za kvalitu dodávek řídícího systému pro JE Temelín (v rámci dodávek pro fa Westinghouse) a na konci kariery jsem řídil prodej HW VT pro Compaq a HP (fa autorizovaný partner).
Když tak courám po různých forech tak nabývám dojmu, že FlySky už zdaleka nepatří mezi firmy vyrábějící naprosto šuntové výrobky, které je nebezpečné dát i do začátečnického kuličkoletu. Když totiž otevřete TGY9X tak všechny plošné spoje jsou signovány FS (FlySky), osazovány jsou automaty (u SMD součástek to ani jinak nejde) a zapájeny na vlně – kvalitu mohu posuzovat jen u té mojí a zde je velmi dobrá. Problém může nastat u prvků ručně pájených (potenciometry, vypínače …) u mne zase vyhovující, jak ale bylo jinde dokumentováno, tak to může být slabé místo i když nikde nebylo konstatováno, že spoje byly vadné (studené) ale pouze nepůsobily vzhledově důvěryhodně.
Iluze, že součástková základna Futaby … je jiná než v TGY (myslím kvalitativně) je mylná – všichni pracují s tím co dnes na trhu je a to se prakticky kvalitativně neliší – je zde jeden prvek, který nebudí důvěru – potenciometry – připadá mi jako prvek s určením pro občasné přestavění parametrů – ale ani zde si také zatím nikdo nestěžoval, že mu chrastí nebo jinak projevují nekvalitu. Zjednodušeně shrnuto stížností na vady vlastního HW je minimum. Hlavní problém leží v SW – verzi 1. mohu hodnotit jen z doslechu – byla špatná, verze 2. je výrazně lepší (má některé nedostatky) až na výpadek v listopadové? produkci – ze své zkušenosti se domnívám, že docházelo k selhání na straně zařízení pro nahrávání programu (ne všechny kusy z toho období jsou vadné?). V každém případě je to totální selhání na straně kontroly.
Ještě poznámku k ceně – náklady výroby HW budou u TGY prakticky na srovnatelné (cca stejné) úrovni jako u ostatních renomovaných značek - rozdíl bude v nákladech na kontrolu ale ten z principu nemůže být řádový. Podstatný rozdíl bude v nákladech na vývoj a konstrukci HW a na vývoj SW. Ta první část (HW) na TGY moc nestál – je to racionální sběr všeho kolem existujícího. U SW se jim to moc nepovedlo – jen to dokumentuje, že za cenu minimalizace nákladů dali do prodeje nedodělek (v.1), který v průběhu výroby a prodeje dodělávají – tím snížili náklady na minimum – ale ani zde není ten základní problém nízké ceny. Ten leží úplně mimo technicko kvalitativní úroveň – je to součást obchodní politiky – podle toho jak se prodává a jakou má odezvu (zde to hodně zakoplo díky selhání SW) vcelku jejich záměr vyšel – marketingový efekt je obrovský (to dokumentují odkazy na netu) a FlySky za velmi krátkou dobu ukusují hezký kousek trhu a jak zúročí tento efekt ukáže čas.
K té kvalitě ještě jedna poznámka – v elektronice pro profesionální použití (s nároky na mimořádnou spolehlivost) se zařízení zahořuje po dobu 100 hodin – za tu dobu se projeví cca 95% všech vad. Takže z toho lze dovodit, že pokud vysilač pracuje delší dobu bez zjevných vad - riziko selhání se výrazně snižuje.
Na závěr ještě jednu větu – v tržní ekonomice není cena jen ukazatelem kvality a nákladů (to mělo platit v minulém režimu) ale velmi složitý komplex velmi proměnlivých parametrů, takže tvrzení že TGY9X je šmejd (proto je také levný) a Futaba a … jsou výborné (protože jsou drahé) není absolutně měřítkem.
A teď mě můžete nadávat.
Naposledy upravil(a) JASSoft dne úte 07.12.2010 22:09, celkem upraveno 2 x.
ZS

#1823 Příspěvek od ZS »

Neumím to s těmi panáčky, chtěl jsem dát tleskajícího nebo smějícího. Takže takto tleskám, tleskám, tleskám. Jsem bez předsudků takže používám Wfly9 s FrSky cca 3 měsíce, před tím tam byl rok Assan a více než dva roka Optika s Assanem. Nyní jste mě navnadily koupit tu Turnigy.
Ještě otázka, zkoušel to někdo spojit jako učitel-žák s jiným vysílačem?
KarelSkala

#1824 Příspěvek od KarelSkala »

JASSoft píše:Když tak courám po různých forech tak nabývám dojmu, že FrSky už zdaleka nepatří mezi firmy vyrábějící naprosto šuntové výrobky, které je nebezpečné dát i do začátečnického kuličkoletu. Když totiž otevřete TGY9X tak všechny plošné spoje jsou signovány FS (FrSky), osazovány jsou automaty...

Ono je to truchu složitější. Na plošňáku T9x není FrSky, ale FlySky. Nejedná se o stejné firmy i když je název podobný a i když jsou obě zmíněné firmy z Číny a i když jsou zaměřeny na velmi podobný nikoli však zcela identický druh výrobků.

FlySky http://www.flysky-cn.com/eindex.asp
FlySky vyrábí komponenty, ze kterých jiní no-name výrobci z Číny vyrábí mimo jiné i T9x.

FrSky http://www.frsky-rc.com/
FrSky vyrábí vlastní přijímače a vysílací moduly, které sice lze použít v T9x, ale nejsou to ty, které se dodávají v T9x. FrSky vyrábí toto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2%2E4Ghz+FrSky+ACCST&idCategory=402&ParentCat=190
LV
Kontaktovat uživatele:

#1825 Příspěvek od LV »

JASSoft píše:Iluze, že součástková základna Futaby … je jiná než v TGY (myslím kvalitativně) je mylná – všichni pracují s tím co dnes na trhu je a to se prakticky kvalitativně neliší – je zde jeden prvek, který nebudí důvěru – potenciometry – připadá mi jako prvek s určením pro občasné přestavění parametrů – ale ani zde si také zatím nikdo nestěžoval, že mu chrastí nebo jinak projevují nekvalitu. Zjednodušeně shrnuto stížností na vady vlastního HW je minimum. Hlavní problém leží v SW – verzi 1. mohu hodnotit jen z doslechu – byla špatná, verze 2. je výrazně lepší (má některé nedostatky) až na výpadek v listopadové? produkci – ze své zkušenosti se domnívám, že docházelo k selhání na straně zařízení pro nahrávání programu (ne všechny kusy z toho období jsou vadné?). V každém případě je to totální selhání na straně kontroly.
Ještě poznámku k ceně – náklady výroby HW budou u TGY prakticky na srovnatelné (cca stejné) úrovni jako u ostatních renomovaných značek - rozdíl bude v nákladech na kontrolu ale ten z principu nemůže být řádový. Podstatný rozdíl bude v nákladech na vývoj a konstrukci HW a na vývoj SW. Ta první část (HW) na TGY moc nestál – je to racionální sběr všeho kolem existujícího. U SW se jim to moc nepovedlo – jen to dokumentuje, že za cenu minimalizace nákladů dali do prodeje nedodělek (v.1), který v průběhu výroby a prodeje dodělávají – tím snížili náklady na minimum – ale ani zde není ten základní problém nízké ceny. Ten leží úplně mimo technicko kvalitativní úroveň – je to součást obchodní politiky – podle toho jak se prodává a jakou má odezvu (zde to hodně zakoplo díky selhání SW) vcelku jejich záměr vyšel – marketingový efekt je obrovský (to dokumentují odkazy na netu) a FrSky za velmi krátkou dobu ukusují hezký kousek trhu a jak zúročí tento efekt ukáže čas.
K té kvalitě ještě jedna poznámka – v elektronice pro profesionální použití (s nároky na mimořádnou spolehlivost) se zařízení zahořuje po dobu 100 hodin – za tu dobu se projeví cca 95% všech vad. Takže z toho lze dovodit, že pokud vysilač pracuje delší dobu bez zjevných vad - riziko selhání se výrazně snižuje.
Na závěr ještě jednu větu – v tržní ekonomice není cena jen ukazatelem kvality a nákladů (to mělo platit v minulém režimu) ale velmi složitý komplex velmi proměnlivých parametrů, takže tvrzení že TGY9X je šmejd (proto je také levný) a Futaba a … jsou výborné (protože jsou drahé) není absolutně měřítkem.
A teď mě můžete nadávat.

Toto fakt nepotrebuje komentár :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1826 Příspěvek od AR1 »

JASSoft píše:
AR1 píše:.... Neber to zle, ale nemyslím, že popularizace T9 je krok správným směrem. Spousta lidí získá pocit, jak na to za 55USD vyzrálo, jen to malinko doladí a uvidíš, přijde doba, kdy to někdo dá do x kilovýho éra a někam to jebne křičíc - neřídím! Ono nejde o to, že někdo udělá laciný vysílač, kdyby byl laciný tím, že je jednoduchý, ale v té jednoduchosti by byla standardní kvalita. A u T9 není zaručeno nic, což si tady místní debatéři navzájem dokazují, ale i s klidem ignorují. Nejde o to, že nefungující soft český šikula přehraje jiným - jde o to, že z tý fabriky klidně něco takovýho vyleze. Soft vidíš že nejde - a co vidíš dál?
Udělej téma a web na ty setový rádia a vsadím se, že to časem do 700 vrťase někdo dá.
Jinak good luck.

Dlouho jsem vzdoroval podlehnout vnitřní potřebě reagovat na filozofii „co je levné je určitě blbé a naopak“ jak zde bylo několikrát tvrzeno - ale když to nabírá současný směr – napadat jedince za to, že je ochotný pomoci těm nezkušeným ten „šmejd“ rozumě využívat musím reagovat.
Omlouvám se, že nebudu stručný. Pro upřesnění mé kvalifikace – několik let jsem pracoval jako.
A teď mě můžete nadávat.

Protože tak nějak pořád omíláš jedno a totéž, tak já stručněji:
1. nikoho nenapadám
2. už v prvním odstavci jsi mimo. Já jsem napsal: Ono nejde o to, že někdo udělá laciný vysílač, kdyby byl laciný tím, že je jednoduchý, ale v té jednoduchosti by byla standardní kvalita kdežto ty: „co je levné je určitě blbé a naopak“ jak zde bylo několikrát tvrzeno. Pokud jsi to nepochopil, zbytek číst je škoda času.

Pouze v tomto threadu lze najít, kolik mají Turnigy vysílače chyb.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1827 Příspěvek od JASSoft »

[quote="KarelSkala"][/quote]
Dík za dloubanec. Před tím, než jsem to napsal jsem coural po modulech FrSky - a nastal zkrat - pochopitelně v textu má být FlySky. Opraveno. Dík.
JMalik

#1828 Příspěvek od JMalik »

JASSoft píše:
KarelSkala píše:.............

Dík za dloubanec. Před tím, než jsem to napsal jsem coural po modulech FrSky - a nastal zkrat - pochopitelně v textu má být FlySky. Opraveno. Dík.

Tohle:

"....Iluze, že součástková základna Futaby … je jiná než v TGY (myslím kvalitativně) je mylná – všichni pracují s tím co dnes na trhu je a to se prakticky kvalitativně neliší..."

je taky jenom nějaký zkrat, nebo to myslíš vážně?
Drondys

#1829 Příspěvek od Drondys »

Já bych doplnil jen obecně něco ohledně těch chyb firmware co se teď v poslední době řeší. Ty jsou záležitostí HC, které každý prodávaný kus T9x přepaluje zcela vlastní verzí firmware. Ten firmware, který je v T9X dodávaném z HC nemá k dispozici ani samotný výrobce HW T9x jak už zde bylo zmíněno viz odkaz.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=1666

Takže pokud HC opraví nebo už opravilo chyby ve svém firmware pak by měl tento problém v dalších dodávaných kusech zmizet. Chyby nejsou záležitostí HW což dokazují opakované funkční opravy, které zde další diskutéři již popsali a které spočívaly pouze v nahrazení firmware.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1830 Příspěvek od AR1 »

Drondysy, budu se opakovat - o to ale přece vůbec nejde, že to jde prostě přehrát jiným SW a je to dobrý. To je o tom, co z tý fabriky klidně vyleze a ukazuje to na přístup výrobce, který lze aplikovat na celý výrobek.

Já mám na HC 61 objednávek a tak myslím, že mi nějaká ta Čína rukama prošla. Vždycky jsem objevil nějakej zmetek. Motorům odejdou magnety, mikrometr měří o 0,1mm mimo, lipolka přijde nafouklá, jindy v lipolce odešel článek..Jo, tak nějak to funguje, motory jsem reklamoval, pak mě prostě nebavilo chodit na poštu, jo, beru to, je to za nějaký peníze a podle toho se to chová. Je to spotřebák a za ty peníze si přihodím 1ks navíc. Ale řídit s tím model?
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“