Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
Ahoj No bezva vypadá to velice dobře!Já bohužel ráno byl létat a pri letu na zádech a nasledném vrácení na břicho v malé víšce najednou prasknutí a rána o zem!Praskl mi závěs křidelka a bylo vymalováno!Ted jsem to nějak opravil a jedu pro pantíky to snad nepraskne!Jinak kabinu co jsem si dělal,tak to si dám repete nevím jestli jí dám do kupy!!! 
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Co je wing skid?
Ancistrus01 píše:Co je wing skid?
Wing skid je takový klouzátko pod křídlo. Prostě, abys křídlem nehobloval asfalt.
Konkrétně mám tyto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8406
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Bomba ty si koupím nebo udělám
jinak jak máš udělané ty kolečka, docela dost se mi to líbí.
Ancistrus01 píše:Bomba ty si koupím nebo udělámjinak jak máš udělané ty kolečka, docela dost se mi to líbí.
neviem, pride mi to celkom zbytocne pokial lietas len na trave...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Ancistrus01 píše:Bomba ty si koupím nebo udělámjinak jak máš udělané ty kolečka, docela dost se mi to líbí.
Kolečko je přidělané jednoduše.
Z balzy udělaná krabička, slepená sekunďákem, rozměry se odvíjely od použitého kolečka, které jsem zrovna měl při ruce.
Do krabičky udělané dva zářezy do "U", zevnitř ještě vyztužené rozřízlou kovovou podložkou. Ta jednak vymezuje pohyb kolečka v krabičce - aby to nedřelo o stěny a za druhé to slouží jako výztuha, aby hřídel nedržela jen na balze.
Obrázek řekne asi víc. Sorry, je to jen od ruky a tudíž poněkud křivé.
Bočnice je potřeba dělat tak, aby vlákna balzy byla vodorovně, jinak to bude mít tendenci se štípat.
Přece jen naložená Beta má skoro kilo a přistání není vždycky jako do peřin, tak aby to všechno vydrželo...
Hřídel je z uhlíkové tyčky, myslím že 1,5 nebo 2mm tlusté.
Vnitřek krabičky je natřen na bílo normálními modelářskými barvami, aby to trošku splývalo s trupem.
Do Bety jsem jen vyřízl příslušný otvor a celou krabičku tam vlepil.
Jen je potřeba myslet na to, aby to uvnitř ničemu nevadilo (serva, akumulátor, apod.)
Vše komplet hotové asi za hodinu a půl. Z toho hodinu mi tuhla barva.
PS: Na sekunďák a balzu pozor. Lepí to velice rychle. Asi tak, jako prsty. Pět sekund a už to neodtrhnete. Bez aktivátoru.
Edit: Ta balzová krabička má 5 stěn - 4 boky a strop. Jednak kvůli tuhosti a taky proto, aby od kolečka nelétal do trupu bordel.
Ten podvozek se mi taky moc líbí! Máš tu krabičku s kolem přilepenou jen k břichu bety nebo ještě nějak přichycené ke stěnám trupu? Startuje to ze země?
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
tak jsem zkoušel zabalit tu svojí baterku do alobalu a pořád se mi vypíná když jí dám k Betě tak se po chvilce tak minutě vypne když je Beta zapojená a dám k ní kameru tak se vypne tak do 15 vteřin. Kamera je holt nepoužitelná
Ticcino píše:Zdar,
tak jsem dodělal zřejmě poslední upgrade na Betě.
Když to sesumíruju:
- vyndání závaží z čumáku
- nahrazení spojovací trubky tyčkou neboť praskla při karambolu
- zaříznutí pásnice do vop neboť se vop nenadále prohnula asi o 3cm na obou koncích
- přidání krytů serv křidélek
- změna vidliček na kulové čepy na křidélkách pro nulovou vůli
- výměna všech pák ovládacích ploch neboť tyto postupně všechny praskly
- přidání háčku na zavěšení v ložnici, aby to nezabíralo místo
- přidání sucháčů proti vysmeknutí křídel (montáž systémem kreditní karty - kdo by chtěl hledat, jak to je udělaný)
- přidání "wing skids" na oba konce křídel
- nahrazení původní pseudo ostruhy skutečnou ostruhou (použit taktéž wing skid)
- výroba komplet nové kabinky (původní se ztratila a po měsíci se zase v poli našla - vivat sklizeň hrachoru)
- přidání podvozkového kolečka (není zatahovací)
Beta má za sebou celkem asi 100 letů, je po dvou těžších karambolech (pád po čumáku asi z 8 metrů po uvolnění vrtule a náraz do drátů vysokého napětí). Vše opraveno a na první pohled to není ani moc vidět.
Zatím si jí ještě nechávám na dny, kdy nevím, jaké letadlo si vzít, ale v horizontu jednoho roku bude muset holka uvlonit místo nějakému jinému stroji.
...zapoměl jsi na to nejdůležitější, a to je pilot v té kabince
DavidB:Jestli vidím dogře,tak tam figurku má!! Ticcino:Co jsi použil na tu kabinku já jsem to dělal s balzy a petlahve od zlatopramenu,panáček je polystyren
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
DavidB měl na mysli, že jsem zapomněl zmínit panáka.
To je vlastně pravda. Je to voják z hvězdných válek, kterýmu jsem musel uříznout nohy a znova mu je přilepit tak, aby seděl.
UŤU: Je to přilepené jen ke stěnám díry vyřízlé na břiše. Uvnitř letadla to přichycené není. Nepočítám, že by se to utrhlo.
Ze země by to startovat mohlo, ale musel bych mít nějakou hladší velkou plochu. Protože ono se to rozjede dost nepředvídatelně. Nic není řiditelné a dokud jedno křídlo drhne o zem, tak to strašlivě zatáčí.
Primárně je to kolečko na koukání a na přistávání.
chrpos: Kabina je kombinace balsa + petflaška Magnesia. Ta část blíže k hrdlu. Má tam i takové docela efektní prolisy. Nesedí na balze zcela přesně v celém obvodu. V rovných podelných místech je tam trošku fuka (jak už jsem popisoval asi před měsícem v tomto vlákně)
To je vlastně pravda. Je to voják z hvězdných válek, kterýmu jsem musel uříznout nohy a znova mu je přilepit tak, aby seděl.
UŤU: Je to přilepené jen ke stěnám díry vyřízlé na břiše. Uvnitř letadla to přichycené není. Nepočítám, že by se to utrhlo.
Ze země by to startovat mohlo, ale musel bych mít nějakou hladší velkou plochu. Protože ono se to rozjede dost nepředvídatelně. Nic není řiditelné a dokud jedno křídlo drhne o zem, tak to strašlivě zatáčí.
Primárně je to kolečko na koukání a na přistávání.
chrpos: Kabina je kombinace balsa + petflaška Magnesia. Ta část blíže k hrdlu. Má tam i takové docela efektní prolisy. Nesedí na balze zcela přesně v celém obvodu. V rovných podelných místech je tam trošku fuka (jak už jsem popisoval asi před měsícem v tomto vlákně)
Potreboval bych poradit ohledne suchyho zipu. Ten puvodni nic neudrzel, takze jsem si objednal 3M. Bohuzel ten drzi az tak dobre, ze pri vyndani baterky mi jdou oba suchace i s baterkou. Ma cenu se pokouset o prilepeni vterinakem nebo rovnou hledat jinou variantu?
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
rtomecek píše:Potreboval bych poradit ohledne suchyho zipu. Ten puvodni nic neudrzel, takze jsem si objednal 3M. Bohuzel ten drzi az tak dobre, ze pri vyndani baterky mi jdou oba suchace i s baterkou. Ma cenu se pokouset o prilepeni vterinakem nebo rovnou hledat jinou variantu?
Rozhodne podlepenim vterinakem nic nezkazis.
Dokonce treba u šadu doporucuji podmazat vterinakem samolepky lepene na epp.
Ja osobne lepim i zipy bez "samolepu" vterinakem na smrstovacku baterky (mirne zdrsnene smirglem) a za 2 roky se mi ji jeste nepodarilo utrhnout (nezamerne).
Stejne tak mam v MiniMAGu vlepeny zip 4x10cm.
L
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Já mám bat upevněnou v molitanu. 
Ancistrus01 píše:Já mám bat upevněnou v molitanu.
takisto som to vyriesil molitanom a gumickou, najjednoduchsie a najrychlejsie...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL