Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1831 Příspěvek od JASSoft »

AR1 píše:Protože tak nějak pořád omíláš jedno a totéž, tak já stručněji:
1. nikoho nenapadám
2. už v prvním odstavci jsi mimo. Já jsem napsal: Ono nejde o to, že někdo udělá laciný vysílač, kdyby byl laciný tím, že je jednoduchý, ale v té jednoduchosti by byla standardní kvalita kdežto ty: „co je levné je určitě blbé a naopak“ jak zde bylo několikrát tvrzeno. Pokud jsi to nepochopil, zbytek číst je škoda času.

Pouze v tomto threadu lze najít, kolik mají Turnigy vysílače chyb.

1. Tu výtku směrem k RiMr tak cítím.
2. Prvá věta a pak ty další už v podstatě k Vám nemají přímý vztah je to shrnutí některých předcházejících příspěvků tohoto vlákna. Možná špatně čtu, ale přehršel konkrétních vad (vyjma SW) jsem zde (a i na jiných forech) jaksi nenašel - kdyby jste měl pravdu, tak bych do toho těch 75$ neinvestoval.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1832 Příspěvek od AR1 »

hele, na netu si tykáme, nemám s tím problém.

Pokud jsi citoval mě, bral jsem tvojí argumentaci na sebe.

Jestli těch chyb je přehršel? Nevím. Vím že jsou a že nikdy nevíš, jestli ji nebudeš mít ve svým vysílači. To mě osobně stačí k tomu ho nemít. (po pravdě - na dovolenou, abych ho válel v autě s njakým EPP bych si ho pořídil - ale na to je asi i zbytečně složitý)
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1833 Příspěvek od JASSoft »

JMalik píše:
Tohle:

"....Iluze, že součástková základna Futaby … je jiná než v TGY (myslím kvalitativně) je mylná – všichni pracují s tím co dnes na trhu je a to se prakticky kvalitativně neliší..."

je taky jenom nějaký zkrat, nebo to myslíš vážně?

Tak to myslím vážně - výrobců čipů je několik a mají trh natolik rozdělený, že si prakticky vzájemně nekonkurují - firem, které je pouzdří je hodně - ale ty na kvalitu nemají podstatný vliv, u pasivních součástek je to spektrum výrobců širší ale technologie je natolik zvládnutá, že mezi nimi není významný kvalitativní ani cenový rozdíl.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1834 Příspěvek od AR1 »

A Futaba a T9 maji jaký čip?
Drondys

#1835 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:Drondysy, budu se opakovat - o to ale přece vůbec nejde, že to jde prostě přehrát jiným SW a je to dobrý. To je o tom, co z tý fabriky klidně vyleze a ukazuje to na přístup výrobce, který lze aplikovat na celý výrobek.

Pro AR1: budu se taky opakovat, ale HC není žádná fabrika nýbrž jen prodejce podobně jako u nás třeba Pelikán. Ber to tak, že by si třeba Pelikán nakoupil od výrobce nějakou jinou nejmenovanou RC soupravu a svévolně by v ní přepálil firmware svým vlastním, který by byl jiný než ten původně dodaný od výrobce toho RC a měl by chyby. Za to výrobce toho RC nemůže. :wink:
JMalik

#1836 Příspěvek od JMalik »

JASSoft píše:
JMalik píše:
Tohle:

"....Iluze, že součástková základna Futaby … je jiná než v TGY (myslím kvalitativně) je mylná – všichni pracují s tím co dnes na trhu je a to se prakticky kvalitativně neliší..."

je taky jenom nějaký zkrat, nebo to myslíš vážně?

Tak to myslím vážně - výrobců čipů je několik a mají trh natolik rozdělený, že si prakticky vzájemně nekonkurují - firem, které je pouzdří je hodně - ale ty na kvalitu nemají podstatný vliv, u pasivních součástek je to spektrum výrobců širší ale technologie je natolik zvládnutá, že mezi nimi není významný kvalitativní ani cenový rozdíl.

Měl jsem na zítra už nějaký program v práci, ale vykašlu se na to a hned ráno zavolám do JE Temelín s informací:
JASSoft několik let pracoval jako osoba zodpovědná za kvalitu dodávek řídícího systému pro JE Temelín
a přiložím k tomu část téhle diskuse, než se tam stane něco strašného.
:lol:

(Tobě doporučuji otevřít si ty dva TX a podívat se třeba na ty čipy. To jsou ty čudlíky s mnoha nožičkama :wink: )
LV
Kontaktovat uživatele:

#1837 Příspěvek od LV »

AR1 píše:A Futaba a T9 maji jaký čip?

Futaba má vlastný. je to veľká elektronická firma a vysielače sú len omrvinka v ich výrobe.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1838 Příspěvek od AR1 »

LV píše:
AR1 píše:A Futaba a T9 maji jaký čip?

Futaba má vlastný. je to veľká elektronická firma a vysielače sú len omrvinka v ich výrobe.

Já to vím, já to chtěl slyšet od Jassofta. :D
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1839 Příspěvek od AR1 »

Drondys píše:
AR1 píše:Drondysy, budu se opakovat - o to ale přece vůbec nejde, že to jde prostě přehrát jiným SW a je to dobrý. To je o tom, co z tý fabriky klidně vyleze a ukazuje to na přístup výrobce, který lze aplikovat na celý výrobek.

Pro AR1: budu se taky opakovat, ale HC není žádná fabrika nýbrž jen prodejce podobně jako u nás třeba Pelikán. Ber to tak, že by si třeba Pelikán nakoupil od výrobce nějakou jinou nejmenovanou RC soupravu a svévolně by v ní přepálil firmware svým vlastním, který by byl jiný než ten původně dodaný od výrobce toho RC a měl by chyby. Za to výrobce toho RC nemůže. :wink:

Ale ono na situaci až tak nic nemění (já si nikdy nemyslel, že "Turnigy" cokoli vyrábí), tak si dosaď požadavky na kvalitu, kontrolu výroby atd a jsme zase tam kde jsme byli. Prostě výrobky Turnigy takhle (ne)fungují a kdo si myslí opak, moc nemyslí.
KarelSkala

#1840 Příspěvek od KarelSkala »

AR1 píše:Ale ono na situaci až tak nic nemění (já si nikdy nemyslel, že "Turnigy" cokoli vyrábí), tak si dosaď požadavky na kvalitu, kontrolu výroby atd a jsme zase tam kde jsme byli. Prostě výrobky Turnigy takhle (ne)fungují a kdo si myslí opak, moc nemyslí.

A už je to zase tady. Nejdřív napíšeš nesmysl a když tě na to někdo upozorní, tak nejen, že to nedokážeš přiznat, ale ještě navíc začneš s demagogií. Mě třeba regulátory Turnigy, které používám fungují dobře a nemám s nimi žádné problémy.
Drondys

#1841 Příspěvek od Drondys »

KarelSkala píše:
AR1 píše:Ale ono na situaci až tak nic nemění (já si nikdy nemyslel, že "Turnigy" cokoli vyrábí), tak si dosaď požadavky na kvalitu, kontrolu výroby atd a jsme zase tam kde jsme byli. Prostě výrobky Turnigy takhle (ne)fungují a kdo si myslí opak, moc nemyslí.

A už je to zase tady. Nejdřív napíšeš nesmysl a když tě na to někdo upozorní, tak nejen, že to nedokážeš přiznat, ale ještě navíc začneš s demagogií. Mě třeba regulátory Turnigy, které používám fungují dobře a nemám s nimi žádné problémy.

Karle vykašli se na to. S trollem se nemá cenu dohadovat. Některým lidem jako je AR1 to nedalo a začali zaplevelovat tuhle diskuzi, protože jim bylo trnem v oku, že se tady už delší dobu pomáhá lidem co používají T9x a tak i když nemají vůbec nic kloudného čím by přispěli k tématu tak se to tady snaží ostatním aspoň znepříjemnit podobnými výlevy. :wink:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1842 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, hned vidno, ze je zle pocasie, namiesto lietania tu riesite nesmrtelnost chrustov. Doteraz rypal do TGY9x akurat Laco, pozeram, ze sculeky sa zobudili viaceri mazaci... Chlapci, nikto vam nespochybnuje, ze ste sikovni a dokazete postavit modely, ktore ja v zivote nepostavim. Len mi nie je jasne, preco furt rypete do mizerneho cinskeho smejdu za par dolarov. Preco si v pokoji nepouzivate svoje technicky a cenovo vyspele supravy?
Ked uz teda na filozoficku temu, tak pridam aj ja svoj diel: ono je to viac o zodpovednosti, nez o technike. Neviem, kolko ludi za posledny rok zomrelo vplyvom TGY9x, ale urcite ich zomrelo dost pricinenim nezodpovednych so spickovou ( stvorkolesovou) technikou. Som vdacny RiMrovi za to, co robi, pretoze je mi to ( a aj inym) velmi uzitocne. A vy, chlapci- mazaci, skuste robit nieco uzitocnejsie a neznechucovat ludi. Howgh.
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#1843 Příspěvek od Damillo »

to Drondys: Klííííd, to je všude, bez flame by to ani nešlo :roll:
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
JMalik

#1844 Příspěvek od JMalik »

ddano007 píše:Chlapci, hned vidno, ze je zle pocasie, namiesto lietania tu riesite nesmrtelnost chrustov. Doteraz rypal do TGY9x akurat Laco, pozeram, ze sculeky sa zobudili viaceri mazaci... Chlapci, nikto vam nespochybnuje, ze ste sikovni a dokazete postavit modely, ktore ja v zivote nepostavim. Len mi nie je jasne, preco furt rypete do mizerneho cinskeho smejdu za par dolarov...........

Protože je dotaz evidentně i na mě tak asi takhle.
Někde jsem tady před časem napsal, že k mizernému čínskému šmejdu za pár dolarov už ani nekváknu a držím se toho.
Nebudu ale mlčet k tomu, že tady JASSoft píše lži.
Abych byl konkrétní : ve Futabě není stejný procesor, součástková základna je kvalitativně jiná, o přepínačích, potenciometrech a mechanickém provedení se dá diskutovat s někým, kdo to aspoň někdy viděl.........
Defakto mě nejvíc nadzvedl ten úvod o kontrolní činnosti řídícího systému JE.
Před časem tady nějaký chytrák obhajoval své výroky argumentací, že na to má kulaté státní razítko. Myslím, že s Lacem se nějak utkávali, už si to přesně nepamatuji.
Prostě tomuhle se nedá říct , že se spletl, protože buď tady vědomě lže, nebo je skutečně tupější.
Drondys

#1845 Příspěvek od Drondys »

petrs2010 píše:
RiMr píše:Ale rozumím tomu tedy dobře, že jde o kompletní FW který nahradí ten originální, není to ten originální + něco navíc?

Je to komplet nový soft. Teda ne nový, ale upravený th9x. Což je úplně jiný, než ten originál Turnigy :D

Firmware, se kterým se Tx dodává z HC je upravená verze firmware od FlySky + něco navíc od HC.

Th9x je upravená verze původního firmware od FlySky, ale není to stejné jako to od HC.

Er9x je přepracovaná verze Th9x, která vznikla v určitém okamžiku kdy už existovala odnož Th9x a dál pokračovala Er9x již vlastní cestou vývoje.

Mimochodem firmware jako Th9x a Er9x jsou open source tj. existují k nim volně dostupné zdrojáky, které si může každý kdo tomu rozumí stáhnout a upravit k obrazu svému a pak si s vhodnými SW nástroji přeložit svoji vlastní verzi firmware, kterou následně flashne do Tx.

Er9x http://code.google.com/p/er9x/

Th9x http://code.google.com/p/th9x/

Viz např. úpravy v počtu mixů v tomto tématu s nimiž tady v minulosti experimentoval třeba hotovson a úspěšně dosáhl s vlastní verzí firmware Er9x zvýšení počtu mixů až na 56 viz odkaz na jeho zmínku o tom v této diskuzi.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=959
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“