PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mrsairus

#1861 Příspěvek od mrsairus »

arda1 píše:Jde to přez ten konektor-ale modli se aby ti to jelo-jsou tam nějaký zákmity co znemožňují funkci simů. :wink: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 2&start=30

no znemoznuje jak znemoznuje, ked to sem tam cukne tak to neni az take hrozne... pokial to neobi pri lietani tak by ma to netapilo , este som neskusal ani sim ani real takze dam vediet, sim uz coskoro
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1862 Příspěvek od arda1 »

Tak kdyby to cukalo při letu tak už by to nebyl ani výrobek-jenže tohle byly zákmity při tom když vysílač jen ležel -si vem co to dělá při pohybu pákami- :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
mrsairus

#1863 Příspěvek od mrsairus »

no uvidim v nedelu by som to mal vyskusat tak dam vediet ci to robi alebo nie
mrsairus

#1864 Příspěvek od mrsairus »

takze dosiel mi usb kabel z dealextremu, vyzera to TAKTO no a problem je vtom ze tie kurwy sikmooke mi tam dali spatne cd, resp je to nejaky disney cd a natom je prelepene akoze driver ... a pritom je poskrabane (napalovane, ziaden vylisovany vyrobok) a cita ho ako prazdne

tak sa chcem opytat ci niekto nemate nato driver, akoze vista mi to nainstalovala sama no lenze jaksi som cital na obale ze podpora iba xp, tak teraz neviem ci to nejde kvoli driveru ci kvoli viste

skusim to na xpcku no len neviem ci si to poradi aj bez driveru ...

help me :(
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1865 Příspěvek od JirkaA »

XP drivery nepotrebuji.
OK2WY
mrsairus

#1866 Příspěvek od mrsairus »

JirkaA píše:XP drivery nepotrebuji.

na viste si to neskusal?
lorinka

USB simulátor interface / baterie a nabíjení

#1867 Příspěvek od lorinka »

Ahoj, mám doba USB Simulator Inerface Cable od Hitecu (#58318) a s Optic 6tkou to přes trainer šestikolík (nebo 3,5mm mono zdířku) funguje bez problému (stál okolo 450,-). Nejdříve to nefungovalo pod Win XP ani po instalaci ovladačů, ale pak jsem zjistil, že musí být nastaven v ovládacích panelech (možnosti her) jako upřednostňovaný ovladač (pokud jich máte více - třeba gamepad, joy a pod.) jinak ho simy nenajdou.

A ještě jsem se chtěl podělit o mé zkušenosti s nabíjením setových Lipolek setovou nabíječkou.
Ze začátku jsem vždy před nabíjením srovnával žárovkou napětí mezi jednotlivými články (pokud bylo rozhozeno) a teprve potom jsem nabíjel setovou nabíječkou. Po nějaké době jsem s tím přestal protože hodnoty po nabíjení byly téměř shodné i bez toho. Dlouho bylo vše v pořádku možná okolo dalších 30ti cyklů (nahodile jsem články proměřoval). Pak jsem náhle bez zjevné příčiny u jedné baterie začal sledovat pokles délky doby letu, ale neřešil jsem to (samosebou, že to byla chyba), až jí jednoho dne nabíječka nevzala. Na jednom článku jsem potom naměřil jen 1,0V tak jsem jej samostatně dorovnal a opět nabil. Zdálo se to být lepší, ale doba letu byla pak jen 6min a ten článek po nabití dosahoval asi o 0,15V méně než ostatní (baterie měla tou dobou za sebou okolo 50ti cyklů nabíjení) tak jsem jí ještě několikrát takto nabíjel a stále stejné.... Tak mě napadlo články s vyšší kapacitou nejdříve vybít na hodnotu nejslabšího po létání a znovu nabil a přišlo i přes mírně rozhozené konečné hodnoty napětí po nabíjení k výraznému zlepšení.
Nedalo mi to a hledal jsem důvod potíží a měřením jsem došel k výsledku, že ten balancer sice balancuje, ale zřejmě jen po omezenou dobu bez ohledu na výsledek. Takže mírně rozhozenou baterii celkem dorovná, ale více rozhozenou již nestihne a s každým dalším cyklem se to zhoršuje.
Z toho důvodu jsem investoval do slušnější nabíječky (Robe compact 6S EQ) a alespoň o víkendu s ní budu baterie řádně dorovnávat. Doba nabíjení je pod hodinu (1C), ale balancování trvá u starší baterie klidně i víc než dalších 30min. Možnosti sledovat průběh nabíjení a množství dobitých mA a okamžitého stavu napětí na každém článku + okamžitý proud nabíjení jsou perfektní. Navíc po balancování to není +/- až 0,05V jako běžně u setovky, ale +/- 0,01V nebo přesně. Také před nabíjením nebo jen tak lze kdykoliv připojit baterii přes servisní konektor a zobrazit si okamžitý stav napětí na jednotlivých článcích (klidně i při zátěži na silových kabelech) a to souhrnně na jednom dispeji až 6 článků takže odpadá nepříjemné měření multimetrem po jednotlivých článcích.
U nové setové Lipolky (jen 2 cykly) jsem s touto nabíječkou po předchozím vybití samotnou nabíječkou na přednastavenou hodnotu a její následném nabití naměřil kapacitu téměř 1650mA.
RCF: EdgeXL, Extra1m, Fokker, Laser, Slick atd
PA: KMX; F3P: Supertrino Mk2 Glavak 16"1S
DS-16
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1868 Příspěvek od JirkaA »

mrsairus píše:
JirkaA píše:XP drivery nepotrebuji.

na viste si to neskusal?

sorry ale vyraz "Vista" pokladam po cetnych zkusenostech za sproste slovo a do kompu mi nesmi.
OK2WY
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#1869 Příspěvek od cassiopeus »

TO: lorinka
Co se týče nerovnosti nabíjení setovou nabíječkou, problém, podle mě, je v tom, že vestavěný balancer nezvládá velké vybíjecí proudy a nestihne to srovnat, protože, podle mě, si hlídá dodaný náboj.

50 cyklů pro origo setovou baterku je docela dost a její konec se už blíží (vím z vlastní zkušenosti).

Co se týče zobrazení hodnot napětí článků na displeji a multimetrem, mám zkušenost, že se může dost lišit (až o 0,04V), že nabíječka ukazuje 4,19V a multimetr hned po odpojení 0,15V.

Co se týče dodaného náboje (1650mAh), je třeba si uvědomit, jak pracuje balancování tj. silnější články se vybíjí a slabší se nabíjí a jde to vjakýchsi smyčkách nahoru - dolu (pozorováno na displeji nabíječky). Dodaný náboj se pak počítá pouze jako dodaný náboj, tj. to, co bo baterky pustíte, ale už se neodečítá to, co balancer vybije. Mi se podařilo do nabité a nesrovnané setové baterky dostat téměř 300mAh, aniž bych zvětšil skutečně dodaný náboj, celé to šlo na úkor balabcování, tj. vybíjení více nabitých článků.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1870 Příspěvek od arda1 »

cassiopeus píše:
Co se týče zobrazení hodnot napětí článků na displeji a multimetrem, mám zkušenost, že se může dost lišit (až o 0,04V), že nabíječka ukazuje 4,19V a multimetr hned po odpojení 0,15V.

.
Tomu nerozumím.
ICQ 638556901
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#1871 Příspěvek od m@rtin »

arda1 píše:
cassiopeus píše:

.
Tomu nerozumím.

Že by překlep?

... hned po odpojení 4,15V.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1872 Příspěvek od arda1 »

Dobře ale takhle to nemá smysl měřit- musí se měřit při nabíjení a porovnat údaje - po odpojení okamžitě klesne napětí na baterii-to je známá věc. :wink:
ICQ 638556901
mrsairus

#1873 Příspěvek od mrsairus »

no skusil som ten kabel a dx6i na xpcku no ale aj tak to nejde, ked spustim aerofly pro deluxe a dam kalibrovat tak to vobec nereaguje... preco ? co robim zle?

ma sa nejako vysielacka nastavit? ci staci strcit do nej kabel a malo by to ist?
Peterkuk

#1874 Příspěvek od Peterkuk »

mrsairus píše:ma sa nejako vysielacka nastavit? ci staci strcit do nej kabel a malo by to ist?

Vyskusam to zajtra na DX6i a dam vediet,ale mam FMS
mrsairus

#1875 Příspěvek od mrsairus »

no prisiel som nato, vysielac sa nema zapinat, proste strcit donho kabel a on sa zapne sam

v kalibracii vsetko funguje ale ked chcem lietat tak to nereaguje a ma to plny plyn tak teraz bude asi problem v kanaloch, len sa mi to nedari nejak nastavit

EDIT: takze konecne sa mi to podarilo nastavit, vsetko ide perfektne
cukanie kvoli nejakej chybe dx6 co sa tu preberala som nepostrehol

mam aerofly pro deluxe no ale vsetko su tam obrie stroje a nic podobne cessne tam neni, daju sa lietadla doinstalovat? alebo poradite lepsi simulator?
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“