Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arkudo

Re: Mini H FPV quad 250

#1861 Příspěvek od arkudo »

Tak to je slusnej mazec!
ST
Kontaktovat uživatele:

#1862 Příspěvek od ST »

Já včera absolvoval slušný signál loss na Futabě. 8O Zalétl jsem pod terén a ještě to bylo zarostlé křáčím a z ničeho nic v půlmetru výkrut a vymalováno. naštěstí to odnesly jen 3 vrtule. Tak nějak jsem si neuvědomil, že zeleň docela rychle roste. Minulý rok jsem v tom samém místě taky takhle skončil. Prostě ten signál z futaby není všeprostupující. Ještě, že jsem měl pípák a podle toho to našel, jinak bych tak hledal nejspíš dost dlouho. Vozte pípáky, vozte pípáky, vozte pípáky . :wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1863 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Já včera absolvoval slušný signál loss na Futabě. 8O Zalétl jsem pod terén a ještě to bylo zarostlé křáčím a z ničeho nic v půlmetru výkrut a vymalováno. naštěstí to odnesly jen 3 vrtule. Tak nějak jsem si neuvědomil, že zeleň docela rychle roste. Minulý rok jsem v tom samém místě taky takhle skončil. Prostě ten signál z futaby není všeprostupující. Ještě, že jsem měl pípák a podle toho to našel, jinak bych tak hledal nejspíš dost dlouho. Vozte pípáky, vozte pípáky, vozte pípáky . :wink:

co k tomu dodat ... snad jen další dokumentační foto z tohoto víkendu :) ... foceno 350mm teleobjektivem ... to jen zhruba pro představu jaký lán jsem musel ujít abych vyzvedl 250 z toho lánu pšenice. Taky ztráta signálu ... jednak jsem si blbě sednul a i když anténu videa na hlavě jsem měl jakš takš ve viditelnosti, tak vysílačku co jsem měl v klíně jsem si už schovával za železobetonovou zídkou terasy (což mi došlo až zpětně) a jednak jsem to ještě vylepšil když jsem si zalétl za tu terénní vlnu když jsem zkoušel co nejrychleji lítat těsně (metr) nad terénem :)

no ve zkratce ... ještě jsem viděl jak letím bez ovládání v 70km/h z metru výšky do té pšenice a pak mě čekal dost dlouhý výlet do mokré ranní pšenky ... už od pohledu je každému jasné, že bez pípáku bych v tomhle lánu byl touhle dobou už bez koptéry ... takže potvrzuji vozte pípáky, vozte pípáky, vozte pípáky :)
Přílohy
20150531-IMG_1989.jpg
20150531-IMG_1985.jpg
Amper

#1864 Příspěvek od Amper »

Dejfak píše:Tak sem házim jak vypadá ostré kolo na Sobínce

Mate tam dost podletovejch prekazek. Kdyz vemu ze v sobotu v Plzni jsme meli jednu a ve vetsine kol head2head na ni aspon jeden z copteru skoncil tak by me zajimalo kolik copter doleti prumerne zavodni kolo u vas (nemyslim ted samostatny let)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1865 Příspěvek od Dejfak »

Tak ono je jedno jestli letí jeden nebo víc.
To že se potkáme ve vzduchu, tak se stane tak 1-2x za den.
V tomto tempu dám tak 3-4 kola než něco trefím.
Strasně zálezí jak fouká vítr.
Nejhorší byla v čera ta žlutá.
Vítr totiž foukal do zad a když neudělám správný rozpočet, tak mám plnej plyn a stejně v té rychlosti jakoby přistanu, teda havaruju.
U ténžluté branky, když fouká bokem, tak je obtížnější ta zelená.
A taky ten lesík, ono se zdá že tam proletíš frk-frk, ale korunu stromů míjím tak o 10cm
Když sundám Mobiuse, tak je to zase o kus veselejší, mám víc výkonu. Mám slabé motory.
Pak je to hlavně o nervech. Když se s někým naháníš tak neztratit ty nery a udržet si tempo a nepřepálit to.
Což prakticky nejde :-)
Takže to stejně v zápalu souboje někam namotám :-)
Při závodech se snažím létat tak abych nic netrefil.
Ale jak mě někdo předletí, tak to nevydržim a pak je to zajímavé i pro diváky. :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ST
Kontaktovat uživatele:

#1866 Příspěvek od ST »

Jindro, smutný je to, že signál z pidi 200mW vTx byl naprosto OK , jen lehce zašuměl, takže jsem měl ten Futabí signal loss pěkně on-line. :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1867 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Jindro, smutný je to, že signál z pidi 200mW vTx byl naprosto OK , jen lehce zašuměl, takže jsem měl ten Futabí signal loss pěkně on-line. :(

taky jsem nad tím teď o víkendu přemýšlel, že je standovní, že obvykle vidím jak ztratím kontrolu a padám v přímém přenosu. Už několikrát jsem spadl na ztrátu ovládání 250tky, ale zatím ani jednou na ztrátu videa, ale je to v principu pochopitelné.

- RCTx vysílá většině z násna výratně menším výkonu než VideoTx (netvrdím, že vždy zcela podle litery předpisu) ... a i přes pronikavější vysílací frekvenci u RCTx to je evidentně znát.
- Přechod do Failsafe (FS) je u 250tek díky konstrukci desek a parametrům stroje (rychlost, vliv gravitace, malý čas i možnosti na případnou možnost obnovy kontroly) prakticky nevratný proces ... tj. jak jednou signál RCTx spadne pod určitou úroveň a Rx přejde do FS, tak není cesta zpět a 250 jde nezadržitelně k zemi ... optoti tomu to video i v případě úplného výpadku obrazu (klidně krátkého) zase hned naběhne jak je to analog a tak je to zdánlivě jen "malý výpadek".
- a co jsem si všiml, je velmi často výrazný faktor je to, že anténu VideoRx má většina z nás nad hlavou a tedy o cca metr výš než u RCTx a totéž na modelu, kde VideoTx anténa je prakticky vždy lépe umístněná než RCRx. Při těch mých výpadcích se pak obvykle zpětně přistihnu, že i když očima a tedy VideoRx anténou model vidím, tak vysílajdu mám proklatě nízko u pasu a jednou mi ji stíní auto, podruhé (včera) železobetonová zeď o kterou se opírám, nebo si zalítnu za záda a zatímco anténa na hlavě nemá problém, vysílačku už v ten moment tlumím tělem a i když to samo ještě není fatální, tak pak stačí nějaký hustší mokrý pažit a je hotovo, a tak podobně ... zkrátka ten metr výšky je překvapivě často rozdíl mezi přímou viditelností a nějakou často bytelnou přízemní a tedy i často poměrně bytelnou překážkou nebo porostem.

tohle je s těmi FPV poměřně záludné a osobně se snažím (se střídavými úspěchy) dělat si před letem cosi jako takový jako-letový plán ... tj. předem si rozmyslet pomyslné hranice kam si dovolím si zaletět až nandám brýle v závislosti na tom, jak kam před startem vidím z místa kde budu ovládat (a kde bude vysílačka včetně polohy v jaké ji budu držet). Ve vzduchu pak tyhle hranice podle orientačních bodů zkouším dodržovat a případné "výpady" mimo tento prostor dělám opatrně a s vědomím, že už jsem mimo bezpečný prostor a koukám kam budu případně padat :). No stejně to nepomůže vždy :)
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1868 Příspěvek od H1N1 »

Jsem rad ze v tom nejsem sam:-) nastesti jsem live sledoval jen dva pady:-) ale jinak si delam dukladny letovy plan a jdu se divat kudy poletim.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
graup15

#1869 Příspěvek od graup15 »

Re..Jindra a Ondra
Chlapci to má jednoduché řešení..(jeden už mám na cestě,bude se posilovat hračka co ovládá 8m krávu na termiku :-)
http://www.banggood.com/2_4g-Mini-Signa ... 23448.html
Po i mojich zkušenostech kdy, za kopcem a dvěma VVN vedeníma na vteřinku zheblo UHF,přito mnohem výkonnější 2,4GHz prošlo...zauvažujte :-)

Dělá se i 12V verze.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1870 Příspěvek od H1N1 »

Dalibore ja to sem nechtel psat... Ale mame nekoho kdo to umi zabudovat do Futaby?:-)
graup15

#1871 Příspěvek od graup15 »

To zabuduje i malé děcko:-) No probereme to až se uvidíme...
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1872 Příspěvek od H1N1 »

Ok, privezu ti radio a modul:-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1873 Příspěvek od jindraj »

H1N1 píše:Ok, privezu ti radio a modul:-)

no nevím no .... ale oba už děti máte ... :) :) ... skoro mi tohle na 250 přijde jako overkill ... beru to tak, že to není dálková koptéra ala 500. má se s tím blbnout v principu na dohled a bojím se, že výsledek s tímhle posilovačem bude jen ten, že to stejně člověk nakonec ztratí, jen to bude s takovým výkonem o ně co dál a bude se to hůř hledat a bude se pro to dál pochodovat. Nebo to ztratíš na ztrátu videa místo ztráty řízení ... prostě jednou na nějaký limit stejně narazíme, tenhle nebo jiný, tak si říkám, zda má cenu si kvůli tomu grilovat nádobíčko takovými W výkonu ;) no pokud to náhodou zrealizujete počkám v tomto případě na nějaké poznatky, ale nějak se tímhle cestem zatím zdráhám přemýšlet.
Seba

#1874 Příspěvek od Seba »

graup15 píše:Re..Jindra a Ondra
Chlapci to má jednoduché řešení..(jeden už mám na cestě,bude se posilovat hračka co ovládá 8m krávu na termiku :-)
Po i mojich zkušenostech kdy, za kopcem a dvěma VVN vedeníma na vteřinku zheblo UHF,přito mnohem výkonnější 2,4GHz prošlo...zauvažujte :-)

Dělá se i 12V verze.

Já už to mám od října minulého roku,používal jsem to dokud jsem neměl EZUHF,je to opravdu znát na dosahu.Měl jsem to na vysílačce DEWO 10 ,tam stačí odšroubovat anténu a připojit,je to ale náchylné na odlomení konektoru antény ,která je na tom přišroubována,musel jsem to po nějaké době přeletovat, teď to drží líp. nejlepší je to zabudovat pokud je místo ve vysílači. Neumím si představit co by to udělalo s dosahem při použití s vysílačkou Graupner MZ 18 s kterou mám dosah v letadle při výšce 300m 3,5Km,to by šlapalo UHF na paty.Jinak na fórech doporučuji nepoužívat tu přibalenou anténu,stojí prý za prd,já používal tu od vysílačky.
dt

#1875 Příspěvek od dt »

graup15 píše:Re..Jindra a Ondra

Dělá se i 12V verze.

Tohle když zapneš, tak v okolí 300m přestanou jet všechny wifiny, ne? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“