PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
BacilBA

#1876 Příspěvek od BacilBA »

Na AFPD som sa najviac učil s modelom AS_MAGISTER. Je to síce väčší a trocha lenivejší model ako naša Cessna, ale ako približný nácvik to bolo asi najpodobnejšie, čo som mal k dispozícii.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
mrsairus

#1877 Příspěvek od mrsairus »

ja tam take lietadlo ani nemam

mas nainstalovane aj nejake expansion pack? popripade treba vsetky zaradom alebo iba posledny?
tox232
Kontaktovat uživatele:

#1878 Příspěvek od tox232 »

Pánové co kdyby jste hledali v této sekci
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... forum&f=17
je tam vše co potřebujete vědět ohledně připojení DX6i já jsem tam toho taky dost psal.
A stahování modelů je tady
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=16889
http://tox232.webnode.cz
Peterkuk

#1879 Příspěvek od Peterkuk »

Takze ja mam na DX6i iny kabel ku PC aky by som potreboval, tak som DX6i na PC doskusal, ale mam aj iny vysielac, takze v pohode. A v simulatore FMS mam aj nasu Cessnu :wink:

No a pripajam foto mojej VOP a SOP z balzy:

Obrázek

(klik na obrazok pre zvacsenie)
mrsairus

#1880 Příspěvek od mrsairus »

uz som to rozbehal vsetko facha v pohode, skusal som aj realflight aj delux , inac v deluxe neviem preco, ale plyn je nastaveny na 50 percent a nechapem preco, skusal som to nastavovat ale nepodarilo sa, neviete niekto ako to vynulovat?

EDIT: tak nainstalil som phoenixa (ze reku vyskusam aj tento) no ale hlasi mi to, ze nemam propojenu vysielacku, takze sa neda ani kalibrovat ani nic, skusal to niekto s dx6-tkou? v zozname som ju v phoenixe nasiel ale nehlasi ju tak neviem preco
lorinka

#1881 Příspěvek od lorinka »

--> cassiopeus: To je docela smutný, že po 50ti cyklech se blíží konec setové lipolky. Mám celkem čtyři a když jsem kupoval poslední dvě tak jsem si říkal, že koupím nějaké značkové, ale ty ceny......
Jinak mě také ukazuje multimetr malinko jinak než nabíječka, ale to stejně nevím co z toho je přesnější. A navíc mě spíš zajímá rozdíl mezi články než přesnost zejména když se to liší okolo těch 0,05V
Ohledně toho balancování jsem měl představu, že to funguje tak, že po dosažení cílového napětí na některém z článků se ostatní dále nabíjejí jen menším proudem a jsou postupně odpojovány od tohoto menšího proudu až také dosáhnou cílového napětí. A pokles napětí nastane právě tím, že jsou články různě dlouho odpojeny a proto je to ještě znovu dorovná a tím dochází ke kolísání.
Mám tu nabíječku chvíli tak to ještě nemám vysledované. Jak bude čas tak nějaký článek připojím přes Ä metr ze zvědavosti jestli to i vybíjí
RCF: EdgeXL, Extra1m, Fokker, Laser, Slick atd
PA: KMX; F3P: Supertrino Mk2 Glavak 16"1S
DS-16
strahlung

#1882 Příspěvek od strahlung »

O setové nabíječce jsem psal na straně 117:
"Prý už se dodává nějaká jiná. Já jsem se setovým acu absolvoval asi dva cykly, než jsem si všiml, že nabíjí na 4,3V, a v chladnu by nabíjela vzhledem ke koncepci ještě výš. Navíc nezná nabíjení konstantním napětím. Nabíjí nějakým podivným proudem a když některý článek překročí stanovené napětí, celá se vypne." Žádný balancér v té nabíječce není. Ona články nesrovnává.
Já jsem to vyřešil tak, že jsem si postavil tři kvalitní nabíječky vlastní konstrukce (viz foto).
Obrázek
Co se týče ceny setového acu, může nám připadat bezkonkurenční, pokud se nedíváme na jeho kvalitu a pokud ho porovnáváme jen s cenami jiných acu u našich překupníků. Cena alternativního acu na HobbyCity je cca 9USD + poštovné.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1883 Příspěvek od arda1 »

strahlung píše:O setové nabíječce jsem psal na straně 117:
"Prý už se dodává nějaká jiná. Já jsem se setovým acu absolvoval asi dva cykly, než jsem si všiml, že nabíjí na 4,3V, a v chladnu by nabíjela vzhledem ke koncepci ještě výš. Navíc nezná nabíjení konstantním napětím. Nabíjí nějakým podivným proudem a když některý článek překročí stanovené napětí, celá se vypne." Žádný balancér v té nabíječce není. Ona články nesrovnává.
Síla- ale nějak nechápu proč má teplota vliv na nabíjecí napětí??
ICQ 638556901
strahlung

balsová kormidla

#1884 Příspěvek od strahlung »

to Peterkuk:
Balsová kormidla na fotce vypadají pěkně. Vážil jsi je? Obávám se, že musejí vážit tak dvojnásobek těch plastových - viz mé zkušenosti strana 124.
strahlung

#1885 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:
strahlung píše:O setové nabíječce jsem psal na straně 117:
Síla- ale nějak nechápu proč má teplota vliv na nabíjecí napětí??

Vysvětlím. V setové nabíječce je místo solidní napěťové reference využito napětí přechodu PN, které má u Si teplotní koeficient -2mV/K. Přitom samotné napětí je řekněme 600mV, takže vypínací napětí nabíječky je závislé na teplotě s koeficientem cca -0,3%/K. Ono je to takhle vyšlo levněji. A pan Pelikán tak víc vydělal.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1886 Příspěvek od arda1 »

Pokud tomu tak opravdu je tak to není nabíječka ale zabíječka. :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
strahlung

#1887 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:Pokud tomu tak opravdu je tak to není nabíječka ale zabíječka. :roll: :roll: :roll:

Ano.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1888 Příspěvek od arda1 »

Ta tvoje nabíječka vypadá dobře. :wink:
ICQ 638556901
strahlung

#1889 Příspěvek od strahlung »

Ona se povedla koncepčně i vlastnostmi, tak jsem si myslel, že by mohlo mít smysl prodávat ji třeba jako stavebnici za pár korun pro šikovnější modeláře. Proto jsem ji dotáhl do profi podoby. Vlastně to také nemá balancér, je to trojice nabíječek - každý článek má svou vlastní. Aby to napájecím kabelem nerušilo rádio atd., tak si každá z těch tří nabíječek bere energii na střídačku s těmi ostatními, prostě trojfázově.
Obrázek
Ale ono se už nikomu nechce něco pájet a sestavené to vyjde na devět stovek, k tomu marže obchodu, DPH, a to už je pak na pultě moc.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1890 Příspěvek od arda1 »

Pěkný-je někde schéma?Takhle si já představuji ideální"balacér"-několik nezávislých nabíječek a každá se stará o jeden článek. Jinak jaký proud to zvládne? :wink:
ICQ 638556901
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“