PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

#1906 Příspěvek od strahlung »

Já vím, že to nabízejí. Ale nelíbí se mi, že to neřeší každý článek zvlášť. Pokud tomu správně rozumím, tak je napětí nastaveno napevno (v Cessně to se starším setovým acu bude pípat skoro stále :? ) a je jedno jediné > nemá to výstrahu + alarm (?). Hlavně se mi podle rozměrů piezoměniče zdá, že to nebude zrovna moc hlasité. Píšou to i v recenzích - dávají to na helikoptéry a koukají se na LED, slyšet to moc není. Já jsem si s hlasitostí vyhrál. Vybral jsem nejhlasitější měnič, jaký se vyrábí (nákup přes Farnell, není zrovna levný), dávám na něj nejvyšší napětí, jaké výrobce dovoluje (stabilizované 30Vpp) a na každém indikátoru ladím správnou frekvenci. Ono se to vyplatí. LED tam nemám, protože by stejně v letadle nemusela být vidět a je to hlasité dost, aby to nešlo přeslechnout. Samozřejmě to nemůže být tak levné, jako v HC, protože se to vyrábí tady, z materiálu, který se kupuje tady, nedělá to automat a je to prostě jiný výrobek. Ten měnič je jinak silný už na první pohled:
Obrázek
Já bych si to z HC nekoupil - nechci ušetřit za každou cenu, když jde o reálné rozdíly a o životnost acu.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
Martinek

#1907 Příspěvek od Martinek »

Zdravím všechny Cessnaře,

mám jí z druhý ruky a je to můj první model, chtěl jsem vás požádat jestli by mi mohl někdo poslat na mail stavební návod. Já ho k tomu nedostal a není mi jasné upevnění aku v modelu.

Předem díky moc za pomoc

P.S. hledal jsem ho tady na fóru, ale nenašel :(

Jirka
jimartas@seznam.cz
mrsairus

#1908 Příspěvek od mrsairus »

cafte, dnes mi prisiel list, ze mi balik z HC zhabali colnici a chcu odomna dan a mam im poslat doklad o zaplateni ....

skal aby to trafil to sa moze stat iba mne :(
strahlung

#1909 Příspěvek od strahlung »

mrsairus píše:cafte, dnes mi prisiel list, ze mi balik z HC zhabali colnici a chcu odomna dan a mam im poslat doklad o zaplateni ....

U nás je import těchto věcí z Číny bez cla, pouze by se mělo zaplatit DPH, pokud hodnota přesáhne nějakou hodnotu a proto už to není dárek. V EU by to snad mělo být všude stejné. Pokud jsi toho nebral moc, tak by to mělo proběhnout i bez té daně. Akorát že je to otravné.
Pokud je to jinak, opravte mě.
sigi123

cessna

#1910 Příspěvek od sigi123 »

Zespoda pod dvířkama by měl být plastový koš přesně na baterku.
mrsairus

#1911 Příspěvek od mrsairus »

strahlung píše:
mrsairus píše:cafte, dnes mi prisiel list, ze mi balik z HC zhabali colnici a chcu odomna dan a mam im poslat doklad o zaplateni ....

U nás je import těchto věcí z Číny bez cla, pouze by se mělo zaplatit DPH, pokud hodnota přesáhne nějakou hodnotu a proto už to není dárek. V EU by to snad mělo být všude stejné. Pokud jsi toho nebral moc, tak by to mělo proběhnout i bez té daně. Akorát že je to otravné.

no cena je 42 eur je to vela?
strahlung

#1912 Příspěvek od strahlung »

Já myslím, že určitě není. Ty podmínky by měly být na netu.
Martinek

#1913 Příspěvek od Martinek »

to Sigi123

jo ten koš tam mám, ale jak ji tam máš prosím tě zafixovanou. Tady jsem četl, že ji bežně na "letišti" vymění za nabitou a lítají zas dál. Napadá mě třeba suchý zip :roll:

Díky za odpo.. :D
lorinka

#1914 Příspěvek od lorinka »

--> Martinek: Otevřeš plastová dvířka a vložíš baterii do koše přes otvor po dvířkách stranou kde nejsou kabely směrem k motorové přepážce (musíš nejdříve kapku zešikma jako by výše do trupu, aby se nezachytila o samotný držák dvířek no a potom zasuneš i zbývající stranu s kabely. Zapojíš konektor a překážející dráty zasouvám do prvé mezery v bateriovém koši a to i servisní konektor. No a na závěr zaklopíš dvířky. To snad ani jinak vložit nejde..... Předpokládám, že máš origo setovou baterii 11,1V 1500mA (je modrá)
Mám ještě vyplněnou mezeru mezi přepážkami na vnitřní straně bateriových dvířek, aby se lépe přitlačila baterie v koši po zavření a nikam se pak nehne. Nemusíš jí nijak více fixovat. Jen si po vložení zkus jak ti vychází těžiště. Tu baterii lze posunout asi o 1cm více k motoru nebo naopak a je to kapku znát.
RCF: EdgeXL, Extra1m, Fokker, Laser, Slick atd
PA: KMX; F3P: Supertrino Mk2 Glavak 16"1S
DS-16
Martinek

#1915 Příspěvek od Martinek »

to Lorinka:

díky za vyčerpávající návod :D mě to právě přide, že tam bude jako na volno :o :o no origo aku mám, tak to musím řádně vyzkoušet :lol:
A ještě prosím jeden dotaz :oops: ten koš je pod úhlem, jak tam má tedy být správně ?? má se zvedat směrem od zadu dopředu nebo naopak ??

Ještě jednou díky moc za odpo :oops: :oops:
lorinka

#1916 Příspěvek od lorinka »

Myslím, že je dokopce směrem k motoru právě, aby tam šla baterie vložit zešikma, ale nejsem si jist. Z jedné strany je uzavřený a ta patří směrem k ocasu právě proto, aby ta baterie neměla kam vypadnout tak podle toho to poznáš.
Jinak s tím popisem jem to myslel kapku v žertu :D
RCF: EdgeXL, Extra1m, Fokker, Laser, Slick atd
PA: KMX; F3P: Supertrino Mk2 Glavak 16"1S
DS-16
Luky-plane

přijímač Optima 2,4GHz

#1917 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj přátelé,
objednal jsem si soupravu Optic 6 2,4GHz.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38089

Rád bych dal do Cessny tento přijímač

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38090

Nevíte zda bude problém s jeho napájením s origo elektroinstalací v Cessně?

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
coro

Re: přijímač Optima 2,4GHz

#1918 Příspěvek od coro »

Luky-plane píše:Ahoj přátelé,
objednal jsem si soupravu Optic 6 2,4GHz.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38089

Rád bych dal do Cessny tento přijímač

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38090

Nevíte zda bude problém s jeho napájením s origo elektroinstalací v Cessně?

Luky-plane

Ach jo.. Prečo Hitec 2.4, s ktorým nie sú skoro žiadne skúsenosti?
Inak videl si s čím prišli na trh MZK, a koľko za to chcú? Nevadí, držím palce.

Napájanie z BEC pre 4 servá a 2.4GHz, z 3s Lipo, je na hrane..
Teraz v zime by mohlo fungovať (príjmač nepotrebuje vysoký prúd, ale pridá trošku tepla takže je rozdiel akú teplotu bude mať regulátor).
Skús čo to urobí.
Ak Ti to prvý raz prestane reagovať, vyrieš napájanie inak, 100percentne, tak aby bolo jasné a úplne isté, že ak to druhý raz vypadne, tak to nemohlo byť napájaním.

Ak to naozaj vypadne, daj tam napríklad Turnigy 3A spínaný BEC,
a poriadny kondenzátor priamo do príjmača (predáva sa napríklad k Spektrum 2.4),
ale inak je to obyčajný elektrolyt, napr. 10V 2200mikro, priamo na červený a čierny.
Daj potom prosím vedieť či to funguje..
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#1919 Příspěvek od Marek71 »

V podstate je to tak, ako píšeš, akurát tá výška bezcolného (a bez DPH) limitu sa líši. Napr. v Nemecku a aj na Slovensku je to okolo 20 euro, neviem presne, zatiaľčo v ČR je to 150 euro. A to je podstatný rozdiel.

strahlung píše:

Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: přijímač Optima 2,4GHz

#1920 Příspěvek od Marek71 »

A 2.4 od MZK je už vyskúšané riešenie ? Myslím, že pokiaľ by išlo o čo najnižšiu cenu, tak je tu Assan, ktorý je na trhu už dosť dlho a cenovo je najlepší vzhľadom k tomu, čo ponúka. Inak Hitec a MZK je asi úplne jedno... akurát v budúcnosti potom u Hitecu je šanca využiť prijímače napr. v Aurore.

coro píše:Ach jo.. Prečo Hitec 2.4, s ktorým nie sú skoro žiadne skúsenosti?
Inak videl si s čím prišli na trh MZK, a koľko za to chcú? Nevadí, držím palce.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“