Blade mCX pro mírně pokročilého začátečníka?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Vašek66 »

No ale mám za to, že bočení je "směrovkou" a klonění "křidélky". Takže se to týká opravdu jen motorů. Deska cykliky je OK.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od kubadera »

docela čumim na to mCx od HobbyCity. jsem zvědav jak dlouho jim tam ta přesná kopie vydrží, podle mě si to E-Flite nedají líbit. Pitts "od Robbe" tam taky dlouho nevydržel.
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od jenikKL »

To Vasek. Aha, já znám jen Klopení a Klonění. Bočení ne. :)

Ale taj jak to popisuješ, to může být motory, nebo elektronikou. Tady na mánii se to uz řešilo u McX. Mě to děla taky, při slabé baterii. Vyměklé baterie prostě zlobí. Subtrimy jsou v nule ? To si asi zkoušel co ?
Možná bych zkontroloval i mechaniku. Jestli to někde nedrhne a nesnižují se tím otáčky. Bohužel, na te elektronice je vše tak titěrné, že o nějakém ladění si můžeme nechat asi zdát. Zisk gyra, asi nenastavíme, a další... .:(
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Vašek66 »

Tak jsem prohodil motory a stále to bočí doleva. Hmmm, asi elektronika :evil:. Zítra to odvezu na reklamci.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od jenikKL »

no právě, ta reklamace. Někdo tu psal, že to reklamoval asi 3x a peníze nechtěli vrátit. Tak snad budeš mít více štěstí.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec, mám dotaz jaká je životnost motorků blade mCX chci pořizovat blade mcx tandem rescue ale ten se tak dlouho neprodává jako mcxko a je to to samé nerad bych v brzké době kupoval včechny 4motory nové to by bylo dost drahé díky za skušenosti mám blade mSR a tam drží zatím dobře a to ho mám třičtvrtě roku a pravidelný provoz
VláďaW

Re: MCX

#202 Příspěvek od VláďaW »

Vašek66 píše:Ahoj chlapci a chlapi,

MCXko mi začalo bočit jen doleva. Když dám knipl doprava tak se mu nechce, ba naopak začne bočit doleva a je neovladatelný. Na levý knipl reaguje správně. Zkoušel jsem si s tím pohrát, ale nic nemohu objevit. Motory jsou studené, nehřejí se, když je odzkouším samostatně šlapou jak hodinky. Jen při letu ten právý reaguje minimálě na vysílač. A dělá to i s různými bateriemi. Že by deska?

Ahoj zdravím.
Jak dopadla reklamace? Vrťas mi začal zrovna tak zlobit. A taky se mu nechce moc stoupat. Co bylo závadou?
No na to že ho mám 1 měsíc moc nevydrží. Jinak pohodové létání, je poslušnej až trošku nudnej.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
VláďaW

#203 Příspěvek od VláďaW »

Tak u mě to bude pravděpodobně motorem. Teď jsem to vyzkoušel a asi 10sec. lítal ok, potom začal blbnout viz předchozí příspěvek a jeden motor byl horkej. Tak nevím se zárukou, ale po 1 měsíci.. no uvidíme.
Jak jste na tom ostatní s motorama. Napište prosím výdrž. Díky. Možná i to je odpověď pro Martina Martina.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
VláďaW

#204 Příspěvek od VláďaW »

Ještě mám dotaz. Nemáte skušenosti s náhradou motorků od jiných výrobců.
Viz fórum Blade mSR - zadní motorek.......................
to miravandas: ...Jsou to stejné motorky jako má mCX, ale jeden stojí cca 250 Kč. Na RCKINGu jsou pro Nina Eagles Solo za cca250 Kč dva. Jen Nina Eagles používá jiný konektor. Proto ustřihnu kablíky z původního motorku až u motorku, opatrně odizoluji a pouhým stočením měděných licen spojím kablíky k sobě a zaizoluji. Při poslední upravě jsem nalepil na motorek tři hliníkové praporky jako chladič. Použil jsem Al pásku, která se používá ve stavebnictví - střechy, sádrokartony. Ale i pomůže i obyč. alobal. Motorek se nezahřívá. Tím se mu prodlužuje jeho životnost. Odkaz na motorky - http://www.rcking.eu/free-spirit-micro- ... 02001.html. Jinak k zaměňování jiných dílů z Nina Eagles pro mCX a mSR zapomeňte. Vypadají skoro stejně, ale vždy se liší velikostně o pár desetin mm...........
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od MartinMartin »

VláďaW píše:Ještě mám dotaz. Nemáte skušenosti s náhradou motorků od jiných výrobců.
Viz fórum Blade mSR - zadní motorek.......................
to miravandas: ...Jsou to stejné motorky jako má mCX, ale jeden stojí cca 250 Kč. Na RCKINGu jsou pro Nina Eagles Solo za cca250 Kč dva. Jen Nina Eagles používá jiný konektor. Proto ustřihnu kablíky z původního motorku až u motorku, opatrně odizoluji a pouhým stočením měděných licen spojím kablíky k sobě a zaizoluji. Při poslední upravě jsem nalepil na motorek tři hliníkové praporky jako chladič. Použil jsem Al pásku, která se používá ve stavebnictví - střechy, sádrokartony. Ale i pomůže i obyč. alobal. Motorek se nezahřívá. Tím se mu prodlužuje jeho životnost. Odkaz na motorky - http://www.rcking.eu/free-spirit-micro- ... 02001.html. Jinak k zaměňování jiných dílů z Nina Eagles pro mCX a mSR zapomeňte. Vypadají skoro stejně, ale vždy se liší velikostně o pár desetin mm...........

teď to trochu nechápu na začátku se ptáš jestly je možná záměna a potom popisuješ výměnu tak jak to teda je pasují motorky s uvedených vrtulníčku i na mCX?
VláďaW

#206 Příspěvek od VláďaW »

To Martin:
miravandas píše, že motorky z Free Spirit Micro / Solo používá jako zadní motorek na vrtulku. Ale nemám jistotu, zda odpovídá pastorek originálu. Proto ten dotaz.
Jinak motor jsem nepřetěžoval, nechával před dalším letem vychladnout a i přes to vydržel jen 1 měsíc - cca 1 - 3 lety za den.
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Vašek66 »

Ahoj chlapci a chlapi,

tak jsem zakoupil dva motory na Free Spirit Micro/Solo za 252,- Kč a lítám s nimi na MCXku. Pohoda, pasují bez úpravy.
V Astře nevědí co za ně chtít. Tak nebudou mít nic :).

https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz

Ještě najít náhradu za oba motory pro MSRko :).
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
wolf
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od wolf »

Jen tak mimochodem, nesetkal jste se někdo u mcx se zvětšenou vůlí mezi pastorkem motorku a ozubeným kolem vnějšího rotoru ? Koukal jsem , že distance je daná kostrou vrtulníčku, nelze ji korigovat a zoubky už nezapadají do sebe jak by měly. Budu vděčen za jakýkoli nápad jak to vyřešit.
wolf
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od wolf »

Vyřešeno ! :wink:
VláďaW

#210 Příspěvek od VláďaW »

wolf píše:Vyřešeno ! :wink:

Napiš prosím jak jsi to vyřešil. Dík.
:lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“