CopterX 450

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikelo

#196 Příspěvek od Mikelo »

Tvá představa o vydávání energie akumulátorem je dost úsměvná.
Nicméně teplota 40°C je běžná provozní teplota většiny akumulátorů co existují. Kritická začíná být např. u Li-pol (Li-Fe) nad 60°C.
Petr793

#197 Příspěvek od Petr793 »

Ano ano, opravdu začínám. Tak 20C mi bude, myslím, dostačovat. A s tím motorem se nějak poperu. :)

Nicméně si dovolím otázku, která je trochu mimo téma, ale myslíte, že pro vstup do jednorotorových vrťasů a naučení se s nimi je lepší Copter 450, nebo HK500GT?
CopterX 450, T-rex 500, Blade MSR, DX6i, simulátor Phoenix 5
Mikelo

#198 Příspěvek od Mikelo »

Ani jeden.
Zbynass1

#199 Příspěvek od Zbynass1 »

Ehm no než coptraX to už raději HK450, mám oba a s Hk bylo rozhodně méně problémů, navíc je dneska komplet kovový o 15 dolarů levnější než copterX.

2mikelo: a důvod proč není dobrý ani jeden, krom toho že je to číňan? Já jsem se s Hk 450 naučil lítat docela v pohodě. Samozřejmě dá se asi uplatnit obecné pravidlo, že čím větší vrtulník tím lepší stabilita a lepší vditelnost na obloze, co dál?
nahoru může, dolů musí
Zbynass1

#200 Příspěvek od Zbynass1 »

2 kenny: tak jednoduché to s tím vnitřním odporem aku není, pokud pominu dobré aku a vezmu ty horší s větším vnitřním odporem a budu po nich chtít aby dodaly nějaký výkon a dosáhnu maximalního proudu které jsou schopné dát tak tím jaksi nedojde k ušetření energie oproti kvalitním baterkám které dají o něco víc, ale naopak dojde k tomu že se baterka začne zahřívat a ještě víc se zhorší její vlastnosti. Pokud se to bude dít opakovaně tak se začne nafukovat apůjde brzo do kytek.

Netvrdím že na visení a lehké polety 20C nestačí proč, ale kupovat do začátku jedny baterky které mi budou stačit dejmetomu měsíc a pak jak tomu začnu trochu nakládat budu muset koupit nové protože ty původní budou topit jak čert. Já teda sice nelítám žádné 3D semtem přemet a výkrut, semtam kolektiv na doraz mám tam cca 11 stupňů a po 6,5 minutách letu dobiju do Flightmaxky cca 1700 - 1800mAh takže předpokládám že ten pohodn a mechanika budou ok. Jestli ale máte někdo výrazně lepší výsledky dejte vědět, vážně mě to zajímá. Baterky mají po letu odhadem tak kolem 40 - 45 stupňů. Faktem ale je, že to jsou baterky kterým jsem celé léto nakládal v EPP akrobatu.
nahoru může, dolů musí
dalik944

#201 Příspěvek od dalik944 »

Zbynass1: Nespletl ses? Mam HK450 i Copterxe a ten CopterX je materialove i zpracovanim o nekolik trid lepsi jak HKcko...
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
Zbynass1

#202 Příspěvek od Zbynass1 »

Fakt je že jsem kovovéh HK ještě neviděl, ale mám takovou zkušenost že obyčejné HK450 jsem složil a letěl bez nějakého většiho seřizování nebo upravování s coptrem jsem měl fakt hodně problémů, namátkou: špatně vylisované ozubené kola, ohlá hlavní hřídel, přes závit zašroubované některé šrouby v hlavě, ohlé vodítka v hlavě atd... no a když mám teďka s CopterX odlítané to stejné co s plastovým HK před tím než jsem ho rozsekal tak třeba vůle mezi táhly v hlavě, na smykátku vrtulky a kulové oložení desky cykliky vypadají stejně jako plastovém Hk se stejným náletem.

Faktem je, že příčná hřídel a její uložení na CopterX je mnohem lepší než na Hk, ale myslím že ta kovová verze HK450 už asi bude mít taky hlavu V2.
nahoru může, dolů musí
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#203 Příspěvek od Bizon »

Hm, musím potvrdit že s CopteremX mám asi víc problémů než bylo s HK-450. Ozubené kolo taky oválné, špatný závit na unašeči vrtulky a blbé ložisko v hlavě. Ale ten kov je fakt nádhera, baví mně na to koukat, a už to pomalu začíná i lítat podle mojich představ.
Petr793

#204 Příspěvek od Petr793 »

Trochu jste mě teď s Copterem vyděsili. Myslel jsem, po přečtení všech možných diskuzí, že Copter je na tom lépe, než HKčko v plastu. Už jsem byl pro Coptera-450 téměř rozhodnutý. Dokonce jsem opustil i myšlenku začít s vrťasem třídy 500 :wink: Máte ještě někdo nějaké negativní skušenosti s Copterem?
Zbynass1

#205 Příspěvek od Zbynass1 »

Tak ona hlava CX když už je složená správně je taková celkově pevnější než na tom HK plasťáku to jo, ale jsou tam zas jiné problémy. Ale třeba ten plechový rám je úplně to samé co HK. Holt člověk musí počítat s tím, že za ty love si s tím bude muset trochu pohrát, ono stejně se to musí rozebrat skoro na prvočinitele aby tam člověk přesně a pohodlně dopasoval serva atd. takže při tom není problém si všechno pořádně překontrolovat, hlavně teda určitě hlavní hřídel protože těch případů kdy byla ohnutá je víc, pak zkontrolovat všechny šroubky v hlavě. Mi se třeba převod od hlavního kola k náhonu vrtulky nelíbil vůbec tak jsem použil oboje z HK. Taky jsem použil plastový držák motoru, mám zatím jenom nějaký 15ti dolarový motorek z Hobbycity a ten trošku vibruje s hliníkovým držákem vibroval celý vrtulník, ale plast ty vibrace docela úspěšně pohlcuje.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#206 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ja som az tak velke problemy nemal s copterom, hlavne ma dozrali s tymi hlavnymi oskami a mekymi zadnymi oskami. Ozubene kolo tiez oval ale lietam s takym. Osmickuje ale nehadze.
Momentalne mam zadnu osku z HK a cuduj sa svete - vcera som spadol tak z troch metrov a neohla sa. Zasa moja chyba, bolo sero, otocil som vrtasa, ale na 30 metrov som nevidel ze nosom ku mne. Praskol som ho bokom do metrovych kriakov, co mu pomohlo, inak by asi umrel, ohol som hlavnu os, aj priecnu os a zlomil hlavne listy. Nakoniec som pri oprave prisiel na to, ze aj domcek rotorovej hlavy je 100 % ohnuty :!: Mal som nahradny z HK kovovy som kupil na HC, mal som podozrenie, ze ten moj nieje koser. Pasuje vyborne. Nastavil som to o nieco volnejsie, najme hlavnu osku v loziskach trupu, povolil este remienok, teraz chodi uplne hladko a dokonca aj dlhsie lieta. 30 sek az minuta. Vonku bolo 5 stupnov a baterka nemala snad ani 30 stupnov. Nedali sa zohriat prsty na nej. :P

CopterX a HK v kove bude myslim niekde na jednej urovni. Jeden je krajsi /modry/, druhy lacnejsi. Ale pravda je, ze dnes uz by som do 450 nesiel, je to tazsie ako som si myslel. Snad mi to pomoze namiesto simu, lebo ho neznasam. Asi by som siel do HK500GT, keby som uplne zacinal, no teraz uz by som siel do rexa500ESP.
Petr793, ked budes trenovat na sime, daj si 450 velkost alebo taky, s ktorym sa tazko lieta. Velkost 50 a viac ta nic nenauci, lieta to skoro samo.

Zbynass - niesom ziadny odbornik na baterky, vychadzam len z toho, co som si poprecitoval kade-tade, stale lietam 3 ks 20C, lebo mi zatial stacia. Mam aj 2ks 25C, este som neskusal, asi pojdu az druhy rok do 500, ale ak neodolam a vyskusam, dam vediet ci bol rozdiel.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Zbynass1

#207 Příspěvek od Zbynass1 »

OK já samozřejmě taky přemýšlím o tom jestli si nepořídím nějaké levné baterky na Hobbycity když už nic jiného tak aspoň na zkoušku, protože aku za 16 dolců nebo za kolik tam jsou to je fakt skoro zadarmo.

Co se týká vrtulníků tak je fakt, že čím menší tím větší šichta, mám kamaráda co lítá Minititana a pak myslím Raptora 90 a vždycky říká, že když vezme do ruky ten větší po minititanovi tak nemá co na práci. Otázka zní jestli ta 500 bude dostatečně velký rozdíl, jestli nejít rovnou třeba do Trex600... Co se týká toho ESP tak sleduju že jsou z něj teď všichni nadšení, ale o minulém víkendu jsem zaslechl názor odborníka že sice Trex500esp pěkné dobře funguje ale jakékoliv hrábnutí vrtulkou = nové převody, což u řemínku prý není až tak akutní.

Samozřejmě Kenny s tebou soucítím, ať ti to co nejdřív zase lítá ;)

Jo a co se týká toho simu na RFG4,5 lítám Trex500 je tak akorát vidět a řekl bych, že se i tak nejvíc podobně chová s mým vrťasem, Trex450 se mi už na mé 17ce monitoru opravdu ztrácí, no a když nemám svůj den tak jenom tak levituju s Trex600 to jde úplně samo, stáhnul jsem taky nějaké Mikado Loga většinou V2stabi a ty vrtulníky lítají už úplně samy, to by mě zajímalo jestli to je takový rozdíl i v realu.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#208 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ja som vcera tresol o zem a dnes uz som bol vo vzduchu. Mam ND na dva komplet heli + nejake osky, listy a pod. :P A opravit mi to po crashi nerobi problem, celkom ma to bavi. Zatial.

Tiez rozmyslam ci bude az taky rozdiel medzi 450 a 500... Ten problemik s kardanovym nahonom, ze odchadza nahon pri hrabnuti skor ako listy som cital pri 450PRO. Udajne ale carbon listy su drahsie ako kardanovy nahon. Ja som casto hrabal vrtulkou na copterovi, teraz som posunul zadnu zvislu plutvu dole /navrtal som nove dierky asi o 8mm nad stare/ a pristavam bez problemov. /klopem na drevo/ Mozno by to bolo riesenie aj pri 500ESP
Ale ist do 600 sa mi vidi dost narocne financne. Aj novu nabijacku + zdroj...
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#209 Příspěvek od Bizon »

Co se týče 600, tak já si počkám jak bude vypadat HK-600. Jasně že je to investice, ale s cenama Li-polek z Hobbycity by to nemuselo být až tak strašné. Samozřejmě nová nabiječka je nutnost...
Petr793

#210 Příspěvek od Petr793 »

Kenny McCormick píše:Petr793, ked budes trenovat na sime, daj si 450 velkost alebo taky, s ktorym sa tazko lieta. Velkost 50 a viac ta nic nenauci, lieta to skoro samo.

K simu jsem si stáhl oba Rexe. Jak 450, tak 500. S tou 500 to jde fakt skoro samo. Snažím se lítat jen se 450. Taky by mne zajímalo, jestli je mezi nima takový rozdíl i vreálu.

To Kenny: Ty mi dáváš. Teď opravdu začínám přemýšlet, že bych šel do třídy 500. T-rex500ESP bych bral hned, ale na to fakt nemám a ani ježíšek nepomůže.A to mu píšu obden :P O 600 ani nemluvim...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“