Me BF109 kompozit
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Me BF109 kompozit
Scorpion bude mít oproti ACn podstatně plošší křivku účinnosti a tedy citelně menší pokles RPM v daleko širším rozsahu odběru což se projeví právě tím zátahem "hned". Naopak u ACn bude pokles eff a RPM při použitelném rozsahu odběru daleko větší. S narůstající rychlostí a odlehčováním pohonu se ACn bude citelněji posouvat po křivce eff víc nahoru spolu s nárůstem RPM. Proto jí trvá déle než se roztočí neb je to závislé na růstu rychlosti. Staticky je jakoby udušená a roztočí se až s nárůstem rychlosti. Zkrátka ten motor je "měkkej".
No vypadá to tak, po rozjetí už frčí ... akorát jsem si myslel, že tim že je jakoby "přidušená" a neutočí to hned, bude brát víc proudu, ale lítá to dobře, rychle a dlouuuuho...
Doktora, Doktora !!! Ještě mi hlodá zkusit 5S, ale dle calcu, kterej relativně na tuhle Megu sedí to vypadá na nárůst cca 18A což už je skoro 70A, což už je tak 1200W, což je nějakejch 200W protopenejch, takže vedro jak kráva a baterky 2650mAh nebudou mít z trvalejch 70A asi radost ...
....... hm, asi jsem si odpověděl sám, co

Doktora, Doktora !!! Ještě mi hlodá zkusit 5S, ale dle calcu, kterej relativně na tuhle Megu sedí to vypadá na nárůst cca 18A což už je skoro 70A, což už je tak 1200W, což je nějakejch 200W protopenejch, takže vedro jak kráva a baterky 2650mAh nebudou mít z trvalejch 70A asi radost ...
....... hm, asi jsem si odpověděl sám, co
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Ono dojde právě díky tomu že ta Mega je výkonově "měkká" (není chyba motoru, ale vlastnost takhle koncipovaného inrunneru) při statickém "přetížení" k výraznému propadu eff včetně RPM. Výsledek? Na vrtuli je prostě znatelně míň otáček a i přes horší eff je díky tomu i odběr nižší. Pokud vedle toho postavíš stejně těžkej outrunner se stejným KV, tak se dostaneš na daleko vyšší odběr ale při vyšších otáčkách tedy i výkonu. Ta oběžka právě podrží otáčky i při proudech kde ten inrunner začíná už vadnout.
P.S.: 5S a s vrtulí 8/8 bych tu Megu v tomto modelu raději už neriskoval.
P.S.2: Co takhle zkusit zpátky Scorpiona na 4S a podstrčit mu nějakej spalovací "nadčtverec" 7/9 nebo 7/10? V tu ránu máš potenciál pro "25%" rychlosti navíc.
P.S.: 5S a s vrtulí 8/8 bych tu Megu v tomto modelu raději už neriskoval.
P.S.2: Co takhle zkusit zpátky Scorpiona na 4S a podstrčit mu nějakej spalovací "nadčtverec" 7/9 nebo 7/10? V tu ránu máš potenciál pro "25%" rychlosti navíc.
Nadčtverec určitě NE, už takhle s 8x8 je hod trochu adrenalín a ledabylé hození se nevyplácí. Stoupnout, pevně chytit, správně úhel nahoru, lehounce přitahnout a hodit to tam a okamžitě ruce zpátky a rovnat přetáčení éra a propad vejšky....
ale hážu sám.
Možná to bylo unáhlený, dát tam tu Megu vs. Škorpík...
Možná to bylo unáhlený, dát tam tu Megu vs. Škorpík...
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm. Pak to jedině střílet z praku!
Já si teď hraju s parkJetem a mam podobný problémy. Jak už se to rozletí tak je to OK. Start je ale adrenalin a zatim mam tak 70% úspěšnost (tedy nic moc). Momentálně řešim zda je lepší APC 4,75/5,5 nebo 5,25/6,25. Každopádně i když to nelítá rovně asi víc jak 150km/h, tak je to při rozpětí 600mm a nečitelnosti modelu celkem prča. A ty nadčtverce fungujou supr!
Já si teď hraju s parkJetem a mam podobný problémy. Jak už se to rozletí tak je to OK. Start je ale adrenalin a zatim mam tak 70% úspěšnost (tedy nic moc). Momentálně řešim zda je lepší APC 4,75/5,5 nebo 5,25/6,25. Každopádně i když to nelítá rovně asi víc jak 150km/h, tak je to při rozpětí 600mm a nečitelnosti modelu celkem prča. A ty nadčtverce fungujou supr!
Jaky by mel mit teoreticky vlasnosti ten prak? Kolik spagatu, kolik gumy a jakou? Rampu ? 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Jak by měl ten prak vypadat netušim.
Vzhledem k hmotnosti BF by ale měla stačit klasická opředená 6mm guma. Já bych zkusil třeba 10m tý gumy + třeba 5 až 10m silonu 0,7mm a víc. Na to kroužek a do BF ještě háček. Jelikož je to dolnoploch, tak asi nebude úplně jednoduchý ho zadělat do křídla aby tam dostatečně držel. Pokud by to šlo, tak to potom házet z ruky jako větroně. Mohlo by to jít snad i bez rampy.
Vzhledem k hmotnosti BF by ale měla stačit klasická opředená 6mm guma. Já bych zkusil třeba 10m tý gumy + třeba 5 až 10m silonu 0,7mm a víc. Na to kroužek a do BF ještě háček. Jelikož je to dolnoploch, tak asi nebude úplně jednoduchý ho zadělat do křídla aby tam dostatečně držel. Pokud by to šlo, tak to potom házet z ruky jako větroně. Mohlo by to jít snad i bez rampy.
Sáááákra, pak že to nejde to namotorovat... našel jsem podobný šílence co nakládaj MPX Dogfighterovi, třeba tady Scorpion HK3026-1600kv vrtule 8x8 na 4S (snad i 5S) To snad ani neni možný, že to ustojí jak pohon tak éro...
tady http://www.youtube.com/watch?v=S2zXOpPc ... re=related
no a tohle je teda NEJVÍC
Doktore, tady máš tu nadčtvercovou vrtuli
což je teda masakr http://www.youtube.com/watch?v=EfFqBkG8 ... re=related
tady http://www.youtube.com/watch?v=S2zXOpPc ... re=related
no a tohle je teda NEJVÍC
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Cesta skrze motor HK3026-1600 @ 8/8 @ 4S už mi příde né až tak vhodná. Tady už padne dost příkonu jenom na to aby motor přemáhal 8" průměru vrtule (dle mě zcela zbytečný honění tahu kterej není třeba na úkor rychlosti) bez nějakého citelného nárůstu rychlosti. Ten pohon bude sice žrát A, ale nebude tomu odpovídat rychlost letu. Tady už se musí opustit čtverce a na řadu musí přijít nadčtverce s menším průměrem a o to vetším stoupáním. Jinak tam tu rychlost dostat při přijatelném příkonu nelze.
Zkrátka a dobře - začínal si s vrtulema 8-9/6-7. Sám si zjistil že tudy cesta nevede. Pak si se rozhod vyzkoušet čtverec 8/8 a sám ses přesvědčil že je to o dost lepší. Pokud to chceš ještě posunout dál, tak nemáš jiné cesty než dál ubírat na průměru vrtule a přitlačit na stoupání. A to do té doby, kdy model přestane dál zrychlovat díky úbytku tahu spojeným s dostupným výkonem. Ono toho na vymejšlení ale stejně moc není. Musel bys jít na 7" vrtule a tam máš k dispozici jen dva rozměry 7/9 a 7/10. Víc už tady nevymyslíš. Akorát ještě vymyslet jak to bezpečně dostat do vzduchu.
P.S.: Motory RS tady raději s ohledem na jejich "lidovou" cenu řešit nebudem. Nicméně nacpat do tý MPX houby 50mm oběžku s příkonem hádam 2kW je masakr.
Zkrátka a dobře - začínal si s vrtulema 8-9/6-7. Sám si zjistil že tudy cesta nevede. Pak si se rozhod vyzkoušet čtverec 8/8 a sám ses přesvědčil že je to o dost lepší. Pokud to chceš ještě posunout dál, tak nemáš jiné cesty než dál ubírat na průměru vrtule a přitlačit na stoupání. A to do té doby, kdy model přestane dál zrychlovat díky úbytku tahu spojeným s dostupným výkonem. Ono toho na vymejšlení ale stejně moc není. Musel bys jít na 7" vrtule a tam máš k dispozici jen dva rozměry 7/9 a 7/10. Víc už tady nevymyslíš. Akorát ještě vymyslet jak to bezpečně dostat do vzduchu.
P.S.: Motory RS tady raději s ohledem na jejich "lidovou" cenu řešit nebudem. Nicméně nacpat do tý MPX houby 50mm oběžku s příkonem hádam 2kW je masakr.
Jasný, jsem nohama na zemi, nechávam to tak jak je, max zkusim zas do toho druhýho éra šupnout škorpíka a porovnam to v reálu. Jeden let s tim a druhej s tim....
Každopádně to druhý video je boží...
Každopádně to druhý video je boží...
Takový malý pokus, přišla mi RF 10x8 (oproti AE vypadá jak slimka - krásná lehounká a štíhlá) na 4S a tu Megu pro takový to domácí hotlinerový lítání 
Pyloňák to rozhodně nebude, prostě rychle nahoru a průletovat bez motoru a kravnit, bere to 74A a držet to v ložnici na postely při plnym plynu je docela prdel
Zítra v práci v pauze na "oběd" to hodim
Pyloňák to rozhodně nebude, prostě rychle nahoru a průletovat bez motoru a kravnit, bere to 74A a držet to v ložnici na postely při plnym plynu je docela prdel
Zítra v práci v pauze na "oběd" to hodim
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Já Ti to rozmlouvat nebudu, ale začínáš dráždit hada bosou nohou!
Ta Mega na tom určitě neni tak dobře jak si představuješ. Je to pořád jen 220g inrunner s KV "1300"!
Abys tady zejtra nepsal něco o čmoudíkách!
Ta Mega na tom určitě neni tak dobře jak si představuješ. Je to pořád jen 220g inrunner s KV "1300"!
Abys tady zejtra nepsal něco o čmoudíkách!
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tou desítkou mě to zajímá taky
Dej vědět, jak to šlo hodit a jestli to neblaflo. Jestli by se spíš nehodila tu oběžku
Dej vědět, jak to šlo hodit a jestli to neblaflo. Jestli by se spíš nehodila tu oběžku
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
uz delsi dobu sleduju tohle vlakno.. akorat sem nenasel jednu informaci, to jest kde najit nejakou informaci o tomto modelu? Flidr nema stranky a na tech nemeckych sem tu 109ku nenasel? jak je to velke, co to stoji a tak..