Nova Eclipse 7 PRO 2,4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4

#196 Příspěvek od ReznicMi »

von boberov píše:Ahoj. Dnes jsem vzal svoji E pro, do přijímače nastrkal serva abych mohl otestovat výškovku na dvě serva a funguje mě to stejně blbě jako Tobě. Zprvu tedy reagovaly obě půlky výškovky i na pohyb páky křidélek- to se dá vypnout, ale trim křidélek je aktivní stále i pro výškovku :roll:
Dál mě asi před čtrnácti dny začaly vypadávat některé znaky na display - pozoruji že se to stává když mám vysílač dlouho zapnutý, asi 40a víc minut(při vlekání větroňů). Druhý den to pak vezmu do ruk a vše OK. :( No a dnes umřela veškerá zvuková signalizace.
Né opravdu dneska je všechno rychlo eco fušovací výroba.

Díky za reakci a že jsi to vyzkoušel a přidal i své postřehy. Tím se potvrdilo, že to není chyba jen u mě. Já jen doufám, že to neopravěj a že uplatním nárok vrácení peněz protože ta vysílačka je hroznej krám a je to ostrach jeden den vypadne písmenko druhej den signál a letadlo bude na třísky.
von boberov

#197 Příspěvek od von boberov »

Na jaře kolegáč zapnul Auroru a nic-mrtvo. Na tišťáku plichejř jakási součástka na uhel- vyreklamováno ale??????
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od ReznicMi »

fakt? Odešla mu nebo co s tim měl??? Co ta reklamace jak dopadla??? Zrovna jsem přemejšlel jako nahradu auroru protože mam přijimače hitec ale ty jo asi s tim co ma v nazvu Hitec nic společnyho protože už mi psal dnes i jeden zkušený modelář že aurora není dokonalá...
von boberov

#199 Příspěvek od von boberov »

Vysílač zůstal ve tvrdém zkratu- i při vypnutém rádiu to vytlouklo zdroje na nulu. Den předem s tím létal, všechno v pořádku, druhý den na čarodějnice jsme měli zahajovat akci a ono nic, aurora bez známky života. Honem se jelo domu pro záložní starou Eklišu, rychle spárovat a létalo se.

Reklamace byla uznána, vysílač měl opraven za tři týdny.

Dneska zapnu PROčko- závada jako včera, tak jsem jí dal baňu rukou na spodní dekl a všechno jde jak má :roll:
To je strojovna co? Asi tam kouknu esi se v ní nekutálí šroubovák.
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od ReznicMi »

Trochu mě fakt děsíš. Asi se podívám po jiné značce. Jen škoda že mam doma už několik přijimačů Hitec. Jako docela koleka měl štěstí, že mu neshořela za letu ta aurora.
Vlado C

#201 Příspěvek od Vlado C »

ReznicMi píše:Ještě na jaře by mě nenapadlo, že koupim velký letadlo. Nicméně mi eclipsu hrozně doporučovali na prodejně. Každopádně pokud si člověk jen tak přečte co to umí a neumí tak nemá důvod si ji nekoupit. A nějak to neomlouvá chyby a závady......Řešil jsem cenu vysílačky....kdyby člověk měl penize na zzbyt tak ...koupi nějakou futabu za 12tisic a ma na 20 let vystaráno. Ale tohle se zdálo jako hodně muziky za ještě přijatelnou cenu. Ale opak je pravdou.....mnoho problémů za docela dost peněz......

Nechcem sa za kazdu cenu zastavat Eclipse Pro. A takisto mam viacero vyhrad voci kvalite dodavok od Pelikana. Ale Eclipse Pro nie je vysielac pre velke akrobaticke modely. Majte boha pri sebe! :) Ani ostatne kategorie velkych modelov napr. velke vetrone. NIe je velmi pravdepdobne ze ti ju doporucovaly do velkeho era. A ak to nezladis mas pochopitelne "mnoho problemu za docela dost penez". Aj vysielac ma byt po stranke funkcionality mierne predimnezovany na ucel pouzitia. :idea:

Ak by ti to zlyhavalo za technicke poruchy potom by si mal pravdu.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od jyrry »

Řekl bych, že není až tak problém poddimenzovanosti Eclipse (místní kolega velmi úspěšně se STAROU Eclipse donedávna řídil 2,5m warbirdy, nedávno pořídil Auroru hlavně kvůli počtu kanálů) ale s pokleslou kvalitou výroby Hitec - viz letitá serva chodící dodnes a lépe než stejná úplně nová a další úkazy v oblasti nových Hitec rádií. Stížnosti jsou i na jiných fórech, nejen tu.
Už to tu zaznělo, i za sebe s klidným svědomím doporučím Hott Mx-20, než pokoušet štěstí s Aurorou, případně raději Hott Mx-16 než Eclipse Pro.
jyrry.webnode.cz
von boberov

#203 Příspěvek od von boberov »

Asi máš pravdu s tou kvalitou, nevím co to maj za strategii :?:

Je to dle mě škoda-třeba ta skříň E Pro dobře pasuje do ruky a i ty ovladače 6,7kanálu na zádech vysílače mě jeko palco letci max. vyhovují. Display je nahoře- to je taky fajn, ovladače dobrý, jen ta pochybná kvalita uvnitř :roll:

Nějaké ty chyby v programu ustojím, ale to že když to chci zapnout a musím tomu domluvit, to už mě víc než štve :evil:

Mám 5 ér vyzbrojených hitecem a přejít na Hott už je dost kaček-snad do budoucna.
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od ReznicMi »

Jojo taky nelítám s pultem a řešení "kejsu" je celkem povedené. Nicméně vůbec se mi nelíbí představa, že jsem si koupil počítačovou vysílajdu a někde kroutím s táhlama na výškovce kvůli chybě programu, kterou má vývojář opravenou zachvilku a nestojí to firmu prakticky krom času ani korunu.

Nemluvě o tom co mě čeká za problémy, podle toho co tu píšeš.
Vlado C

#205 Příspěvek od Vlado C »

jyrry píše:Řekl bych, že není až tak problém poddimenzovanosti Eclipse (místní kolega velmi úspěšně se STAROU Eclipse donedávna řídil 2,5m warbirdy, nedávno pořídil Auroru hlavně kvůli počtu kanálů) ale s pokleslou kvalitou výroby Hitec - viz letitá serva chodící dodnes a lépe než stejná úplně nová a další úkazy v oblasti nových Hitec rádií. Stížnosti jsou i na jiných fórech, nejen tu.
Už to tu zaznělo, i za sebe s klidným svědomím doporučím Hott Mx-20, než pokoušet štěstí s Aurorou, případně raději Hott Mx-16 než Eclipse Pro.

Mam tiez nejake skusenosti a mnozstvo indicii s poklesom kvality. Avsak nielen s Hitecom (mam stare serva - vynikajuce, staru Eclipse z 2003 -chodi ale uz mam vyssie naroky, ale aj tak ju na vacsinu eroplanov (jednoduchsich) pouzivam dalej a chcem doplnit Hitec telemetriou ktoru budem coskoro ozivovat.) Snad budu bohovia opri mne a bude to chodit. Fakt je ze som musel aj Hott prijmac GR24 reklamovat (kupa november 2012) a reklamacia bola uznana.

Moj nazor je ze je to najma dosledkom krizy kde je silny tlak na ceny a silna obava (opravnena) z poklesu odbytu. K tomu Cina a Azia (HK a dalsi)..... Vacsina velkych vyrobcov RC suprav ale aj ineho modelarskeho materialu ma citelne az zasadne ekonomicke problemy. NIektori skrachovali ako Graupner,alebo Schulz (nemecky vyrobca kvalitnych nabijaciek). Ale je ich viac a nielen nemeckych. Ako priklad len drobnost - zo 6 serv ktore som tento rok kupil bolo pouzitelne len jedno. (Neodkladal som si uctenky lebo vsak naco.... :) a tak je to na ukor mojej blbosti-penazenky....)

Ale u vysielacov aj tak okrem potrebnej spolahlivosti povazujem za vysoko vhodne aby bol mierne predimenzovany, najma po stranke funkcionality. Dovodov je viacej. Jeden z nich je ten, ze ked sa posuniem dalej v narokoch tak to je bez problemov realizovatelne.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
pavelxy

#206 Příspěvek od pavelxy »

Zdá se mi že dneska už dělají jenom šmejdy. Kupříkladu před rokem a půl sem si koupil Raytronic C60 nabíječku, rok a půl v pohodě a najednou za 2 měsíce 3 závady, 2 uznané a třetí mi napsali, že jsem ji přetížil a ať si u nich koupím druhou... S takovou budu asi radši všechno kupovat v Číně a nebudu řešit nějaké reklamace...:(
REX

#207 Příspěvek od REX »

Tak jsem si ji bohužel taky koupil, mám ji ani ne týden a už vidím jaká to je sra..a! Ani jsem nepotřeboval nastavit žádný letadlo a už se vyskytly problémy, pak sem večer hodím nějaké fotky co se soudruhům na filipínách nepovedlo.... hrůza děs!!!!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
von boberov

#208 Příspěvek od von boberov »

Já jsem na tom takto.

Jednal jsem s p. Kostkou o problémech co mám(je to ještě v záruce) a on beze všeho ať vysílač zašlu,doručím, že ho odešle na opravu. Protože ale čerpám ŘD a chtěl jsem něco odlétat, tak jsem vysílač zatím nechal doma. Sundal jsem dekl, koukám zda tam něco nebloncá a ono nic. Je tam ale pár míst, kde jsou zbytky tavidla a display reagoval na dotyk na některá tato místa.
Technickým lihem a uchošťourem jsem odstranil tavidlo z desky a zatím věchny neduhy(krom softu) ustaly. Zprvu jsem létal jen s EPP Crack Pittsem asi 8 startů, pak jsem provětral žhavíka- 3 starty no a v pondělí jsem zalétal s benzín Capem 232 a vše v pořádku bez závad.
Dál co jsem měl pod krytem- nevhodně vedený svazek vodičů co je naletován na data konektoru. šachta pro accu tento svazek přitlačila na tišťák a některé vodiče byly napíchnuty na trny po pájených součástkách.
REX

#209 Příspěvek od REX »

,,Nová,, Eclipse 7 PRO 2,4 aneb DODO-DOdělej DOma

Všichni kdo máte stejně blbý nápad jako já, koupit si tuhle vysílačku, berte to jako upozornění, že to je opravdu kvalitní šmejd na kterém se může stát cokoliv. Dost toho lituju, že jsem zůstal věrný značce (dva předchozí Hiteci mi fungují několik let bez prolémů) a nešel jsem třeba do Graupnera!!!!

Eclipse po vybalení:
P8220952.JPG

Hlavně po ní nechtějte aby šla normálně a bez dalších následků strhnout ochranná folie:
P8220954.JPG

Některé části pro jistotu odpadnou bez varování celé:
P8220955.JPG

A takhle blbě nevypadá ani můj snad 10let starý Flash 5SX a to žádnou velkou péči nikdy nedostával:
P8220957.JPG

Měl jsem ji zapnutou podle čítače 30minut a takhle blbou půlhodinku už jsem dlouho neměl :evil:
Nejspíš půjde z domu, dál budu lítat s Flashem a časem koupím něco pořádného....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Vlado C

#210 Příspěvek od Vlado C »

Takto volakedy za totace fungovali Skodovky. Dorob doma sam. Ale nielen tie ale aj vela inych veci. Napr byty.

Pokial sa tyka nabijaciek (Raytronic) tak to zacina byt coraz jednoznacnejsie kupovat to v HK :) . Pokial sa aj tam tieto uzasne trendy poklesu kvality nevyskytuju. :roll: U bateriek LiPo takisto. S baterkami Ray od Pelikana nemam dobre skusenosti. Arrowindy funguju zatial velmi dobre, ale ked chcem dokupit dalsie v BA, tak od marca jednoducho nemaju a rozpravaju rozne basnicky o tom kedy to bude. :lol: Vyzera to tak, ze v ramci setrenia sa u nich Lipo objednavaju 1x za rok na jar a potom ak sa vypreda klienti maju smolu. Je to dost ucinny system ako vypudit klientov do HK. :D Mna brzdi "v rozlete" len to ze nemam zriadeny ucet na PayPal alebo ako sa ten platobny system vola. Jednoducho sa neviem k tomu prisrat uz pol roka, ale akonahle to budem mat tak Lipolky a nabijacky budem kupovat tam. (Mam v klube dost pozitivnych referencii.) Moja motivacia vsak dost prudko narasta a tak si ten cas najdem, lebo inak by to bolo dost iracionalne chovanie.

Ak sa Hitec dostatocne rychlo nespamata tak bude vhodne v HK kupovat aj vysielacky. Zatial velebim moju 10 rocnu Eclipse. Problem je ze mam k nej 5 prijmacov a nakupenu telemetriu. Na Eclipse Pro prestavam mat odvahu a Aurora je uz predsa len na 2. vysielac dost draha..... Spolahlivost bola silna stranka Hitecu.... U 2,4 Ghz prijmacov to este plati.

Zatial pre mna je najucinejsie opatrenie je odkladat si uctenky aj od beznych vtakovin a vyberat znacky / vyrobcov stavebnic. Rozhodne sa nevrhat bez rozmyslu za vsetkym co ma najnizsiu cenu. Plati jedno americke porekadlo: Dostanes co si zaplatil. (Ako vela si zaplatil.) Ja k tomu dodavam ze v lepsom pripade dostanes co si zaplatil. :) Doporucujem nad tym porekadlom rozmyslat vzdy ked idete kupovat cokolvek lacne. :idea: :!:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“