Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Tak ted jsem konecne dodelal nabijeci kabely na 3 baterky FOXY Li-Pol 320mAh/7.4V 2S1P 40/70C na 130tce jsem pouze prehodil konektor na KOKAM totez i na origo "predrazene" baterii takze nabijim a jdu "očesat" prevody............pocitam ze dam cca 30 letu a pak pujde 130tka na skřín jak ozdoba pač to asi převody nedají
:):)a budu objednavat.......
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
...........
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
IVOSGSM píše:...........
Zrádče, jsis to koupil ve špatném krámě !!! Nooo, však počkej, až něco budeš potřebovat
PS: nic ve zlém, jen sranduju....
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
Tak mám za sebou 13 baterek - bez pádu. To černé kolo na hlavní hřídeli mám ještě OK. Zuby ohoblované nejsou, ale podle prachu na desce serva asi ubývá. O piliny na servu nemějte strach - toto kolo je plastové. Bude asi nejčastěji měněné kolo ze všech. Možná to vyřeší - vyměnit ho za kovové (jak zde již uvedl Seltino)
co male trápí je spodní čudlík vystupující ze smykátka - je ulomen a to jsem s tím nikdy nespadl. Z tohoto důvodu má zřejmě již od mé první baterky ocas vibrace při roztáčení. Je tam tak málo místa a že si myslím, že to spraví jen výměna za nový díl - nejlépe z kovu (pokud se dělá). Letí mi to, ale smykátko je taženo servem jen nahoře a tak to vibruje trochu i v letu.
Mrkněte se zda tam ten spodní čudlík máte.
Za toto bych výrobci urval hlavu. 
co male trápí je spodní čudlík vystupující ze smykátka - je ulomen a to jsem s tím nikdy nespadl. Z tohoto důvodu má zřejmě již od mé první baterky ocas vibrace při roztáčení. Je tam tak málo místa a že si myslím, že to spraví jen výměna za nový díl - nejlépe z kovu (pokud se dělá). Letí mi to, ale smykátko je taženo servem jen nahoře a tak to vibruje trochu i v letu.
Mrkněte se zda tam ten spodní čudlík máte.
Hexacopter "Sklo" Hero Spy, Goblin 380, Hotwing 750, 4copter FPV racer 250
seltino píše:Lidi, já bych to neviděl tak tragicky. Zatím to lítá a pokud vím tak problém stím mám jen já a taky filip. Ty převody se můžou srát i po pádech. Taky mám jeden pád za sebou a ten převod jsem nekontroloval takže se to mohlo stá i při něm. Filip má taky nějaké pády za sebou. Takže bych to zatím až tak moc neřešil... A určitě nejsme s Filipem jediní majitelé v ČR. Třeba Zajíc má okolo 10 baterek bez pádu a převody jako nové...
Vrtulník je na lítání, pokud se stím padne tak se musí čekat že se může něco stát. Určitě by to šlo konstrukčně vyřešit lépe, ale nemyslím si že to bude problém každého kusu....
Na helifreaku celkem solidně popisují v threadu "Things to check ...." co by se mělo zkontrolovat hned na začátku a zatím podle statistik tamních domorodců to vychází tak, že cca 50% lidí mělo nějaký problém a zbytek byl ok.
MCPX co mi prošli rukama (3) byli pokaždé jiné a každé se chovalo jinak a mělo jiné bolístky (například příčná byla u jednoho dlouhá, druhý seděl přesně a držela no a u třetího se ohnula při sebemenším pádu), takže bych to tak tragicky neviděl, no zatím tomu pokušení odolávám, jsem na sebe zvědav jak dlouho....
Přesně tak to ozubené kolo co jde do kopru není železné. Tipl spíše uhlík než plast, to plastové vypadá taky trochu jinak. No každopádně plastové i kovové je na cestě ke mě domů 
Co se týče smýkatka, vezmi drátek (třeba z kancl sponky), ohni jej do pulkulata akolem smýkátka a pak kolmo dolů (vytvoří to tvar srpu na trávu) ten pak přilep ke smýkátku prstolepem a máš vystaríno..
Co se týče smýkatka, vezmi drátek (třeba z kancl sponky), ohni jej do pulkulata akolem smýkátka a pak kolmo dolů (vytvoří to tvar srpu na trávu) ten pak přilep ke smýkátku prstolepem a máš vystaríno..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tak nesranduj a raději už naskladni nějaké baterkyFilip píše:IVOSGSM píše:...........
Zrádče, jsis to koupil ve špatném krámě !!! Nooo, však počkej, až něco budeš potřebovat![]()
![]()
![]()
PS: nic ve zlém, jen sranduju....
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
seltino píše:pro jistotu jsem si objednal ze zahraničí jedno kovové ozubené kolo a pak to samé kolo v plastu včetně plastového pastorku ocasní hřídele,který na to kolo doléhá. Uvidíme jak to bude frkat. Za týden by to mohlo být doma tak pak poreferuju. Co se týče předního serva asi by nebylo od věci ho podlepit tenkou lepící pásku aby na něj nešel ten kovový prach.
Tak mám taky objednáno
Taky se vám skoro dotýká serva?zaja.cz píše:To černé kolo na hlavní hřídeli mám ještě OK. Zuby ohoblované nejsou, ale podle prachu na desce serva asi ubývá. O piliny na servu nemějte strach - toto kolo je plastové.
PS: Bude skladem i u nás za skoro stejnou cenu
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
pokud to ovšem zítra na Astře zase neprodlouží 
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:pokud to ovšem zítra na Astře zase neprodlouží
Toho se velice obávám, aby z toho 20.7. nebylo 20.9.
Tak naštěstí jsem to jen docvakl a dotáhlRadekCe píše:Ráno jsem dal druhou baterku a zjistil jsem, že jeden držák vrtulky není úplně opřen o unašečviz. foto. Večer na to musím juknout
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak zjistil jsem, že je lepší startovat se 130x na režim normal a na idle přepínat až ve vzduchu, vrtulník na normal vůbec nevibruje. Když startuju na idle, tak má helina problém se roztočit na 100 proc ihned a dost ji to trvá, kdežto na normál vystřelí jak smyslu zbavená. 4 baterky v rychlém sledu ozubené kolo stále drží. O víkendu jak bude čas rozhodím zadní vrtulku, při letu mi stále vibruje, řekl bych že problém bude v zadní T osce vrtulky, protože nebude asi uplně přesné T, ale trošku vyhnuté a tu bude příčina vibrací.
Ja startuju a přistávám jen z normalu. Jinak by to z ruky moc nešlo
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Stoji za shlednuti a asi i vyzkouseni rad a doporuceni tohoto chlapce - (vibrace ocasku, V vs plocha krivka, nastaveni radia, hlucnost, apod.) :
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... rZuGw&NR=1
M.
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... rZuGw&NR=1
M.
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8