patamatix píše:Ahoj,potřeboval bych další radu :)
Potřebuji nastavit křidélka při startu tak aby my letadlo šlo rychleji nahoru a při přistávání zpomalilo,v podstatě náhrada za klapky. Chvíli létám s hornoplošníkem z EPP,ale teprve teď jsem se dozvěděl,že by mělo jít nastavit polohu křidélek při startu,letu a při přistání do jiné polohy,do teď jsem si myslel,že to lze dělat pouze klapkami. Jestli někdo poradí jak to nastavit v tomto vysílači,budu rád.
Děkuji
Popis mám ve vlákně o
Sky Surferovi (a jiné varianty pár příspěvků předtím).
No ale - k čemu to přesně chceš? Já jsem to zkoušel kvůli rychlejšímu sklesání a skončil jsem u toho, že při přistání potřebuju křidélka
nahoru, čímž se zvětší úhel náběhu, a vnitřní strana křídla, kde křidélka nesahají, se v podstatě chová víc jako klapky. A letadlo je ovladatelnější, protože vnější strana křídla ještě pořád nemá odtržené proudění.
Teď to mám tak, že souhlasný pohyb křidélek reguluju přes potenciometr VrA místo trojcestného SwC, a dělám pokusy na svahu a dneska i v termice, při jakém nastavení se to udrží nejdéle ve vzduchu. Na přistání dávám křidélka nahoru. Na start nic, mám je normálně rovně. A je třeba nezapomenout vždy vrátit zpět do neutrálu (neptej se, jak to vím :).
Větší smysl by to mělo u letadla, které má křidélka po skoro celém rozpětí (Dreamflight Ahi, Le Fish, atd.)
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6