Mi-8

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michael Gulyj

Re: Mi-8

#196 Příspěvek od Michael Gulyj »

Díky za nápady a nabídku všem. O materiálu to není, z Vivaku to dělaj profíci. Tam je chyba někde jinde, ale kde? Dneska jsme dostali nějaký informace, který nás přivedly na myšlenku, kterou zejtra uvedem v praxi. Tak se ozvu.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
JirkaP
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od JirkaP »

Michael Gulyj píše:Dostali jsme se, zdá se, do slepý uličky, co se týče vakuování zasklení. Vyzkoušeli jsme dvě fólie (Durofol a Vivak), ten první vypadl z kola hned, protože má v sobě už od výroby takový mikro- léta něco jako dřevo. Ať děláme co děláme pořád tam jsou takový mikrobublinky. Prošli jsme celej rozsah doporučenejch teplot, různý povrchy kopyt, který byly každej z nich broušenej různejma zrnitostma smirkovejch papírů. Vakuovali jsme v dílně, venku (kvůli nižší prašnosti)- a pořád tam jsou. Je fakt, že by je někdo mohl klidně přehlídnout, ale nám to vadí a taky je fakt, že je tam profíci nemaj- tak to ksakru musí nějak jít. Je zajímavý, že to kulatý okýnko je vždycky bez těch bublin nebo jestli jsou to zrnka prachu- každopádně bez chyb.

Pokud ta "léta" jsou v Durofolu vidět i na výlisku, tak bych to už jen kvůli nim dělal právě z něj. Když se na sklo podíváš proti světlu, tak jsou vidět "škrábance" ve struktuře. Nejvíc je to vidět u bočních vypouklých oken. Neprůstřelná skla před piloty (viz fotka) jsou z jinýho materiálu a stejně jsou to rovné desky.
Přílohy
DSC00166.jpg
švíco

#198 Příspěvek od švíco »

Není to jen odraz stropu? (vlnitý plech?)
JirkaP
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od JirkaP »

Správný postřeh, proto jsem psal, že skla před piloty jsou neprůstřelná, tudíž z jiného materiálu. V těch ta struktura není vidět. Ale jedná se jen o rovné desky, takže to není konstrukčně náročný problém. Jsou to ta označená okna.
švíco

#200 Příspěvek od švíco »

Třeba na mi-24 hází čelní neprůstřelná skla ještě takový duhový odraz.
Na své polomaketě to mám v plánu napodobit tiskem na průhlednou folii v laserové tiskárně.
Uvidíme, zda se podaří...
Přílohy
mi-24.jpg
JirkaP
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od JirkaP »

Roztavená zlatá folie kvůli vyhřívání, stejně tak skla před piloty Mi-8.
JirkaP
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od JirkaP »

Tady jsou slíbené fotky.
Přílohy
Středové spodní.
Středové spodní.
Detail středového skla.
Detail středového skla.
Přední okno před boarďákem.
Přední okno před boarďákem.
Levé přední okno.
Levé přední okno.
Lark

#203 Příspěvek od Lark »

Vypadá to moc pěkně. Čím jsi tmelil ty kouty mezi sklem a rámem?

Edit: Blbý dotaz, nějak jsem přehlídnul, že to nejsou fotky modelu. :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Lark dne úte 18.10.2016 19:55, celkem upraveno 1 x.
Michael Gulyj

#204 Příspěvek od Michael Gulyj »

No, tak je to doma 8) , jak málo stačí- jen to vědět. Stačilo nechat vývěvu zaplou trochu dýl a mezi tim chladit folii studenym vzduchem a bublinky nikde. Ještě musim dodat, že byly opravdu mikro, ale nám prostě vadily. Takže díky všem. Jirko P- vítam tě na mém vlákně, ty jsi člověk kterej sem patří, vdyť se kolem osmiček (pardon, jejich následovníků) motáš denně.
Naposledy upravil(a) Michael Gulyj dne pát 23.12.2016 17:52, celkem upraveno 1 x.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
janva9

#205 Příspěvek od janva9 »

Michael Gulyj píše:Dostali jsme se, zdá se, do slepý uličky, co se týče vakuování zasklení. Vyzkoušeli jsme dvě fólie (Durofol a Vivak), ten první vypadl z kola hned, protože má v sobě už od výroby takový mikro- léta něco jako dřevo. Ať děláme co děláme pořád tam jsou takový mikrobublinky. Prošli jsme celej rozsah doporučenejch teplot, různý povrchy kopyt, který byly každej z nich broušenej různejma zrnitostma smirkovejch papírů. Vakuovali jsme v dílně, venku (kvůli nižší prašnosti)- a pořád tam jsou. Je fakt, že by je někdo mohl klidně přehlídnout, ale nám to vadí a taky je fakt, že je tam profíci nemaj- tak to ksakru musí nějak jít. Je zajímavý, že to kulatý okýnko je vždycky bez těch bublin nebo jestli jsou to zrnka prachu- každopádně bez chyb.

Durofol je litá folie, proto jsou tam ta léta. Bývají tam i oka.
Vivak je dobrý na vakuování kabin. Mikro bublinky? :) Ten materiál je vlhký. Buď vysušit nebo koupit čerstvý. Formy nesmí být hladké. "400" smirkem nasucho zmatovat a otřít načisto. No a potom odladit teplotu. Předpokládám, že máte dostatečně silný zdroj vakua. Potom stačí nižší teplota. Kolem lisu a tam kde se svlíká materiál mám vše polité vodou. Žádný průvan na víření prachu. To je tak ve stručnosti. Ať se vám daří! Máte to strašně pěkný! :)
Ground Penetration Tester
janva9

#206 Příspěvek od janva9 »

Lark píše:Vypadá to moc pěkně. Čím jsi tmelil ty kouty mezi sklem a rámem?
:) To je skutečný vrťas.
Ground Penetration Tester
JirkaP
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od JirkaP »

Michael Gulyj píše:No, tak je to doma 8) , jak málo stačí- jen to vědět. Stačilo nechat vývěvu zaplou trochu dýl a mezi tim chladit folii studenym vzduchem a bublinky nikde. Ještě musim dodat, že bily opravdu mikro, ale nám prostě vadily. Takže díky všem. Jirko P- vítam tě na mém vlákně, ty jsi člověk kterej sem patří, vdyť se kolem osmiček (pardon, jejich následovníků) motáš denně.

Já už jsem se vážně nemohl dívat, jak tě to žere. :D
Pořád jsou to "osmičky". Mi-17= Mi-8MT, Mi-171Š= Mi-8AMTŠ.
Michael Gulyj

#208 Příspěvek od Michael Gulyj »

Durofol je litá folie, proto jsou tam ta léta. Bývají tam i oka.
Vivak je dobrý na vakuování kabin. Mikro bublinky? :) Ten materiál je vlhký. Buď vysušit nebo koupit čerstvý. Formy nesmí být hladké. "400" smirkem nasucho zmatovat a otřít načisto. No a potom odladit teplotu. Předpokládám, že máte dostatečně silný zdroj vakua. Potom stačí nižší teplota. Kolem lisu a tam kde se svlíká materiál mám vše polité vodou. Žádný průvan na víření prachu. To je tak ve stručnosti. Ať se vám daří! Máte to strašně pěkný! :)[/quote]

S tou vlhkostí nás to taky napadlo, ostatní informace tak nějak známe, jsem rád, že se nám to díky tobě potvrzuje. Momentálně jsme spokojeni, možná to časem ještě vyšperkujem, teď se vrhnem do dalšího. Díky za pochvalu a zkušenosti.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Michael Gulyj

#209 Příspěvek od Michael Gulyj »

Návrh v počítači se změnil v realitu.
Přílohy
prpodv.jpg
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
pavel123

#210 Příspěvek od pavel123 »

Michael Gulyj píše:Návrh v počítači se změnil v realitu.

Pánové, jste borci, klobouk dolů! :)
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Odpovědět

Zpět na „Heli - makety“