metlis píše: Ano - ale asi to špatně vysvětluju, protože tomu moc nerozumím: Na vysílačce zmáčknu Bind a napáruju přijímač (č.1). Létám. Koupím další přijímač (č.2), zmáčknu Bind, napáruje se a létám. Prostě jen zapínám vysílačku a létám s tím, co jsem napároval, žádné ID neřeším... No a najednou se to zblblo, jak píše jarda19. Musel jsem znovu všechny napárovat a hlavně jim přiřadit ID, jinak to nešlo. No a nejvíce mě štve, že si teď u každého musím pamatovat to ID a zadat ho, jinak prostě neletím Napadlo mě, že jsem tam musel něco zmáčknout navíc, v té vysílačce, že to je najednou jiné... Tak díky za vysvětlení.
Ak tomu dobre rozumiem tak máš vytvorený iba jeden model. Alebo neprepínaš medzi modelmi a lietaš stále na jeden, ale to si neviem predstaviť. (nastavenie trimrov a podobne) Koľko máš tých prijímačov? (napárovaných) Dva?
Pro metlis Abychom si to ujasnili,máš to takhle ??? Na taranisu vytvoříš nový model, pojmenuješ jej, naprogramuješ, do éra dáš první přijímač a nabinduješ jej. (o ID číslo se nestaráš) Na taranisu vytvoříš další nový model, pojmenuješ jej, naprogramuješ, do éra dáš druhý přijímač a nabinduješ jej. (o ID číslo se nestaráš) atd atd. Pak na letišti pouze vybereš model a letíš.
Ahoj, kdepak, model mám jen jeden na Taranisu. Koptér mám více, ale všechno postaveno tak, abych nemusel měnit nastavení v Taranisu. Naprogramuju 8-mi kanál tak, že ovládám na koptéře skoro všechno. No a pak si postavím k 6-ti kanálu koptér tak, že nemá podvozek a kameru na ovládání. Takhle mi to vyhovuje.
Přesně tohle jsem si myslel. Jsi asi jediný široko daleko, kdo takhle "podivně" provozuje více modelů na jeden vysílač. Předpokládám, že souprava je zkonstruována tak, aby zamezila nechtěné záměně modelů. A tato funkce se tobě nehodí .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
metlis píše:aha! Takže to je špatně? Je tedy lepší, z důvodu bezpečnosti, to provozovat přes ta jednotlivá ID přijímačů a pokaždé je v taranisu nastavit? díky.
Je to bezpečnostná funkcia, aby nešiel ovládať model, ktorý nieje navolený...
metlis píše:aha! Takže to je špatně? Je tedy lepší, z důvodu bezpečnosti, to provozovat přes ta jednotlivá ID přijímačů a pokaždé je v taranisu nastavit? díky.
Ne, není. Nejlepší je to tak jak jsem ti to popsal, pak už si přepínáš jen modely a nestaráš se o ID čísla. A pro jednoduchost abys nemusel každý další model programovat tak model jde zkopírovat a pak už jenom bind.
Jsem tu s další problémem - na přepínačích S1 i S2 ovládám servo, ale rozhodl jsem se jej přehodit na ten boční slider RS. A to je kámen úrazu, prostě to vůbec nefunguje. V Monitoru kanálu při pohybu RS nic nejezdí (CH5), jako by byl nefunkční. Pokud ale ovládání přehodím na S2, je to v pohodě. Ty slidery se musí nějak aktivovat?
Na obrazovce 5/14 (vstupy) máš na I1-plyn, na I2-křid, na I3-vyš, na I4-směr. Sjedeš na I5 (nebo na první volný) dáš enter, sjedeš na zdroj dáš enter (začne blikat) a pohneš pravým sliderem- enter. Pak na obrazovce 6/14 (mixer) sjedeš na CH5 (nebo kam jsi ho navolil) enter sjedeš na zdroj enter a zvolíš I5 Toť vše.
Naposledy upravil(a) jarda19 dne sob 16.09.2017 13:58, celkem upraveno 1 x.
Když uděláš toto: sjedeš na I5 (nebo na první volný) dáš enter, sjedeš na zdroj dáš enter (začne blikat) a pohneš pravým sliderem......navolí se ti jako vstup slider ???