mrsairus píše:t
vcera som si nastavoval brzdu a vypinacie napatie ( to vypinacie sa dalo nastavit na 2.6 / 2.85 / 3.1 V , no samozrejme som dal 3.1 kedze sa tu pisalo ze pod tolko by sa to vybit uz nemalo, no a ked sokm prvykrat hodil ero tak mi po 10tich metroch vyplo motor, nechapal som co sa deje, tak som ho hodil znova a vpohode, spravil som 4 pristatia, a ked som ho hadzal znova tak to spravilo zasa, tak som ho skusal na zemi a po pridani plneho kotla sa motor vypol, tak som myslel ze su vybite baterky (lietal 7 min, 4 pristatia) no ale jak som to doma pomeral tak aku mal 3,8V na clanok, takze vybite nesu, tak neviem ci ten motor ma taky velky odber na plnom kotly, ze to hned stiahne napatie? ide o Turnigy 2632 Brushless Motor 1500k
nastavit to napatie mensie? alebo startovat s 3/4 plynu? dik za rady
Teraz je zima a studená lipolka neťahá - neudrží napätie. Po chvíli keď sa zahriala odberom to už bolo lepšie, ale potom asi zase vychladla a preto to zase vyplo.
Lipolku je dobre v zime nechať v teple, do modelu dať až pred štartom..
Nastaviť nižšie napätie ak treba, tak treba - čo už.
ALE sadu ktorá nechá napätie padnúť pod 3,1V aj keď je plne nabitá, osobne považujem za PREŤAŽENÚ, čiže nedostatočnú pre daný prúdový odber.
Pri izbovej teplote slušná lipolka 1500mAh udrží pri 15A (čiže pri 10C) aj vyše 3,5V..
Samozrejme lipolky sú rôzne a navyše sú v rôznom stave...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=342568
Ale než lipo čo drží za letu ledva 3,1V, tak to sa naozaj oplatí kúpiť A123 (1100mAh).