mrsairus píše:cize jak som pochopil tak ten motor 1500k moze zhoriet so setovou vrtulou? ma rozmery cca ako setovy, pretoze sa tam zmestil bez akejkolvek uprave
skuste mi teda poradit aku z HC ktore su pre tento motor vhodne a tak isto aku vrtulu, moze byt tiez z HC
No, já to beru podle sebe. Můj motor KDA22-10S má Kv 1200. Píšou u něj, že má povolen peak 16A po dobu 15s. Mně se setovou vrtulí bere při 10,8V proud 17A (na zemi), takže pokud bych visel dlouho na vrtuli, asi by shořel. Když na plný výkon poletím hodně rychle, asi by neshořel ani za dlouho (menší moment vrtule, snad i lepší chlazení). Motor s Kv 1500 dá při tvrdém napájení a se stejnou setovou vrtulí řekněme 1,8x vyšší výkon, a pokud má obdobnou konstrukci (jako že tak docela ne, ale zhruba asi ano) a obdobné rozměry, tak bude mít i cca 1,8* vyšší ztráty. Takže si myslím, že s tvrdým acu by ses měl s plynem hodně krotit. Při běžném výkonu to neshoří, ale nezdá se mi, že by ten motor byl stavěný na vrtuli jako je setová. Spíš to bude na menší stoupání a s takovou vrtulí bude mít i vyšší účinnost. Víc Ti neporadím, nejsem odborník na vrtule a o acu se tu psalo stále dokola.