AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od Nakadah »

Doktore vidim to na preklizkovy tuning :D Nak
Dareba

#212 Příspěvek od Dareba »

velikost kříže neuvádí. našel jsem to zde http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... b8a4752c55
Respektive kolega to našel. Odpovídá i váhově.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Doktor »

Pokud tam někam dostane ten kříž, tak bude s největší pravděpodobností čumět přes pylon= aerodynamická prasárna.

>Dareba
Já bych kort u tohohle éra nespekuloval nad nějakým super pohonem, a dal tam ten CF 2812. Ono se toho na vrtuli 6" a aku 3S moc vymyslet nedá. Pokud je to navíc ověřené (sejvi), tak bych asi neváhal a koupil ho taky. Akorát je škoda, že se tam asi nevejde vrtule 6,5". Třeba Ae.6,5/4 by byla asi vhodnější jak 6/5. Jedině udělat v trupu "zářez". :)

P.S.: Nejde mi do hlavy, na co potřebuje model typu AXN motor s kV 2200 na aku 3S a s vrtulí se stoupáním 5". :roll:
Dareba

#214 Příspěvek od Dareba »

No já jsem v tomhle naprostý začátečník tak se snažím držet dobrých rad. Já Začal jsem loni lítat po 20 letech. A to tenkrát byly Učka s detonákama :-) Uf ještě teď mě bolí ruce od startování.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Nakadah »

doktor> no to vis ze potrebuje :D lita pekne svizne 8) staci 3/4 plynu a zacatecnik je pokaka :lol:

Bohuzel z HC se toho moc vymyslet neda. Jiste by tam sel do pylonu zapasovat nejaky 28mm inrunner s 2100-2200kV ale i nejaka 2835ka bude 2x tak tezsi nez puvodni motor. Nak
Dareba

#216 Příspěvek od Dareba »

Hihi já zatím nekakal jen boural :-)
Ale s tím origoš motorem to byla pěkná raketa. Na plný plyn jel kolmo vzhůru. Asi to s kámošem zkusíme převinout. Je potřeba procvičit jemnou motoriku a počítání závitů.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Nakadah »

Pak to tedy vidim na navstevu GES nebo GM, nakup lakovaneho Cu dratu a pekne ztraveneho vecera :D Tak to bud premotej a nebo kup ten 2822 1600kV. Nak
Dareba

#218 Příspěvek od Dareba »

asi udělám pro jistotu obojí. Díky za rady. Pak dám vědět jak to dopadlo
Dareba

#219 Příspěvek od Dareba »

Tak jsem rozebral ten motor. Jsou tam spálené 4 poly. Dva a dva naproti. Ten jeden teda brutálně. Ve vrchní vrstvě jsou ty dráty upálené a kousky jsem vybíral mezi magnety. Lítal jsem chvíli naplno tak odhadem 2 - 3 minutky. Že by ten motor s vrtulí 5x5 jel nad své možnosti? Nevíte kolik by do toho originál motoru mělo jít max. A? Nepodařilo se mi to s jistotou zjistit.
Chci to převinout, tak abych to nedělal za chvíli znovu :-)
Dareba

#220 Příspěvek od Dareba »

Podařilo se mi dostat k originál krabici a papírům od AXN. Uvádějí tam motor AX 2208N :-). Takže žádné 2100 KV. Číňan na HC přehání. U tohoto motoru v nej verzi se uvádí 1200 KV. Takže výkonově to nahradit by neměl být problém.
Dareba

#221 Příspěvek od Dareba »

Tak pro inspiraci. Spálený motor jsem rozebral, rozsekaný plastový koš mezi magnety (teda zbytky) jsem vydlabal a magnety pro jistotu pořádně zalepil sekundovým lepidlem. Samotné převinutí nebyl takový problém. Jen je potřeba dávat pozor jak to mají namotané v originálu. Vinutí nebylo ničím lepené takže pohoda. Po složení jede dokonce tišeji bez výrazných vibrací. Jen je potřeba dobře počítat závity. Já to motal dvakrát, protože jsem ztratil přehled kolik závitů jsem dal. :roll:. Odběr má při plných otáčkách 15A což dost slušné.
cernos
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od cernos »

Ahoj lidi, měl bych na vás prosbičku. Dneska šel kolega pilot lítat a spadnul na "kocourův hlad" :D Na fotkách zde je možné vidět proč spadnul. Za letu se uvolnil kus zámku a odtokovky na křídle. Teď je otázkou jak to nejlíp opravit? Koupit kus EPP a ten vytvarovat/zbropusit do potřebného tvaru a následně zpět vlepit? Předem upozorňuju, že upadený kus bohužel nemá, na louce plné sněhu se těžko hledá bílý EPP kousek ;)
děkujeme za návrhy
Mili_K

#223 Příspěvek od Mili_K »

Zmetek to je :lol:
Ja si toho vubec nevsiml, on to asi jen nakousal a pak to pod tlakem ruplo ... no a nakonec jsem jen beznadejne koukal, jak se riti kolmo k zemi, protoze se odpojily konektory od kridylek a tim padem prestalo fungovat vse.
Tak jsem si pro nej dosel, byl zapichnutej kolmo ve snehu az k vrtuli a vubec nic mu nebylo 8O

... no nic, jdu nasypat kocourum granule at mi neokousou zbytek 8)
AXN Floater-Jet ... + pár vylepšení :-)
P.C.

#224 Příspěvek od P.C. »

Kolik si za tohle letadlo naúčtujou za poštu?
atlanta

#225 Příspěvek od atlanta »

P.C. píše:Kolik si za tohle letadlo naúčtujou za poštu?

Air Parcel (CZECH Rp) 2500g - 2999g $38.32
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“