Mini titan

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: mini titan

#211 Příspěvek od OPR »

Pajavlk píše:dík to bude ono, seřízená je dobře ale tahle vlastnost mě trochu překvapila :) nesouvisí to s tím, že nabíhající list má větší vztlak než ubíhající ?

Určitě to s tím souvisí. Dokonce to nesouvisí s ničím jiným. Průběh jevu klopivosti muže ovlivňovat váha listu ( nebo vzdálenost výsledného těžiště listu) nebo také neefiktivní tlumení vymávnutí listu.

Dálší věcí co můžeš zkontrolovat je ještě těžiště. Pokud jej máš na hřídeli, pak jej lehce posuň vpřed. Nesmí být za hřídelí.
Pokud tím to nebude, ujistil jsi se že tím to není. :D
Zenderat

#212 Příspěvek od Zenderat »

Zdrawíčko
Jsem tu zas a opět mám problém :?
Jde o to,že převod náhonu vrtulky do sebe zapadá opravdu jen malinkato, cca 1mm 8O ,domeček,v kterém je to uloženo,nejde dál posunout, brání mu v tom kostra modelu. A tak bych se chtěl zeptat, jestli tento problém někdo má a jak ho eventuálně řešil. Jestli to vybrousit?? Ale to se pak posunou dirky na šroubky, které by se pak taky museli vybrousit :? ?
Koukaly mě na to chlapy na letišti a jediné co mě poradily bylo, že mám napsat sem, nebo to vybrousit.
Dík za odezvu.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
ntpr

#213 Příspěvek od ntpr »

vybrousit díry jak v rámu pro šroubky tak v držáku trubky + trochu vzít přední dosedací plochu domečku ložisek aby to šlo víc zasunout. Nemam to ze svý hlavy, někde jsem to vyčet...
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum
Mikelo

#214 Příspěvek od Mikelo »

Přesně tak. Nedá moc práce na to přijít, když se člověk na to podívá. Plast se opracuje snadno. Ale zase správnou zubovou vůli ponechat, jsou to maličká kolečka, na těsno by měla vysoký odpor.
J.Horst
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od J.Horst »

Taky jsem toto řešil. Mě se povedlo, že jsem rozdělal ocas a sundal řemínek z náhonu. Pak jsem vzal horkovzdušnou pistoli a domeček jsem velmi opatrně nahřál. Poté jsem jel narovnal a docílil tím vetší kolmost domečku a tím i větší zapadání pastorku do kola na náhon vrtulky. Mají to nějak blbě udělaný, taky mě zabíral, jen tak maličko....
ntpr

#216 Příspěvek od ntpr »

to je dobrej nápad, taky jsem si všim že neni uplně kolmo
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum
J.Horst
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od J.Horst »

Řikal jsem si, jestli se třeba nevrátí zpátky, ale zatím se tak nestalo a funguje to. Nevim, proč domek neni uplně kolmo. Nechtělo se mě zasahovat do kostry vrtulníku. Uvidíme, jak toto bude fungovat po delší době.
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od kastan89 »

zdravím včera jsem domu dotáhl nového bezpádlového MT dnes jsem se pustil k dokončení a začal nastavova veškeré kabely jsem zapoji dle návodu vše fungu až na zadní vrtulku . Když se pokusím hýbat kormidly jak je v manuál at zjistím že serva chodí správným směrem vše funguje kromě té vrtulky když hýbu levou páčkou do leva a do prava vrtulka nereaguje a le zato se hýbou listy létám mod 1 nevíte co stím ? rc eclipse 7 pro

video s problémem

http://www.youtube.com/watch?v=FeQA_tzM ... e=youtu.be

Vyřešeno soudruzi v thunder tiger mají špatný návod stačilo přehodit nějaké kablíky ale trvalo to naštěstí jsou tady na rc mánii supr lidi co poradí
Zenderat

#219 Příspěvek od Zenderat »

Zdrawíčko, chtěl bych se Vás majitelů mtčka zeptat, jak moc máte utažený řemínek? V návodu pišou že se nemá prohnout víc jak 5mm, ale kde a jak daleko od řemenice zatlačit, to už nepišou. Dočetl jsem se, že se nemá protáček (nesmi cvakat když zaberu, ale jak moc velkou silou zabrat?).
Jde mě o to, že když ho utáhnu tak, aby neprokluzoval, tak je to strašně napnutý a je potřeba vynaložit nemalou sílu abych otočil rotorem a cca po 30sec testu na zemi, zadní řemenice pálí, že se na tom skoro nedá udržet prst. V letu jsem to ještě nezkoušel (takto utáhlé) z obavy, že se to přepalí. Asi se ptáté, proč to řeším. Nu, on strašně háže ocasem, ze strany na stranu, při letu vzad! V dopředném letu, ve flipech, výkrutech, souvratu a rádoby tictocu to drží. Gyro mám hg-5000 a k tomu servo hitec 5083mg.
Nevím co s tím. Nevíte v čem by mohl být problém? (určo si do toho nehrabu)
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
dagx
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od dagx »

Myslím že tohle gyro rychlé couvačky už nezvládá.Řemínek napínám tak aby po roztočení rotoru rukou se volně dotáčel.Pokud bude rychle zastavovat je to moc ztuha.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
MikyGTi

Pomoc MiniTitan E325 FLB vyrovnávací rotor.

#221 Příspěvek od MikyGTi »

Ahoj po dlouhý době sem se dostal k miniTitanu E325S FLB který mi tu leží od jara:-D.Potřebuji s něčím poradit ,mam problém s nastavením vyrovnávacího rotoru.Problém je že když vezmu titana do ruky a hýbu s ocasním rotorem ze strany na stranu tak řídící jednotka 5.1 se přes servo nesnaží vyrovnávat vybočování ocasního rotoru servo vůbec nereaguje na zmenu polohy. Servo vypadá funkční ,když hýbu páčkou na vysílači tak reaguje ,když ale páku pustím do středový polohy tak servo pomalu ujíždí směrem do koncový polohy.Nevíte čím by to mohlo být,kde je problém? Díky za pomoc a rady.
JosefSvejk

Re: Pomoc MiniTitan E325 FLB vyrovnávací rotor.

#222 Příspěvek od JosefSvejk »

A máš při tom testu roztočený rotor? :o
To "ujíždění" serva je v pořádku.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od ddano007 »

Nie je v poriadku a rotor roztoceny mat nemusi. FBLka ma servo drzat v strede, a ked hybe s ocasom ma vrtulka reagovat. A skusas to v normal mode? Skontroluj si nastavenie FBLka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
JosefSvejk

#224 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak to se omlouvám, nemám FBL. Ale myslel jsem, že vyrovnávání ocasu je stejné jako u pádla. V HL módu "jede" servo až nadoraz. Proč je to u FBL jinak?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od ddano007 »

V normal mode reaguje len pri pohybe, v hl na polohu. Tam ide do krajnej polohy. Aspon na mojom ZXY.
Edit: ja zase nepoznam padlo :D
Naposledy upravil(a) ddano007 dne úte 20.08.2013 22:43, celkem upraveno 1 x.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“