chmelda píše:Zdravím, taky jsem s Alphou začínal - tuto zimu. Vzpomínám na ní v dobrém. Myslím že na to jdeš dobře, gratuluji k prvním letům !!
Ty křídla si zajisti, opravdu se můžou vysunout. Já tam měl magnet v jednom křídle a ve druhém kousek ocelového plechu. Fungovalo to dobře. Než něco uděláš, tak to pro jistotu před letem přelep páskem lepenky, stačí papírová maskovací - nezanechává lepidlo.
Tak ať to létá !
Dakujem. Trochu som to nepochopil s tou lepenkou. Myslis na koniec kridla ktory ide do trupu ked tam bol ten magnet a plech alebo kde?
salamander píše:S Alfou mám nalietané 9 hodín asi za tri týždne, lietam s motorom, pre istotu som mal krídlo prelepené o trup s priesvitnou páskov. Dal som tam neomagnety, lenže je tam preglejka a účinnosť magnetu je nulová, magnety sa musia dotýkať aby to fungovalo. Dal som tam suchý zips, docela dobre to drží. Magnety majú silu 70n, mám dojem ak by sa dotýkali tak to vytrhne kus krídla - takže suchý zips docela vyhovuje. Krídla som prestriekal, spodok oranžová a vrch žltá reflexná ako sú vesty do auta. Na väčšiu vzdialenosť pod horizont, mal som problém rozoznať éro. Púštam ho od seba viac ako 200 metrov.
S Alfou som docela spokojný, tyčku do krídla som skoro narovnal a má to menšie vzopätie, rýchlosť sa o poznanie zvýšila. Pri štarte treba viac pridať plyn a prudšie to hodiť už sa to menej vzpína.
Je to éro na učenie a také pohodové polietanie.
Mám na pláne ísť do Radiana PRO.
Tak isto dakujem za rady. Nad tym prilepenim lepiacou paskou som rozmyslal, ale nenapadlo ma za co to prilepit a o co. Teraz ma napadlo ze mozno by to chelo skor urobit do tych kridel dierky a pripevnit to nejakou nitkou krizom cez trup, nieco na sposob ako ma Cessna. Teda z prednej dierky krizom cez trup do zadnej dierky drueho kridla atd. postupne dookola aby vznikol kriz. Pripadne do dierok vlepit este nejake plasove alebo ocelovky trubicky aby ta snurka neprerezala kridlo.
S nastriekanim je to dobry napad, to ma napadlo tak tiez, zatial vsak staci. Co sa tyka odhadu vzdialenosti a vysky - nedokazem si tipnut ako som daleko a vysoko
Kolko gramov navyse to vlastne zvladne? Standardna bateria + mobil s kamerou, alebo ako som videl na youtube videa s GoPro - alebo to na to uz potrebuje nejaky silnejsi motor a pod.? Zatial sa na to nechystam, ale bolo by fajn vediet kolko tam asi mozem "nalozit" predtym, ako to hodim z ruky