Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
kesi
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od kesi »

Až budeš akrobatit, tak vyztuž křídlo uhlíkovým páskem, to éro fláklo z důvodu, že praskla spojka křídla. :)
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Martin104 »

Spojku křídla jsem už taky vyléčil :D , hned první den jsem stím TRUCHU ťuknul při přistání a spojka to nepobrala. V modelářství mě doporučil vyměnit 6mm slabostěnou originál za 6mm silnostěnou a zatím dobrý. Prej jestli ji zlámu, pak plnou uhlíkovou tyč a pokud bych ji taky zlomil tak pak už jen závitovou tyč tam vrazit :lol: .
http://martin104b.galerie.cz/
ptacud

Doporučení na Turnigy T9x

#213 Příspěvek od ptacud »

Dobrý den, chci se zeptat jestli má někdo z Vás zkušenosti s vysílačem Turnigy T9x. Pokud ano doporučíte mi jej? Jsem začátečník a chci si jako prvni model pořídit pravě Betu. Po přečtení fakt dobře napsaný recenze od Rimra
ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x
přemýšlím o tom, že si koupím jen Betu a pak zvlášť: vysílačku, baterku - asi rovnou dvě, a samozřejmě i nabíječku. Poraďte prosím co si o tom myslíte. Moc díky za rady
kesi
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od kesi »

Hooodně toho je v sekci Elektronika. :roll:

Martin104: ...tak snad už jsi styl přistání jestřáb zažehnal. :lol:
arnie69

Beta 1400

#215 Příspěvek od arnie69 »

Ahoj, chlapi, chtel jsem se zeptat, zda existuje nejaka redukce. Regulator z Bety ma koncovku samici Dean T a ja mam svou baterii 3000mah a ta ma jinaci koncovku, nez je Dean T - jsou v ni dva kulate otvory, existuje nejaka redukce, abych tuto baterku mohl zapojit na regl k bete? Nebo je treba to prepajet? Diky
m.s.

#216 Příspěvek od m.s. »

2 kulate otvory = XT60?
Obrázek
Bud si musis redukci vyrobit nebo prepajet primo baterku. Ja alespon nevim o tom, ze by redukci nekdo prodaval.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od darth.hokro »

Redukci nedoporučuji, další zbytečný přechod. Většina baterií z HC má teď XT60. Tak přepájej konektor na regulátoru a máš klid :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
arnie69

Beta 1400

#218 Příspěvek od arnie69 »

Ano je to XT-60 o.k prepajim to na regulatoru a bude :-D Diky
Glerin

#219 Příspěvek od Glerin »

Zdravím Vás,

chtěl bych letos zkusil RC model letadla.
Vzhledem k mé nezkušenosti jsem se rozhodl pro model z EPP s tlačnou vrtulí, pokukoval jsem po Easystaru, ale líbí se mi právě Beta 1400 pro ovládaná křidélka a střídavý motor.

Jsme rozhodnutý pro RTF model i s rádiem, zatím nechci ivestovat do něčeho lepšího, nevím, zda mě to opravdu chytne.
Jen nevím, co vše k modelu přikoupit. četl jsem tu třeba o nekvalitní nabíječce, co je součástí RTF balení.

Přemýšlím tedy o baterii 2200mAh, nabíječce (zdroj si někde obstarám, spínaných 12V a 5-6A není problém)) a popruhu na rádio.

Je do začátku potřeba něco víc?
Glerin

#220 Příspěvek od Glerin »

Zdravím Vás,

Vzhledem k mé nezkušenosti jsem se rozhodl pro model z EPP s tlačnou vrtulí, pokukoval jsem po Easystaru, ale líbí se mi právě Beta 1400 pro ovládaná křidélka a střídavý motor.

Jsme rozhodnutý pro RTF model i s rádiem, zatím nechci ivestovat do něčeho lepšího, nevím, zda mě to opravdu chytne.
Jen nevím, co vše k modelu přikoupit. četl jsem tu třeba o nekvalitní nabíječce, co je součástí RTF balení.

Přemýšlím tedy o baterii 2200mAh, nabíječce (zdroj si někde obstarám, spínaných 12V a 5-6A není problém)) a popruhu na rádio.

Glerin

#221 Příspěvek od Glerin »

Zdravím Vás,

bekmen
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od bekmen »

Tak ona i ta setová nabíječka tu baterku nabije, čili ani ta není 100% podmínkou pro začátek..., ale lepší nabíječkou život baterkám patrně prodloužíš.
Ještě určitě kup skelnou pásku, samolepící suchý zip, nebo magnety na spojení křídel.
...a dále dle tvé šikovnosti vteřinové lepidlo, aktivátor :lol:
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od Martin104 »

Ahoj já mám betu taky v rtf setu i s tou setovou nabíječkou a dobrý. Ta nabíječka nabíjí origoš baterku skoro 2.5 hodky ( mám nabíječku píchnutou na autobaterku) a nelétám do doby než mě vypne regulátor.Pro začátek stačí určitě.
http://martin104b.galerie.cz/
robotmz

#224 Příspěvek od robotmz »

nabíjal som so setovou nabíjačkou s ASW28 vyše roka a úplne v pohode, akurát to dlhšie trvalo.
Glerin

#225 Příspěvek od Glerin »

Koukám, že jsem to poslal 3x, sakriš.

No, já koukal na ceny "chytřejších" nabíječek a ty stojí polovinu toho RTF setu, takže pokud i ta v balení ty baterie nezničí, asi to nebudu hrotit.
Je mi samozřejěm pořád jasné, že pokud u RC létání zůstanu (dělám si teď kurz na rogalo :) ), lepší nabíječka a i rádio přijde časem.

Jinak do vysílače asi Sanyo Eneloop 2000mAh, což?
Nebo používáte klasické alkalické?

Jen koukám, že u nás jsou ty ceny dost přitažené za vlasy, asi se podívám do zahraničí.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“