Wii copter
Re: Wii copter
Takze este raz sa vyjadrim presnejsie..Kedze som vo wii zaciatocnik, takze nieco take ako bluetooth alebo xbee komunikacny modul asi nehrozi...A urcite som sa tam zmienoval o kabli..Takze mal som ho na zemi na plavajucej podlahe.. prepojeny s PC USB kablom..Pridrziaval som ho rukou aby vrtule nechytili kabel..Ako podvozok mam proti padom hubku na pruzenie..Sa mi to celkom osvedcilo..
Takze som skusal tie gyra:
Skusal som ubrat P na 2,5 znizili sa reakcie na naklananie, ked som to drzal v rukach..Ak som dal spat na 4,5 tak sa tie reakcie zvysili, to bolo OK no tie vibracie nezanikli..Stale tam boli skoro rovnako silne...
Taktiez to dobre fungovalo v Level mode, ze ak som ho naklonil do strany, tak ten motor, ktory bol nakloneny,stale drzal zvysene otacky, do kym sa nedostal do rovnovaznej polohy..
No vsimol som si tu vec ktoru popisujes a to YAW gyro..Na obrazovke v Guy chodi normalne no nerobi mi do ruky ziadny protitlak pri otacani....Viem ze 2 motory by mali pridat a 2 ubrat, no nezaregistroval som ziadny protitlak ani ziadne zmeny otacok motorov, len tie vibracie..Takze to je asi jeden problem..
Po dalsie som si vsimol, ze ked odistim motory tak sa tocia na min throtle co mam 1240 ze pravy motor takmer stoji alebo ma nizke otacky..Skusal som ho na prijimaci a tam mi chodil normalne..Resp vsetky som tak skusal..
Motory mam 210W a reglu turnigy plush 18A a momentalne mam verziu 1.8 patch2..
Takze som skusal tie gyra:
Skusal som ubrat P na 2,5 znizili sa reakcie na naklananie, ked som to drzal v rukach..Ak som dal spat na 4,5 tak sa tie reakcie zvysili, to bolo OK no tie vibracie nezanikli..Stale tam boli skoro rovnako silne...
Taktiez to dobre fungovalo v Level mode, ze ak som ho naklonil do strany, tak ten motor, ktory bol nakloneny,stale drzal zvysene otacky, do kym sa nedostal do rovnovaznej polohy..
No vsimol som si tu vec ktoru popisujes a to YAW gyro..Na obrazovke v Guy chodi normalne no nerobi mi do ruky ziadny protitlak pri otacani....Viem ze 2 motory by mali pridat a 2 ubrat, no nezaregistroval som ziadny protitlak ani ziadne zmeny otacok motorov, len tie vibracie..Takze to je asi jeden problem..
Po dalsie som si vsimol, ze ked odistim motory tak sa tocia na min throtle co mam 1240 ze pravy motor takmer stoji alebo ma nizke otacky..Skusal som ho na prijimaci a tam mi chodil normalne..Resp vsetky som tak skusal..
Motory mam 210W a reglu turnigy plush 18A a momentalne mam verziu 1.8 patch2..
Naposledy upravil(a) johny107 dne stř 26.10.2011 22:09, celkem upraveno 1 x.
Takže orientaci snímačů máš správně, pokud s tím hýbeš cítíš protitlak , OK ? Yaw se projevuje trošku jinak, když to roztočené držíš v ruce a otáčíš , necítíš nic. Pokud je ale smysl Yaw obráceně, při pokusu o odchylku se to rozkmitá. U Yaw v ruce nezjistíš že je to dobře, ale zjistíš, že je to špatně.Zkus to na chviličku pustit jestli to jde, pak poznáš okamžitě jestli to drží směr anebo ne.
Máš správně nastavenou frekvenci pro senzory ? Nastavuje se v Arduinu a je to tuším 100kHz pro originál snímače a 400 kHz pro klony. Nevím co potřebují senzory na desce co máš, zkus to změnit.
Podobný problém jako je tvůj jsme kdysi taky řešili. Chovalo se to stejně. Vteřinu až dvě to jakž takž viselo, pak hodilo lopas anebo výkrut na záda, jak kdy.
Tenkrát jsem tam měli osazeny klony senzorů pro Wii z Dealextreme ( bylo to levné , no nekup to
) a tak dlouho ( asi měsíc
) jsme se trápili, až jsme tam dali senzory z originálu a byl okamžitě klid, všechno fungovalo jak mělo. Možná je potíž v té tvojí desce All In One. V tom případě s tím ti asi já nepomůžu.Já AIO nemám. Napiš co je to za typ, třeba to někdo zná a poradí.
Máš správně nastavenou frekvenci pro senzory ? Nastavuje se v Arduinu a je to tuším 100kHz pro originál snímače a 400 kHz pro klony. Nevím co potřebují senzory na desce co máš, zkus to změnit.
Podobný problém jako je tvůj jsme kdysi taky řešili. Chovalo se to stejně. Vteřinu až dvě to jakž takž viselo, pak hodilo lopas anebo výkrut na záda, jak kdy.
To je divný, že ti to pořád nemaká, já s tou deskou normálně lítám a to tam máš konfiguraci odemě.
Zkus ještě sundat vrtule jestli to bude taky tolik vybrovat.
Pokud jsou to vybrace tak v posledních verzích je možno nastavit fitrování vibrací GYRA tak to zkus jestli se to zlepší.
config.h
/* ITG3200 & ITG3205 Low pass filter setting. In case you cannot eliminate all vibrations to the Gyro, you can try
to decrease the LPF frequency, only one step per try. As soon as twitching gone, stick with that setting.
It will not help on feedback wobbles, so change only when copter is randomly twiching and all dampening and
balancing options ran out. Uncomment only one option!
IMPORTANT! Change low pass filter setting changes PID behaviour, so retune your PID's after changing LPF.*/
//#define ITG3200_LPF_256HZ // This is the default setting, no need to uncomment, just for reference
//#define ITG3200_LPF_188HZ
//#define ITG3200_LPF_98HZ
//#define ITG3200_LPF_42HZ
//#define ITG3200_LPF_20HZ
//#define ITG3200_LPF_10HZ // Use this only in extreme cases, rather change motors and/or props
Zkus ještě sundat vrtule jestli to bude taky tolik vybrovat.
Pokud jsou to vybrace tak v posledních verzích je možno nastavit fitrování vibrací GYRA tak to zkus jestli se to zlepší.
config.h
/* ITG3200 & ITG3205 Low pass filter setting. In case you cannot eliminate all vibrations to the Gyro, you can try
to decrease the LPF frequency, only one step per try. As soon as twitching gone, stick with that setting.
It will not help on feedback wobbles, so change only when copter is randomly twiching and all dampening and
balancing options ran out. Uncomment only one option!
IMPORTANT! Change low pass filter setting changes PID behaviour, so retune your PID's after changing LPF.*/
//#define ITG3200_LPF_256HZ // This is the default setting, no need to uncomment, just for reference
//#define ITG3200_LPF_188HZ
//#define ITG3200_LPF_98HZ
//#define ITG3200_LPF_42HZ
//#define ITG3200_LPF_20HZ
//#define ITG3200_LPF_10HZ // Use this only in extreme cases, rather change motors and/or props
Diky hosi, moc ste mi pomohli,len potrebujem na to viacej casu.
Idem akurat z mobilu,tak ked budem doma, tak to este skusim.
Myslim, ze ked som mal dole vrtule som vybracie neriesil, len tie rozdielne otacky a naklapanie do stran po osadeni vrtul.
To Troll: Ked som ho skusal pustit z ruky, tak sa hned prevratil a padol hore znacky,ani neletel.Ked som nemal aktivny revers yaw gyra na koptery s kk doskou,tak mi to robilo to, ze akonahle som sa odlepil od zeme, tak motory pridavali same otacky a zacal cely koptet rotovat.Chytal riadnu autorotaciu.Mal by som to lepsie vidiet v guy, ked dam dole vrtule.
To Edis: Co sa tyka toho vyfiltrovania vibracii, tak to ide aj na tej verzii od Teba 1.8 path2 ??Musim aj to skusit.
Idem akurat z mobilu,tak ked budem doma, tak to este skusim.
Myslim, ze ked som mal dole vrtule som vybracie neriesil, len tie rozdielne otacky a naklapanie do stran po osadeni vrtul.
To Troll: Ked som ho skusal pustit z ruky, tak sa hned prevratil a padol hore znacky,ani neletel.Ked som nemal aktivny revers yaw gyra na koptery s kk doskou,tak mi to robilo to, ze akonahle som sa odlepil od zeme, tak motory pridavali same otacky a zacal cely koptet rotovat.Chytal riadnu autorotaciu.Mal by som to lepsie vidiet v guy, ked dam dole vrtule.
To Edis: Co sa tyka toho vyfiltrovania vibracii, tak to ide aj na tej verzii od Teba 1.8 path2 ??Musim aj to skusit.
Ve verzi 1.8 path2 už to je taky, přibližně uprostřed config.h
Hele Kluci tak uz mi to konecne lita...
)
Este raz vdaka vsetkych za pomoc..
Najviac mi pomohol ten filter proti vibraciam..Samozrejme este skusim obmedzit tie vibracie na minimum, a uz by to malo byt dobre..Skusil som verziu 1.8 path2..
Este raz vdaka vsetkych za pomoc..
Najviac mi pomohol ten filter proti vibraciam..Samozrejme este skusim obmedzit tie vibracie na minimum, a uz by to malo byt dobre..Skusil som verziu 1.8 path2..
Tak jsem před chvílí nahrál novou verzi „MultiWii_dev_20111029“
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=836
a vypadá to docela dobře, zkouším zatím jen doma, zítra to snad zkusím venku.
Malá ukázka z pokoje s deskou AllInOne.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l7i-RJ4Iw_o[/youtube]
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=836
a vypadá to docela dobře, zkouším zatím jen doma, zítra to snad zkusím venku.
Malá ukázka z pokoje s deskou AllInOne.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l7i-RJ4Iw_o[/youtube]
To nevypadá dobře, to vypadá výborně !
.Asi to taky zkusím. Kam až tě to pustilo s parametrem P ? A jakou máš vzdálenost mezi motory , ať to jde trošku porovnat ?
Můj macek je tak trochu po mě. Vzdálenost os motorů = 71cm, váha s bat. 5800mA = 1,7Kg.
S PID jsem si zatím moc nehrál, na videu P=9, I=40.
pěkný, opravdu moc pěkný...řikáš deska all in one?No tak alespoň vidim co kdo lítá a čim to je osazené aby to takhle hezky drželo...fakt paráda!!!
nerušit...bastlím :-)
Ono nejde ani tak o konkrétní desku, ale o senzory jaké jsou osazeny a to je v dnešní době dost podobné.
Pokud to někomu v "LEVEL" modu lítalo různě do stran tak doporučuji tuto novou verzi, i bez ladění bylo znát znatelné zlepšení. Je tam nějak upravená osa Z u ACC pro BMA180.
Pokud to někomu v "LEVEL" modu lítalo různě do stran tak doporučuji tuto novou verzi, i bez ladění bylo znát znatelné zlepšení. Je tam nějak upravená osa Z u ACC pro BMA180.
edis píše:Můj macek je tak trochu po mě. Vzdálenost os motorů = 71cm, váha s bat. 5800mA = 1,7Kg.
Dík za info, já jsem tušil že Tě to nechalo nacpat tam vysoké P když se to tak bránilo.
Tak létání venku se moc nepovedlo, acro mod je pořád stabilnější než level, foukal ale trochu vítr a nedostal jsem se bohužel k nějakému ladění. Za celou dobu co lítém jse mi ještě nestalo, aby mě praskla vrtule v letu, samozřejmě následoval přemet a lovil jsem ho v oraništi. 
edis píše:Tak létání venku se moc nepovedlo, acro mod je pořád stabilnější než level, foukal ale trochu vítr a nedostal jsem se bohužel k nějakému ladění. Za celou dobu co lítém jse mi ještě nestalo, aby mě praskla vrtule v letu, samozřejmě následoval přemet a lovil jsem ho v oraništi.
Je mi to luto, takych stavov som mal na zaciatku viac nez dost, ale to boli copteri este v plienkach. Este ked boli samostatne gyra z vrtulnikov. Na zaciatku som rozbil asi 3 frame-i.
My plane: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=607&amode=
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a
Coptery , to je diagnoza ;-)
My video: http://www.youtube.com/user/spetosk#p/a
Coptery , to je diagnoza ;-)
já rozbil ten jeden svůj už dvakrát a to jsem ještě vůbec neletěl:-D už aby to letělo 
nerušit...bastlím :-)