výběr vysílače - "vyšší střední (?) třída "

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr vysílače - "vyšší střední (?) třída "

#211 Příspěvek od semi »

Lada1 píše:stahnul jsem si navod na XG11 a neni tam zadny vystup krome nabijeni a ucitele

A je to potřeba ? Stačí když pípá (nebo mluví) vysílač.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
mac

#212 Příspěvek od mac »

Lada1 píše:stahnul jsem si navod na XG11 a neni tam zadny vystup krome nabijeni a ucitele

Som ti to napisal :idea:
Lada1

#213 Příspěvek od Lada1 »

semi píše:A je to potřeba ? Stačí když pípá (nebo mluví) vysílač.

Mne zajima pouze mluveni. Tak jsem si myslel, ze nema treba hlasovy reproduktor a mluveni by se ralizovalo pres sluchatka.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
kope
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od kope »

Protože se trochu "zasekly" finance, které jsem chtěl použít na rádio, musel jsem nákup odložit. Alespoň jsem měl čas prostudovat manuály. V průběhu času se výběr zúžil na tři kandidáty:
Multiplex Royal PRO 9
JR PROPO XG8
Graupner MX-20
Co se týká možností, tak mi (když odhlédnu pro tuhle chvíli od počtu kanálů) přišla ta rádia +- stejná.
U MPX mne odradila cena telemetrických přijímačů, takže výběr se zúžil na zbývající dva - JR a Graup. A nastalo bližší porovnávání - "osahání rádia", porovnání cen přijímačů, porovnání telemetrie.

"osahání rádia"
Bohužel se mi ještě nepovedlo narazit na oba v obchodě, abych si je osahal. Ale dostala se mi do ruky JR-PROPO DSX11, což předpokládám bude z hlediska hmotnost, vyvážení, rozložení ovládacích prvků asi v podstatě stejné jako XG8. To rádio mi přišlo hodně "těžký na zadek", nějak jsem ho nemohl dostat do ruky. Co se mi ale hodně líbilo, byly otočné ovladače naspodu rádia, lehce dosažitelné ukazovákem. a větší display oproti Graupnerovi.
Od Graupnera jsem měl v ruce MX-12, což podle tvrzení prodavače u Pecky je z pohledu hmotnosti, velikosti a pod to samé jko MX-20. Ta mi pocitově sedla do ruky líp než JR, ale zase nemá ty poťáky na boku ani na spodní straně... Já je teda teď na svém stávajícím rádiu taky nemám, ale když jsem si to na tom JR-ku zkusil... Dobrá věc.

Přijímače
JR má malý 4kanál, který by byl dobrý do malých modelů, což Graup nemá. Ale ceny přijímačů u Graupnera jsou o něco nižší než u JR (a je to dvanáctikanál...)

Telemetrie
JR bohužel má zatím dost omezený výběr telemetrických čidel. U telemetrie mi jde především o hlídání napětí baterie (to "zařídí" přímo telemetrický přijímač) a o vario. To bohužel JR v tuhle chvíli nemá a netuším, kdy bude. Na druhou stranu se mi zase líbí, že "ústředna" nebo v případě JR spíš "rozbočka" pro připojení čidel je malá a velmi levná
Graupner má nabídku telemetrických čidel podstatně širší a mne by v podstatě v tuhle chvíli stačilo vario, popř. GPS s variem (hlídání napětí zase zařídí přímo přijímač). Tím bych se obešel bez "ústředny", která je hodně velká a možná bych jí měl problém nacpat do trupů u větroňů.

Takže v tuhle chvíli to vypadá spíš na Graupnera, ale ty poťáky u JR... To se mi hodně líbí a dává mi to ještě námět k zamyšlení. Navíc JR se před vánoci dá sehnat za zajímavou cenu...
No pořád mám o čem přemýšlet
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od jyrry »

kope píše:....Přijímače
JR má malý 4kanál, který by byl dobrý do malých modelů, což Graup nemá....

jak, nema?
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... -12SC-HoTT
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od kope »

Aha, tak ten jsem nějak přehlíd.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od jyrry »

zatim ho mam v halaku, ale na jare pujde do neceho na ven, umi totiz telemerit napeti pohonnych aku ... jen ma blbe konektory...
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od kope »

Jo na ty konektory jsem koukal. Takže jsi na servech a na reglu klasické konektory odstřihl a nakrimploval tyhle (tuším, že jsou to nějaké mikro?)?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od jyrry »

nene, mam tam zatim prasarnu - z ebay jsem uz driv mel ty pidikonektory s kabliky (uz nakrimpovane), naletoval jsem na ne listu s primymi piny a na ne pripojuji klasicke servokonektory; vypada to blbe, balicek ctyr servokonektoru je vetsi nez prijimac...
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od kope »

Tak s překvapením koukám, že ze 4 přijímačů, které by k JR PROPO XG8 připadaly v úvahu, jsou dva se zkráceným dosahem :(
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“