Hitec AURORA-9 pokračování
Re: Hitec AURORA-9 pokračování
Musíš si nastavit letové režimy.
Budeš mít 1. Normální let
Potom režim 2. Přistání
1. Budeš mít plyn na normální páce, vše ostatní klasika letadlo
V 2.si nastavíš Bt.fly na plyn a od půlky plynu nahoru bude křídlo rovné a poběží motor a od půlky plynu dolu se motor vypne a čím víc budeš ubírat plyn, tím se budou víc vyklápět klapky.
V případě krize dáš plný plyn křídlo se srovná sepne se motor a odletíš.
Takto se dá krásně plynule přibržďovat pákou plynu.
Provozuji to tak na několika letadlech, dokonce i na Mustangovy
Musíš ještě společně s tím Bt.Fly aktivovat křivku plynu a v tom 2. Režimu ji nakřivkovat tak, aby se plyn spouštěl nad polovinou páky plynu.
Potom režim 2. Přistání
V 2.si nastavíš Bt.fly na plyn a od půlky plynu nahoru bude křídlo rovné a poběží motor a od půlky plynu dolu se motor vypne a čím víc budeš ubírat plyn, tím se budou víc vyklápět klapky.
Musíš ještě společně s tím Bt.Fly aktivovat křivku plynu a v tom 2. Režimu ji nakřivkovat tak, aby se plyn spouštěl nad polovinou páky plynu.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Cau , mam varianta od reichardu . Kridelka mam nastavene dohora pomocou flap con a LS , k tomu namixovanu vyskovku . Je to prednastavene na ls , ale da sa to zmenit na vypinace . To spomalenie pozri , mne vyhovuje LS
graupner MZ-24
Nemám rádio u sebe, tak se nemůžu podívat, jak by to šlo udělat. Ale na Mefistovi zpomalení vyklopení křidélek neřeš, učinnost není zas až tak velká, aby to mělo valný smysl. Je to jen efektní na pohled.
Já to mám podobně jak Dejfák, akorát využívám celé dráhy páky plynu, v režimu Landing nelze pustit motor. Má to tu výhodu že při přepínání režimů se při staženém plynu-klapek nic neděje, dokud se neposune páka plynu dopředu.
Já to mám podobně jak Dejfák, akorát využívám celé dráhy páky plynu, v režimu Landing nelze pustit motor. Má to tu výhodu že při přepínání režimů se při staženém plynu-klapek nic neděje, dokud se neposune páka plynu dopředu.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Dejfak píše:Musíš si nastavit letové režimy.
Potom režim 2. Přistání
Takto to máš nastavené na Aurore?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Ano, na Auroře. Proč ten ?
Mam to presne tak, jako Dejfak. Je to luxusni moznost nastaveni na Aurore. Prima je, ze se da nastavit rychlost prebehu serv bez nutnosti vkladani externich udelatek do modelu.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Dejfak píše:Ano, na Auroře. Proč ten ?
Mám za to, že v letových režimoch Aurrory sa nedá zmeniť priradenie funkcie konkrétnemu ovládaču, teda raz je páka plynu (J3) naozaj plyn a v inom režime je J zase butterfly...
Ono je vše napevno.
Plyn máš normálně na páce plynu. A tam taky zůstane.
Uděláš režim přistání, v tom si k páce plynu přiřadíš Bt.fly mix
V tuto chvili by ti křidélka nebo klapky chodily společne s plynem po celé dráze. Vlezeš tedy do křivky plynu a nakřivkuješ ji tak, aby se plyn spouštěl od půlky nahoru. Pak vlezeš do Bt.fly mixu a nastavíš ho tak aby se spínal od půlky plynu dolů.
A máš to. Takže tobě bude ten přistávací režim ovlivnovat křivku plynu a nastavený Bt.fly mix.
Když přistávací režim vypneš, vypne se křivka plynu a Bt.fly mix a budeš mít nakřivkovaný lineární průběh plynu a vypnutý Bt.fly mix.
V tuto chvili by ti křidélka nebo klapky chodily společne s plynem po celé dráze. Vlezeš tedy do křivky plynu a nakřivkuješ ji tak, aby se plyn spouštěl od půlky nahoru. Pak vlezeš do Bt.fly mixu a nastavíš ho tak aby se spínal od půlky plynu dolů.
A máš to. Takže tobě bude ten přistávací režim ovlivnovat křivku plynu a nastavený Bt.fly mix.
Když přistávací režim vypneš, vypne se křivka plynu a Bt.fly mix a budeš mít nakřivkovaný lineární průběh plynu a vypnutý Bt.fly mix.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá inšpirácia - srdečná vďaka!
- rc pilot
- Kontaktovat uživatele:
Dejfak píše:Ono je vše napevno.
Toto je docela dobrý nastavení takže asi se vzdám toho zpomalení a nechám se inspirovat Tebou.Ale netvrdím že mi to neleží v hlavě jak to udělat.
Aurora 2.4GHz dosah
Lítám FPV a mívám výpadky signálu vysílačky dříve než obrazu. Většinou to bývá kolem hranice 800-900m na přímou viditelnost samozřejmě. Zkoušel jsem měnit přijímač (Optima 7), ale tím to nebude. Zkusím dát ještě anténu přijímače na stojáka teď je ve vodorovné poloze. Myslíte že by pomohlo pořízení Optimy 9, když má 2 antény tak by se situace mohla zlepšit. Letadlo je polysternové deltakřídlo takže problém se zastíněním by neměl hrozit. Napájím ho z SPC propojky z pohonných aku. Tam by možná nějaký problém mohl být, protože když jsem napájel video z pohonné aku tak byl obraz rušený. Předělat napájení z baterie FPV by nebyl problém, ale myslím si že v tom nebude. Co si o tom myslíte mě to přijde docela bídný dosah když video v pohodě ještě jede
Re: Aurora 2.4GHz dosah
Doporucuji nastudovat vlastnosti 2,4GHz prenosu a neco o vyzarovacich diagramech + diverzita anteny... je toho dost a ked si to za jeden vecer prectes, dokazes si odpovedet.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Rozhodně něco je špatně - odhaduju že je vadný vysílací modul. Běžně lítám kilometr od sebe, a že bych někdy zaznamenal výpadek,tak to nikdy, ani nejmenší.
Anténu na vysílači mám většinou vodorově (položenou, nebo šikmo) a antény na přijímači buď origilál, nebo u některých jen oholený 30 mm ocásek. Přijímačů mám 13, od Optimy 6 Lite po Optimu9. Nejdelší let jsem dělal vzdušnou čarou 1,6 km. Lítám i s velkým větroněm, někdy i vysoko (jak kdy se daří), a taky s copterou, kde je řekl bych slušné rušení (5,8 GHz, 433 MHz, 4 motory, vše napájené z pohonné baterky).
To SPC z pohonné baterky je v pořádku, to myslím že máš dobře.
Spíš se divím, jak daleko ti jde FPV. Já začínám mít výpadky (včera jsem testoval) ve výšce cca 230m. Pravda je, že anténu (jetelový lístek) mám nahoře, a určitě mi jí stíní baterka, když jsem ve výšce.
Jak máš umístěnou anténu pro FPV?
Anténu na vysílači mám většinou vodorově (položenou, nebo šikmo) a antény na přijímači buď origilál, nebo u některých jen oholený 30 mm ocásek. Přijímačů mám 13, od Optimy 6 Lite po Optimu9. Nejdelší let jsem dělal vzdušnou čarou 1,6 km. Lítám i s velkým větroněm, někdy i vysoko (jak kdy se daří), a taky s copterou, kde je řekl bych slušné rušení (5,8 GHz, 433 MHz, 4 motory, vše napájené z pohonné baterky).
To SPC z pohonné baterky je v pořádku, to myslím že máš dobře.
Spíš se divím, jak daleko ti jde FPV. Já začínám mít výpadky (včera jsem testoval) ve výšce cca 230m. Pravda je, že anténu (jetelový lístek) mám nahoře, a určitě mi jí stíní baterka, když jsem ve výšce.
Jak máš umístěnou anténu pro FPV?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
letam copter s optima 6 a myslite že s optima 9 s 2ma anténami budu mit lepší výsledky? nebo ještě jakou vysílačku vybrat pro nejlepší dosah? diky za odpověd
Aurora a Optima 9, cca 1500m na zemi (nebyla přímá viditelnost) a bez problému. zkusil bych nejprve zkoušku na zemi bez FPV jen s připojeným přijímačem a servem...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/