COPTER - rada pro nováčka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
malé zvíře

Re: COPTER - rada pro nováčka

#211 Příspěvek od malé zvíře »

Torm píše:Na to není úplně jednoduchá odpověď - hodně záleží na tom, jak jsi manuálně zručný a technicky nadaný, a taky na tom, jak moc chceš stavět z hotových dílů nebo navrhovat své vlastní. Obecně není těžké postavit mechaniku platformy a navěsit na ni komponenty, prohnané například e-calcem, s lepší (čti komplexnější) deskou elektroniky a systémem s dobrou diagnostikou (například multiwii nebo MPNG). Vyladění si vyžádá poměrně dost samostudia nebo vyptávání - opět hodně záleží na tom, kolik toho víš o elektronice a řízení. Ovšem pak ta radost, když to lítá :) Za sebe můžu doporučit - jdi do toho!
A abych odpověděl na dotaz - ve chvíli, kdy máš správně poskládaný rám, motry a vrtule, naprogramovanou desku a správně zapojenou elektroniku, už to bude mít snahu lítat.

Tak rám už mám hotový, to bylo asi to nejlehčí ;) Pokračovat nemůžu protože balíček z HK s elektronikou visí už tři týdny někde na cestě a začíná mě to štvát... :(

PS: chci koupit rádio Turnigy 9X 2,4GHz - co je pro tricopter lepší - mode 1, nebo mode 2?
PPS: máte někdo zkušenosti s OpenPilot? Náhodou jsem na to narazil a čím víc to "studuju" tím víc se mi to líbí...
Last one alive, lock the door!
ananas

#212 Příspěvek od ananas »

Ja už bych šel 9XR a frsky modul.. vice nahradnich a tuning dilu :-D jinak mode je podle toho co se ti řídí líp.. asi pro praváky mode 2 pro leváky mode 1 ale to je taky různé že :-D ja sem na mode skoušel ale mam vetší cit pro pohyb kniplů na pravé.. a plyn dotažený aby mi dělal trošku odpor.. má levá ruka je levá :-D
Torm

#213 Příspěvek od Torm »

Radši mám plyn vlevo, ale je to tak, jak si člověk zvykne, žádné dogma.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Troll

#214 Příspěvek od Troll »

malé zvíře píše:- co je pro tricopter lepší - mode 1, nebo mode 2?
PPS: máte někdo zkušenosti s OpenPilot? Náhodou jsem na to narazil a čím víc to "studuju" tím víc se mi to líbí...

MODE se neřeší podle toho, jaký je to stroj, ale podle toho co ti bude víc vyhovovat. Za úvahu také stojí zvážit, jaký MODE létají zkušenější ve tvém okolí. Pokud budeš mít stejný mode, můžou Ti pomoci se záletem a odladěním. Nicméně prioritou stále je to, co ti vyhovuje nejvíce. Openpilota mám třeba já . I když už s ním ani nelétám. Je to dobrá deska, malá, lehká a velmi jednoduchá na nastavení , létá výborně.
Papajik
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Papajik »

Zdravím,také začínám s kvadrokoptérou a postupně kupuji komponenty.Rám mám http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 600mm.html a rovnou jsem si k tomu koupil 4 regulátory http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... A_ESC.html ,ale teď po dvou dnech čtení diskuzí nevím jestli je mohu použít. Motory by byly asi nějaké 2826-2830 okolo 1000kV a baterka nějaký 3S.Jakou použít slušnou desku jsem se ještě nedočetl.Teď bych potřeboval poradit s těmi regulátory.Děkuji za rady
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Kajosek »

na 3S je muzes pouzit
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“