Graupner MX-16 Hott
-
stepanvodicka
Základy RC, Mx16 a dron
Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit se zakladama programovani vysilace graupner mx-16 a prijimace. THX
-
stepanvodicka
Re: Graupner MX-16 Hott
Nejak mi to hlava nebere. Jsem v tom uplne novej. Jsem fotograf a v praci sem dostal drona a za ukol se to naucit 
-
stepanvodicka
potreboval bych jen nabindovat ovladani gimbalu. Jinak vsechno funguje. Spis jde jen o ten zaklad jak se to vubec dela. Z toho navodu to nechapu.
stepanvodicka píše:... v praci sem dostal drona a za ukol se to naucit ...
Tak ať ti taky zaplatí školení.
jyrry.webnode.cz
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Tak ať ti taky zaplatí školení.
A hlavně ať ti taky zařídí papíry a povolení na letecké práce na ÚCL.
OK2WY
stepanvodicka píše:... Jsem fotograf a v praci sem dostal drona a za ukol se to naucit
třeba tady se o tom zrovna píše http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1471697
Jinak nechápu proč je tento dotaz součástí vlákna o Mx-16. Přesunul jsem to do coptérů a kdosi to sem zase dal zpátky, s tím nesouhlasím. Je to podle mně modelářské fórum ne zadarmo poradna pro komerční subjekty, navíc se to týká víc droníků než modelářského vysílače.
jyrry.webnode.cz
-
peto.peto202
Graupner mx 16 Hott problem
Zdravím Vás páni modelári,
došiel mi kvalitný problém a obraciam sa na Vás o pomoc.Začnem trošku od nižšia,kúpil som si Epsilon competition V2 nie nový ale používaný.Osadil som doň prijímač GR-16 Hott nastavil a šiel lietať.Ešte dotaz,predtým som ho mal osadený v Proxime II.Tak šiel som do terénu,všetko bolo úplne v poriadku,až na finálny prelet.Išiel som trošku vysie a začal klesať,model pekne klesal ale z ničoho nič sa zvrtol do špirály a tak pokračoval bez prestania,aj napriek snahe to zachrániť.Tak natal pád,cca 200m-zem.Model som sklamaný hľadal,až nakoniec našiel.Model skončil na strome,oprava nemožná,ale opravil a už bol aj testovať.Akurát dneska mi došla nová LiPolka,tak som to znova testoval,ale len na sucho (nastavenia).Už po druhý krát mi pri zapnutí vysielačka sa odmietla spojiť s prijímačom,ale trvalo to len zlomok sekúnd.Po spojení sa mi stalo že krídelko šlo v opačný smer ako malo,nerozumel som tomu.Prenastavil a šiel do vzduchu (to bolo ešte predtým,na proxime).No denska,to už bol vrchol.Test na zemi,test nastavení,ľavé kr. v poriadku aj ľavá klapka,VOP-SOP podobne.Ale pravé krídelko na doraz nahor a pravá klapka nefunkčná.Krídelko len bučalo a bolo neovládateľné, sklamaný-šokovaný! čo robiť,čo sa deje?Tuším že toto bol aj náznak chyby,ktorá nastala nedávno.A teraz mi došlo k chybe ešte na zemi,tak mám šťastie.Ďakujem za pomoc,je to pre mňa veľmi dôležité.
Peter
došiel mi kvalitný problém a obraciam sa na Vás o pomoc.Začnem trošku od nižšia,kúpil som si Epsilon competition V2 nie nový ale používaný.Osadil som doň prijímač GR-16 Hott nastavil a šiel lietať.Ešte dotaz,predtým som ho mal osadený v Proxime II.Tak šiel som do terénu,všetko bolo úplne v poriadku,až na finálny prelet.Išiel som trošku vysie a začal klesať,model pekne klesal ale z ničoho nič sa zvrtol do špirály a tak pokračoval bez prestania,aj napriek snahe to zachrániť.Tak natal pád,cca 200m-zem.Model som sklamaný hľadal,až nakoniec našiel.Model skončil na strome,oprava nemožná,ale opravil a už bol aj testovať.Akurát dneska mi došla nová LiPolka,tak som to znova testoval,ale len na sucho (nastavenia).Už po druhý krát mi pri zapnutí vysielačka sa odmietla spojiť s prijímačom,ale trvalo to len zlomok sekúnd.Po spojení sa mi stalo že krídelko šlo v opačný smer ako malo,nerozumel som tomu.Prenastavil a šiel do vzduchu (to bolo ešte predtým,na proxime).No denska,to už bol vrchol.Test na zemi,test nastavení,ľavé kr. v poriadku aj ľavá klapka,VOP-SOP podobne.Ale pravé krídelko na doraz nahor a pravá klapka nefunkčná.Krídelko len bučalo a bolo neovládateľné, sklamaný-šokovaný! čo robiť,čo sa deje?Tuším že toto bol aj náznak chyby,ktorá nastala nedávno.A teraz mi došlo k chybe ešte na zemi,tak mám šťastie.Ďakujem za pomoc,je to pre mňa veľmi dôležité.
Peter
Zadal jsi moc obecný dotaz s nedůležitými informacemi. Prosím, co z toho je z druhé ruky? Máš možnost půjčit si od někoho jiný HOTT přijímač případně jakkýkoliv jiný systém-vysílač, přijímač (AFHSS od Hiteca, DSMX, DUPLEX,...)? Zkoušel jsi serva samostatně přes servotester, zda fungují správně? Doporučuji příště hledat závadu. To že servo se od minulého létání samo reverzovalo není běžné a hledej příčinu a nelétej případně alespoň nejprve ověřeh dosah. Určitě bych poslal přijímač do servisu.
Do servisu bych asi zatím nic neposílal. Napřed bych pořádně vyzkoušel Tx - Rx třeba s jinými servy jen na stole, nebo přidělané na prkénku se samostatnou baterkou, aby si moh prověřit i dosah. Ten vysílač a přijímač jsou nové, nebo si to koupil i s modelem? V modelu máš přijímač a serva napájené z BECu, nebo ze samostatné baterky? Testerem bych prozkoušel serva v modelu a zkontroloval, jestli není na tom křidélkovém co jde na doraz, stržený tisícihran v páce. Taky nic nepíšeš, jak máš uspořádané antény. Ten trup je laminátový, nebo jsou v něm uhlíkové výztuhy, nebo kovová táhla blízko antén, které by mohly ovlivňovat dosah.
-
peto.peto202
Nebol som tu,tak napíšem dúfam viacej.Vysielačka a aj prímač sú moje.Trup je laminát,antény sú vedené von s trupu.Serva sú napájané s BEC-regulátor.Serva sú nové,mnou osadené.Nemôže byť chyba v prijímači?Vytiahol som ho s proximi a vložil do epsilonu.Nič som neresetoval,ak niečo také bolo potrebné.
U té Proximy jsi měl něco nastavené přímo v přijímači? Resetem přijímače nic nezkazíš. Dostal ten přijímač dřív nějakou ránu? Jak byl ten přijímač uložený v modelu? To "přistání" do větví stromu bylo nějak tvrdé? Jak jsem psal napřed bych to prořádně prozkoušel na stole, a pokud to bude zlobit, zkusil bych jiný přijímač. To napájení z BECu může být taky problém. Jaký proud je schopný dát ten BEC? Co tam máš za serva? Napájení 6 serv už může potřebovat dost vrlký proud. Musíš se víc rozepsat, aby se dalo na něco usuzovat. Takhle se dá těžko něco posoudit.
Ground Penetration Tester
-
peto.peto202
Takže takto,v krídelkách mám HS-125 mg. Klapky: HS-85 mg.VOP HS-5625 mg digi SOP HS-85 mg.BEC mám 4A,regulátor 120 A.Ja netuším čo sa mohlo stáť,nedávno som to testoval.Už to ide ako má,ešte to raz nejak prudko resetnem,ako prijímač a uvidím.Ono to príde zase nečakane.Pri páde bol trup v celku,nieje tam dôvod poškodenia prijímača.Ale zas ma zarazilo to samovoľné prenastavenie serv.Ja nerozumiem čo sa deje.Pri páde mi hlásil vysielač stratu signálu.Ale akonáhle som sa priblížil bližšie,naskočil signál.Zas ten model mi spadol do poriadnej džungle-prales a ďaleko.Skúšať to na inom prijímači,nemám tu nikoho v okolí.Nový za 60 Eur hádam NIE.
Signál v poriadku,ono mi to urobilo dnes,preto píšem.Samozrejmeze serva idú zľahka,bloklo mi krídelkové servo na doraz nahor a odpojilo klapku.Jedná sa o jedno krídlo,druhe bez problému.Vravím,nedávno som to skúšal znova a už to ide. 
Naposledy upravil(a) peto.peto202 dne úte 06.12.2016 20:13, celkem upraveno 2 x.
-
peto.peto202
Graupner MX-16 Hott
Môže to byť porucha káblu v krídle...skrat?Ale prečo by mi ho bloklo nahor,v prípade skratu-poruchy,by vlastne nemalo ísť nie?