DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od jackboy »

Kovboj píše:
niky79 píše:Osobne si myslim, ze bychom meli lidi, co si zakoupi nejake veci mimo CR - a tim myslim veci, ktere jsou u nas opravdu predrazene - spise podporovat (napr. radami, vzajemnou vymenou manualu atd.) a ne jim nadavat. Je mozne, ze si pak prodejci a distributori uvedomi, ze takhle to opravdu nejde.

Uvedu nekolik prikladu:
- Radio DX6i - v USA / UK kolem 2800 Kc, u nas 5600 Kc.

Nikdo takovým lidem nenadává, jen je od nich trošku podpásovka že chtějí nakupovat za čínské ceny a pak k tomu mít zadarmo tu 'přidanou hodnotu' kterou by měli pokud by to koupili tady.

Jestli si myslíš, že když se u nás prodává DX6i někde kolem 5600 tak že ji obchodník od dovozce dostane za cenu blížící se těm 2800 a ten rozdíl je jeho zisk tak jsi hodně daleko od reality.
Zkus se rozhlídnout dál, nejenom po modelařině. Podívej se třeba na elektroniku, fotovybavení, značkové nebo sportovní oblečení nebo třeba i auta. A uvidíš, že takové cenové rozdíly jsou všude, že to není žádné specifikum modelařiny a kolikrát že jsou ty rozdíly naopak ještě větší.

Mimochodem, v řadě oborů je situace taková, že přímo výrobce diktuje jaká cena bude na jakém trhu. Takže třeba i když víš, že něco se třeba už prodává v Německu za třeba 100 euro, tak ty to můžeš oficiálně prodávat v ČR až třeba po měsíci za cenu v přepočtu 120 euro. A pokud bys to jako oficiální dovozce nedodržel a 'načerno' to dovezl z toho německa, tak ti příště výrobce neprodá ani šroubek! Je to šílený, ale tohle se fakt občas děje - netvrdím že v modelařině, ale vím že podobná situace je například na trhu s některými hračkami.

priatelka pracuje v znackovej mode a nie je to tak ako si ceny diktuje vyrobca je to predajca vacsinou ..preco su rozdiely medzi jedn. predajcami ??? :!:
Aleš Březina

#212 Příspěvek od Aleš Březina »

Neposlal by mi někdo návod na DX 6i v českém jazyce? Předem děkuju.
vasylp

#213 Příspěvek od vasylp »

kluci zakladni návod 8) 8)
http://uloz.to/1248176/1DX6i.rar
:lol: :lol:
snad mně neodsoudíte :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) vasylp dne sob 31.01.2009 19:10, celkem upraveno 1 x.
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od Danndy »

Mas to v mailu.
vasylp

#215 Příspěvek od vasylp »

co mam v mailu 8O 8O :lol: :lol:
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Danndy »

Myslel som Alesa :D
tox232
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od tox232 »

Zdravím chci se zeptat na rozsah plynu při funkci v setup list menu monitor.Mě plyn začíná na první čarce od začátku a končí na čarce hned za půlkou.Zbívají tam ještě dvě pole volná.Je to normální?
http://tox232.webnode.cz
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Jirak »

rozsah plynu při nastavení +-100% je shodný s nastavením ostatních kanálů, tedy

* minimum plynu = první čárka vlevo
* maximum plynu = poslední čárka vpravo

střed plynu je také středem osy THR v monitoru
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od sejvi »

Pro vsechny co shani cesky navod na DX6i si ho muzou stahnout zde:
RAPIDSHARE nebo UPLOADED (PDF, 2MB)
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
michalval

#220 Příspěvek od michalval »

Hlásí mi to, že soubor je poškozený (u jednoho i druhého linku). Je závada na mém přijímači nebo v souboru? :(
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od sejvi »

to michalval: Ted jsem to zkusil stahnout z RAPIDSHARE a po rozbaleni ZIP souboru je vse OK.

DX6i-navod-k-obsluze-cz.pdf
Obrázek
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
michalval

#222 Příspěvek od michalval »

Tak je asi něco špatně u mě na PC. Já český návod na papíře mám, ale v datové podobě by se hodil taky. Zkusím to stáhnout ještě z PC doma.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
tox232
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od tox232 »

Tak mám asi závadu na DX6i.Jak jsem psal výše v menu monitor sleduji pohyb plynu a stáva se toto:Zapnu vysílač (bez připojení na přijímač na prázdno)nalistuji monitor a při pohybu kniplem do půlky mi ukazatel najede o čárku před půlku při plném plynu čárku za půlku.Poté jsem se připojil na simulator po nějaké době to znovu kontroluji a už vše běhá jak má.Dnes po praci jsem to znovu zkoušel a vše se opakuje naprosto stejně.Teď mi jde na plnej rozsah.
Muže to bejt vadnej potenciometr popřípadě kde by se dal sehnat.
Nemáte s tím někdo také zkušenost.
Myslím si že ho na tom simu nějak rozhejbu nebo se prohřeje a funguje.Na pájení jsem koukal to vypadá v pořádku.
http://tox232.webnode.cz
bpb
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od bpb »

tox232 píše:Tak mám asi závadu na DX6i.Jak jsem psal výše v menu monitor sleduji pohyb plynu a stáva se toto:Zapnu vysílač (bez připojení na přijímač na prázdno)nalistuji monitor a při pohybu kniplem do půlky mi ukazatel najede o čárku před půlku při plném plynu čárku za půlku.Poté jsem se připojil na simulator po nějaké době to znovu kontroluji a už vše běhá jak má.Dnes po praci jsem to znovu zkoušel a vše se opakuje naprosto stejně.Teď mi jde na plnej rozsah.
Myslím si že ho na tom simu nějak rozhejbu nebo se prohřeje a funguje.Na pájení jsem koukal to vypadá v pořádku.

no.jak to tak čtu..tak nám to oběma páka plynu/potentiometr nešlape jak má...viz můj příspěvek o pár stránek dříve. Mám také problém s plynem. prostě mi to nějak kolísá..a vůbec se mě to nelíbí :(
modely: viz rc server/pilot bpb
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Pucmeloud »

bpb píše:
tox232 píše:Tak mám asi závadu na DX6i.Jak jsem psal výše v menu monitor sleduji pohyb plynu a stáva se toto:Zapnu vysílač (bez připojení na přijímač na prázdno)nalistuji monitor a při pohybu kniplem do půlky mi ukazatel najede o čárku před půlku při plném plynu čárku za půlku.Poté jsem se připojil na simulator po nějaké době to znovu kontroluji a už vše běhá jak má.Dnes po praci jsem to znovu zkoušel a vše se opakuje naprosto stejně.Teď mi jde na plnej rozsah.

no.jak to tak čtu..tak nám to oběma páka plynu/potentiometr nešlape jak má...viz můj příspěvek o pár stránek dříve. Mám také problém s plynem. prostě mi to nějak kolísá..a vůbec se mě to nelíbí :(

Tak to se mi nějak nezdá....dvě stejné závady na dvou rádiích...podle mně bude pánové problém v nějakém nastavení. Asi by to chtělo vlézt do servisního menu a zkalibrovat kniply. Bohužel nevím, jak se to u DX6i dělá, u DX7 to jde a vím jak. Ale spíš bych hledal problém v obsluze a nastavení....si myslím já. :?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“