niky79 píše:Osobne si myslim, ze bychom meli lidi, co si zakoupi nejake veci mimo CR - a tim myslim veci, ktere jsou u nas opravdu predrazene - spise podporovat (napr. radami, vzajemnou vymenou manualu atd.) a ne jim nadavat. Je mozne, ze si pak prodejci a distributori uvedomi, ze takhle to opravdu nejde.
Uvedu nekolik prikladu: - Radio DX6i - v USA / UK kolem 2800 Kc, u nas 5600 Kc.
Nikdo takovým lidem nenadává, jen je od nich trošku podpásovka že chtějí nakupovat za čínské ceny a pak k tomu mít zadarmo tu 'přidanou hodnotu' kterou by měli pokud by to koupili tady.
Jestli si myslíš, že když se u nás prodává DX6i někde kolem 5600 tak že ji obchodník od dovozce dostane za cenu blížící se těm 2800 a ten rozdíl je jeho zisk tak jsi hodně daleko od reality. Zkus se rozhlídnout dál, nejenom po modelařině. Podívej se třeba na elektroniku, fotovybavení, značkové nebo sportovní oblečení nebo třeba i auta. A uvidíš, že takové cenové rozdíly jsou všude, že to není žádné specifikum modelařiny a kolikrát že jsou ty rozdíly naopak ještě větší.
Mimochodem, v řadě oborů je situace taková, že přímo výrobce diktuje jaká cena bude na jakém trhu. Takže třeba i když víš, že něco se třeba už prodává v Německu za třeba 100 euro, tak ty to můžeš oficiálně prodávat v ČR až třeba po měsíci za cenu v přepočtu 120 euro. A pokud bys to jako oficiální dovozce nedodržel a 'načerno' to dovezl z toho německa, tak ti příště výrobce neprodá ani šroubek! Je to šílený, ale tohle se fakt občas děje - netvrdím že v modelařině, ale vím že podobná situace je například na trhu s některými hračkami.
priatelka pracuje v znackovej mode a nie je to tak ako si ceny diktuje vyrobca je to predajca vacsinou ..preco su rozdiely medzi jedn. predajcami ???
Zdravím chci se zeptat na rozsah plynu při funkci v setup list menu monitor.Mě plyn začíná na první čarce od začátku a končí na čarce hned za půlkou.Zbívají tam ještě dvě pole volná.Je to normální?
Tak mám asi závadu na DX6i.Jak jsem psal výše v menu monitor sleduji pohyb plynu a stáva se toto:Zapnu vysílač (bez připojení na přijímač na prázdno)nalistuji monitor a při pohybu kniplem do půlky mi ukazatel najede o čárku před půlku při plném plynu čárku za půlku.Poté jsem se připojil na simulator po nějaké době to znovu kontroluji a už vše běhá jak má.Dnes po praci jsem to znovu zkoušel a vše se opakuje naprosto stejně.Teď mi jde na plnej rozsah.
Muže to bejt vadnej potenciometr popřípadě kde by se dal sehnat.
Nemáte s tím někdo také zkušenost.
Myslím si že ho na tom simu nějak rozhejbu nebo se prohřeje a funguje.Na pájení jsem koukal to vypadá v pořádku.
tox232 píše:Tak mám asi závadu na DX6i.Jak jsem psal výše v menu monitor sleduji pohyb plynu a stáva se toto:Zapnu vysílač (bez připojení na přijímač na prázdno)nalistuji monitor a při pohybu kniplem do půlky mi ukazatel najede o čárku před půlku při plném plynu čárku za půlku.Poté jsem se připojil na simulator po nějaké době to znovu kontroluji a už vše běhá jak má.Dnes po praci jsem to znovu zkoušel a vše se opakuje naprosto stejně.Teď mi jde na plnej rozsah. Muže to bejt vadnej potenciometr popřípadě kde by se dal sehnat. Nemáte s tím někdo také zkušenost. Myslím si že ho na tom simu nějak rozhejbu nebo se prohřeje a funguje.Na pájení jsem koukal to vypadá v pořádku.
no.jak to tak čtu..tak nám to oběma páka plynu/potentiometr nešlape jak má...viz můj příspěvek o pár stránek dříve. Mám také problém s plynem. prostě mi to nějak kolísá..a vůbec se mě to nelíbí
tox232 píše:Tak mám asi závadu na DX6i.Jak jsem psal výše v menu monitor sleduji pohyb plynu a stáva se toto:Zapnu vysílač (bez připojení na přijímač na prázdno)nalistuji monitor a při pohybu kniplem do půlky mi ukazatel najede o čárku před půlku při plném plynu čárku za půlku.Poté jsem se připojil na simulator po nějaké době to znovu kontroluji a už vše běhá jak má.Dnes po praci jsem to znovu zkoušel a vše se opakuje naprosto stejně.Teď mi jde na plnej rozsah. Muže to bejt vadnej potenciometr popřípadě kde by se dal sehnat. Nemáte s tím někdo také zkušenost. Myslím si že ho na tom simu nějak rozhejbu nebo se prohřeje a funguje.Na pájení jsem koukal to vypadá v pořádku.
no.jak to tak čtu..tak nám to oběma páka plynu/potentiometr nešlape jak má...viz můj příspěvek o pár stránek dříve. Mám také problém s plynem. prostě mi to nějak kolísá..a vůbec se mě to nelíbí
Tak to se mi nějak nezdá....dvě stejné závady na dvou rádiích...podle mně bude pánové problém v nějakém nastavení. Asi by to chtělo vlézt do servisního menu a zkalibrovat kniply. Bohužel nevím, jak se to u DX6i dělá, u DX7 to jde a vím jak. Ale spíš bych hledal problém v obsluze a nastavení....si myslím já.