Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Dost dobra cena, a dobra velikost třeba do heliny/letadla
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Tak Lite je obednanej a na ceste. Jsem zvedavej jak to bude slapat mist Flip32+. Kdyz muzou nekteri nacpat do 250tky NAZU tak proc by jsme tam nemohli dat PixHawk 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:Tak Lite je obednanej a na ceste. Jsem zvedavej jak to bude slapat mist Flip32+. Kdyz muzou nekteri nacpat do 250tky NAZU tak proc by jsme tam nemohli dat PixHawk
Ty se určitě chystáš vyhrát race, že si naprogramuješ trasu závodu jako waypointy.
OK2BUH píše:Ty se určitě chystáš vyhrát race, že si naprogramuješ trasu závodu jako waypointy.
V tom případě objednávám Water Cannon
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Tak to me teda nenapadlo 
Duvod je ale i ten ze chci nekdy zkusit nacpat APMko do letadla a heliny (Funcopter, bude potreba sahnout do zdroje) a todle je velikostne akorat a APM zdrojaky znam vic nez CleanFlight
Amper píše:chci nekdy zkusit nacpat APMko do .. heliny
tak to sa priprav na veľa zábavy s ladením - Autotune sa na heli použiť nedá a z parametrov, ktoré ovplyvňujú reguláciu, budeš musieš meniť asi všetky
tazke zabava
litat a neco natacet je nuda
Amper píše:tazke zabavalitat a neco natacet je nuda
Vidím, že jsme úplně stejní. Většina lidí chce lítat a techniku berou jenom jako nutné zlo k dosažení svého cíle. My dva bereme lítání jako nutné zlo k vyzkoušení techniky.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
OK2BUH píše:Vidím, že jsme úplně stejní. Většina lidí chce lítat a techniku berou jenom jako nutné zlo k dosažení svého cíle. My dva bereme lítání jako nutné zlo k vyzkoušení techniky.
Upřímně vám závidím
Já jsem se v životě nalítal už dost ale je pravda, že s elektronikou jsem se nadrbal ještě víc. A stejně mne pořád víc baví to druhé. Dnes mi došel Pixhawk a protože jsem nikdy neměl APM tak začínám pěkně od začátku. Nešlo mi to připojit k PC a teď jsem přišel na to, že mi Číňan dodal USB kabel k nabíječce bez datových vodičů. 
Litani je zabava ale litat se prece neda furt 
Měří vám Pixhawk dobře proud? Já to mám hrozně nelineární. Když to nakalibruji třeba na 5A a potom přidám plyn na 20A tak to ukáže 12A. Když to nakalibruji při 20A a potom uberu na 3A tak to ukazuje 6A. Nezdá se mi, že by docházelo k limitaci převodníku, je to prostě nelineární. Napětí to měří dobře. Čidla mám tyto:
http://www.banggood.com/Dual-UBEC-Distribution-Board-VI-Sensor-120A-10S-for-APM-Pixhawk-PX4-p-961076.html
edit: už mi to došlo - součet versus součin.
Není to nelinearita, je to lineární přímka s nesprávným sklonem posunutá o konstantní hodnotu. Sklon přímky udává okénko A/V. Když zadám naměřenou hodnotu tak automatika přičte korekční konstantu. Tím ovšem nezmění sklon přímky, pouze ji posune. Pozor na to nebo se vydrbete jako já.
edit2: tak jsem se s tím stejně nedomluvil. Možná tomu vadí úbytek napětí na tom mém ampérmetru. Zkusím vypůjčit stejnosměrný klešťák.
http://www.banggood.com/Dual-UBEC-Distribution-Board-VI-Sensor-120A-10S-for-APM-Pixhawk-PX4-p-961076.html
edit: už mi to došlo - součet versus součin.
edit2: tak jsem se s tím stejně nedomluvil. Možná tomu vadí úbytek napětí na tom mém ampérmetru. Zkusím vypůjčit stejnosměrný klešťák.
Tak se musím pochlubit prvním letem s Pixhawkem. Došel mi před týdnem, nikdy jsem neměl APM, tak jsem na to chvíli hleděl jak puk. Týden jsem studoval a drátoval. Mám to na rámu QAV400. Včera jsem nasadil vrtule, v ruce se mi to zdálo OK, tak jsem to dnes zkusil na ostro. Žádné ladění PID, lítá to perfektně ve všech módech. Podle mě lepší než NAZA a umí to podstatně víc.