DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA pokračování 2

#211 Příspěvek od Dejfak »

No nevím kolik z vás poslouchá ten kravál přes FPV na koptérách. :-)
Myslím že jsi SAT-HOFMAN velká rarita :-)
Já bych na to neměl patrony, poslouchat ten binec :-)
Ale proti gustu....
A ono iOSD není žádný kopanec do zadku.
Klidně to tam bude blikat a poletím dál :-) protože se budu soustředit na natáčení.
Mám na koptéře OSD, mám telemetrii ve vysílači a stejně létám na stopky. Když to začne odpípávat tak zčouhnu co mám v OSD.
Ještě mám v rádiu krátké pípnutí po minutách, tak zčouhnu jak dlouho letím.
Ale letět jen podle napětí, to ne. Ono to napětí dost skáče a to pro mě není vypovídající údaj. Takže porovnávám čas stopek s časem OSD.
A když proběhne čas co mám nastavený, tak začne řvát nízké napětí co mám nastavené v rádiu. A to už musím opravdu přistávat :-)
Každý to má nějak.
Dělejte si to jak chcete a jak Vám to vyhovuje.
Když nebudete nikoho ohrožovat a ničit si baterie, tak létejte klidně podle hlasů v hlavě :lol:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
hadrák

#212 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:43, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
gardenroute

#213 Příspěvek od gardenroute »

Dejfak píše:No nevím kolik z vás poslouchá ten kravál přes FPV na koptérách. :-) Myslím že jsi SAT-HOFMAN velká rarita :-) ....A ono iOSD není žádný kopanec do zadku. ...Mám na koptéře OSD, mám telemetrii ve vysílači a stejně létám na stopky. Když to začne odpípávat tak zčouhnu co mám v OSD. ...Dělejte si to jak chcete a jak Vám to vyhovuje.
Když nebudete nikoho ohrožovat a ničit si baterie, tak létejte klidně podle hlasů v hlavě
:lol:
No Davide, jsem asi taky rarita jako Standa, a audio z FPV si občas pustím do špuntů připojených do "Domů" :D , ale ne vždy, spíše tehdy, když jsem letěl někam dál, kde už pták není normálně slyšet, a celkem se to hodí slyšet motory. Jednou jsem tak letěl na jednou takovou super velkou dírou za hory a doly, velmi vysoko, a byl tam tak velký vítr, který jsem nejdříve neregistroval na chování koptéry, ale hned slyšel na naříkání motorů. To se celkem hodilo...
To že iOSD není k ničemu (já měl verzi MkII i s logováním telemetrie, a to je dost šikovné) asi není zcela objektivní hodnocení (ačkoliv to není žádný zázrak, ale za ty prachy a jednoduchou instalaci ?), ale jinak má takřka vše, co zkušený FPV pilot potřebuje k bezpečnému letu, ano, chybí mu zobrazení GPS souřadnic v reálu, nicméně bez nahrávání FPV přenosu by to stejně bylo k ničemu, a nemá úplně košer řešení měření spotřeby baterek (a to jen od P2 dál), ale to konkrétně mě nějak zásadně nevadilo, stejně jsem si vždy hlídal stav baterií i pomocí timeru, příp. pípáku. Tak jak to máš řešené Ty je ideální a redundadní stav. A kdo má Taranis Tx a něco s NAZA, může použít vynikající věc Zaggometry (psal jsem o ní v Taranis vlákně), pak je to skoro dokonalé (tj. iOSD, timer a Zaggometry s proudovým snímačem).
Nářky některých jiných, kteří žádné OSD asi neviděli ani z jedoucího rychlíku sem asi moc nepatří (řečeno jejich vlastními slovy :( ), asi nechápou smysl těch podstatných OSD funkcí (jako je vario, kompas a výškoměr, vč. ukazatelů stavu stabilizace a letových režimů), všechno jsou to věci dost důležité pro FPV létání, ale jistě se dá bez toho obejít...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 16.04.2015 22:59, celkem upraveno 3 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hadrák

#214 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:44, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
salamander

#215 Příspěvek od salamander »

:o :o :o
gardenroute

Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter

#216 Příspěvek od gardenroute »

Rád bych Ti Hadráku připomněl tvé podivné invektivy, asi už máš špatnou paměť... Vedle toho, že ti asi uniká smysl a podstata diskuzního fóra, jsi tady již několikrát deklaroval, že na ty, co nemají podpis nebudeš reagovat (!?), což je na těch pár podivných a obvykle nesrozumitelných souvětí, celkem odvážná iniciativa... Tak mě tedy neoslovuj, když nemám tedy ten požadovaný podpis, a "přilož pod ten kotel". Omlouvám se ostatním za OT

A pokud někoho zajímá Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter, tak tady jsem o tom něco málo psal ve vlákně o Taranis Tx, kde je i odkaz na předchozí info a web výrobce
Přílohy
Zaggometry Telemetry
Zaggometry Telemetry
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Dejfak »

Netušil jsem že je tu tolik lidí, co to poslouchaji :-)
Máte určitě pravdu, že zvuk pomůže obvzlášť v nenadálé situaci, kdy koptéra něco vyvádí a pilot neví co.
Ze zvuku se dá vyposlouchat o co jde.
Třeba jesty motory ztrácí výkon, nebo jestli jde o povětrnostní podmínky. Také při klesání a udržení výšky.
Je to jistě + ale prostě to nedám :-) ten bzukot :-)
salamander

#218 Příspěvek od salamander »

hadrák : Můžu tam přiložit pod kotel! Už som to pochopil , lenže tým tvojím prikladaním pod kotel tu môžeš pár ludí dožrať :lol:
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

Dejfak píše:No nevím kolik z vás poslouchá ten kravál přes FPV na koptérách. :-)
Myslím že jsi SAT-HOFMAN velká rarita :-)
Já bych na to neměl patrony, poslouchat ten binec :-)
...

Nemám sluchátka na uších, nebo v uchu :-) . Používám piezoelektrický měnič, který nepřenáší nízké frekvence (hluk větru, motorů a vrtulí), ale bezpečně slyším varovný tón pípáku. Měnič je umístěn v přední části brýlí (dál od uší) a hlasitost je nastavená, tak aby byl ten pípák slyšet a nic jiného rušivého se z repráčku neozívá :-). Samozřejmě stopky a napětí v OSD mám taky.
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od Pulec »

Zdravím sat Hofman krajana. Jsem z Rudníka . Chci se zeptat. Mám dji Naza M Lite a na svém kopteru jsem měnil rádio z dx6i na dx9. Vyměnil jsem i přijímač za 9k spektrum. A dnes mi to při přepnutí do curslock reagovalo opačně. Do leva bylo doprava, dopředu bylo dozadu. Prostě jako bych vysel proti sobě. Ví někdo co stím? Stalo se to někomu? Děkuji
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od Dejfak »

Toto nevypadá jako závada, ale vlastnost.
Doporučuji přečíst něco o této funkci.
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Pulec »

Velice plodná odpověď. Děkuji
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
ananas

#223 Příspěvek od ananas »

http://wiki.dji.com/en/index.php/Naza-M ... on_Control
Tak nepozivat course lock kdyz neznas funkci :-D
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Pulec »

Tady je to marný. Moc všem děkuji
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Pulec »

Fórum udělej z druhého blbce. To je přesný název.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“