Dejfak píše:No nevím kolik z vás poslouchá ten kravál přes FPV na koptérách.
Myslím že jsi SAT-HOFMAN velká rarita
....A ono iOSD není žádný kopanec do zadku. ...Mám na koptéře OSD, mám telemetrii ve vysílači a stejně létám na stopky. Když to začne odpípávat tak zčouhnu co mám v OSD. ...Dělejte si to jak chcete a jak Vám to vyhovuje.
Když nebudete nikoho ohrožovat a ničit si baterie, tak létejte klidně podle hlasů v hlavě 
No Davide, jsem asi taky rarita jako Standa, a audio z FPV si občas pustím do špuntů připojených do "Domů"

, ale ne vždy, spíše tehdy, když jsem letěl někam dál, kde už pták není normálně slyšet, a celkem se to hodí slyšet motory. Jednou jsem tak letěl na jednou takovou super velkou dírou za hory a doly, velmi vysoko, a byl tam tak velký vítr, který jsem nejdříve neregistroval na chování koptéry, ale hned slyšel na naříkání motorů. To se celkem hodilo...
To že iOSD není k ničemu (já měl verzi MkII i s logováním telemetrie, a to je dost šikovné) asi není zcela objektivní hodnocení (ačkoliv to není žádný zázrak, ale za ty prachy a jednoduchou instalaci ?), ale jinak má takřka vše, co zkušený FPV pilot potřebuje k bezpečnému letu, ano, chybí mu zobrazení GPS souřadnic v reálu, nicméně bez nahrávání FPV přenosu by to stejně bylo k ničemu, a nemá úplně košer řešení měření spotřeby baterek (a to jen od P2 dál), ale to konkrétně mě nějak zásadně nevadilo, stejně jsem si vždy hlídal stav baterií i pomocí timeru, příp. pípáku. Tak jak to máš řešené Ty je ideální a redundadní stav. A kdo má Taranis Tx a něco s NAZA, může použít vynikající věc Zaggometry (psal jsem o ní v Taranis vlákně), pak je to skoro dokonalé (tj. iOSD, timer a Zaggometry s proudovým snímačem).
Nářky některých jiných, kteří žádné OSD asi neviděli ani z jedoucího rychlíku sem asi moc nepatří (řečeno jejich vlastními slovy

), asi nechápou smysl těch podstatných OSD funkcí (jako je vario, kompas a výškoměr, vč. ukazatelů stavu stabilizace a letových režimů), všechno jsou to věci dost důležité pro FPV létání, ale jistě se dá bez toho obejít...