Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX

#2191 Příspěvek od RiMr »

Zlata slova Coro, taky to tak vidim. Milion varovani, ale ne na telemetrii (pry bude, ale...)
Pritom chyba s kopirovanim mixu, flttrim se zpozdenim, loop fukce u mixu... Na to jim nezbyva cas...

#2192 Příspěvek od Drondys »

coro píše:Niekde občas zúri trhová ekonomika a nefungujú kartelové dohody, potom čo leadershobby predávali Flysky 9x za 39 museli aj na hobbykingu zlacnieť svoju verziu - teraz s tým leader prestal tak samozrejme aj hobbyking vrátil ceny späť.. Nič čomu by sa dalo čudovať, aj keď u nás je častejšie že namiesto konkurenčnej ceny sa hľadajú iné možnosti...

Nějak nechápu co by tou slevou leadershobby získalo pokud by na každém kuse prodaném s tou slevou tolik prodělávalo a totéž platí i v případě hobbykingu. Pokud na to mají při současné vyšší ceně na hobbykingu jen pár dolarů zisku z jednoho kusu no tak to se jim přece nemohlo vyplatit slevit na každém kusu skoro o třetinu. Ostatně to u leadershobby ani na hobbykingu není ani zdaleka jedinou položkou v prodeji. Jsou tam tisíce a tisíce dalších věcí. Takže i kdyby prodej pozastavili nebo nechali cenu beze změny tak se jich to nijak výrazně nemůže dotknout.

coro píše:Stále sa neobjavilo definitívne vyriešenie prípadnej závady poťákov, ale myslím že v prípade nutnosti by to člo nejak obísť a vymeniť len odporové dráhy...

Obávám se, že to až tak jednoduché být nemusí a už vůbec to není řešení pro každého kdo má u T9X/FS-TH9X nějaké problémy s potencimetrem. Taky není vyloučeno to, že po takovém zásahu může ten potenciometr utrpět tak, že s ním pak budou problémy. Na RcGroups jsem viděl, že někdo vrtal větší otvory do těch plastových mechanik a nacpal tam nějaké větší potenciometry, ale ani to nebylo nic moc. Zatím to bohužel vypadá tak, že při vážnějším poškození potenciometru je nejlepší řešení nákup celého nového Tx.
coro

#2193 Příspěvek od coro »

Drondys píše:...
Nějak nechápu co by tou slevou leadershobby získalo pokud by na každém kuse prodaném s tou slevou tolik prodělávalo ....

No, a počul si predtým o tom obchode? Ja nie..
Teraz ale o ňom vedia mnohí.
Navyše mi zostal pocit, že mám od nich lepší 9x než je prelepený Turnigy od hobbykingu, a to za rovnakú cenu.. Nejaký čas bola dokonca u leaders nižšia, kým aj turnigy nešla dole... Inak, myslím si že pod nákup nešli, ale to je jedno.
Mnohé firmy natlačili za ten čas do reklamy viac, a aj tak ľuďom z toho často zostal len pocit že sú trápni a rušia pri pozeraní filmov..
X-Blade

#2194 Příspěvek od X-Blade »

Omlouvám se, že vám vstupuji do diskuze, ale měl bych dvě otázky.
Máte někdo zkušenosti s nákupem v ČR, kde nakupovat případně kde nekupovat.
No a teď ta druha, nikde jsem tu nečetl a i Rimr na svých stránkách programuje vždy jen T9x, je rozdíl v softu mezi T9x a TH9x??? Chtěl bych ho nějaký čas provozovat v oigo stavu kvůli vyzkoušení a záruce.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#2195 Příspěvek od RiMr »

Žádný významný (jestli nějaký) rozdíl tam není.
První rádio trochu ojet v origoš stavu je dobrá věc.

#2196 Příspěvek od X-Blade »

Díky, Ještě se zeptám. Pro pozdější výměnu modulu bude lepší tedy TH9x nebo je to jedno
když už se vtom budu rýpat kvůli telemetrii.
kope
Kontaktovat uživatele:

#2197 Příspěvek od kope »

X-Blade píše:...
...

Já nakupoval tady:
http://aukro.cz/akce-vysilacka-turnigy- ... 87403.html
včetně nějakých dodělávek (neztratil jsem tak záruku).
Nákup v naprosté pohodě, dostal jsem normálně paragon, razítko atd.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Drondys

#2198 Příspěvek od Drondys »

coro píše:
Drondys píše:...Nějak nechápu co by tou slevou leaderhobby získalo pokud by na každém kuse prodaném s tou slevou tolik prodělávalo ....

No, a počul si predtým o tom obchode?

No samozřejmě, že jsem o leaderhobby věděl dávno předtím než slevnili FS-TH9X na těch cca §39. :wink:

coro píše:Ja nie..

8O A to si nepamatuješ kde, kdy a za kolik jsi ji ty sám kupoval ??? :lol:

Už dávno předtím než byla na leaderhobby ta sleva tam prodávali FS-TH9X za vyšší cenu. Psal jsem o tom v minulosti už mnohokrát a pokud vím tak ji tam i řada lidí včetně tebe za tu vyšší cenu nakoupila taktéž dávno před tou slevou. Co si teď narychlo vzpomínám tak další kdo koupil FS-TH9X na leaderhobby za vyšší cenu dávno před tou slevou byl třeba MarkAurel.

coro píše:...Inak, myslím si že pod nákup nešli...

Pokud je pravda co tady psal olisoft o tom, že výrobní náklady jsou §50 pak při slevě na §39 šli pokud neměli nějakého štědrého sponzora o němž jsem tady předtím v reakci na informace od olisofta zavtipkoval ve své dřívější odpovědi.
Drondys

#2199 Příspěvek od Drondys »

kope píše:Já nakupoval tady:

Toto je jediný prodejce v ČR, který poskytuje Turnigy 9X včetně firmware ER9X se zachováním plné záruky.
Drondys

#2200 Příspěvek od Drondys »

X-Blade píše:kde v ČR nakupovat...

Doporučuji téhož prodejce co zde již zmínil kope. Je to jediný prodejce v ČR, který prodává Turnigy 9X včetně firmware ER9X se zachováním plné záruky a není to soukromá osoba, ale zástupce firmy s IČO, DIČ atd., který na Aukru prodává Turnigy 9X a řadu dalších věcí již delší dobu a poskytuje i záruční servis na jím prodané kusy přímo zde v ČR.

X-Blade píše:No a teď ta druha, nikde jsem tu nečetl a i Rimr na svých stránkách programuje vždy jen T9x, je rozdíl v softu mezi T9x a TH9x??? Chtěl bych ho nějaký čas provozovat v origo stavu kvůli vyzkoušení a záruce.

Pokud jde o rozdíly ve firmware mezi T9X a TH9X tak ty jsou jen drobné, ale v neprospěch TH9X. Nikdo je ovšem přesně nezmapoval, ale z minulosti si vzpomínám, že některé postupy v návodech od Rimra, které jsou pro původní firmware T9X z části nefungují na TH9X.

Doporučuji nakoupit Turnigy 9X u již zmíněného prodejce a za příplatek 250 Kč si u něj objednat nový firmware ER9X včetně zkalibrování a přitom s plným zachováním záruky. Myslím, že bude možné si s ním dohodnout za další příplatek i případnou úpravu pro FrSky opět se zachováním záruky. Budeš mít k dispozici i záruční servis přímo zde v ČR.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#2201 Příspěvek od Earl »

kope píše:
X-Blade píše:...
...

Já nakupoval tady:

Jen tak na okraj, to že dostaneš paragon s razítkem v této zemi neznamená vůbec nic a už vůbec ne záruku. Jaký je to prodejce se opravdu pozná až když nastane nějaký problém. Tím nechci kazit kšeft tomuto šedému obchodníkovi ani dalším lidem zabývající se marketingem tohoto prodejce.
DaggyMAC

#2202 Příspěvek od DaggyMAC »

Leaderhobby znížilo cenu TH-9X na $53,99 čo je o dolár menej ako na HC, no LH má oproti HC vyššiu váhu balíku, takže poštovné je drahšie ako pri Turnigy. Znamená to, že balík z LH je lepšie zabalený, alebo je to len spôsob ako navýšiť zisk LH bez navýšenia ceny produktu?
6810
Kontaktovat uživatele:

#2203 Příspěvek od 6810 »

Já sám jsem ji koupil na LH za 39dolarů 8) byla balená normálně, vysílačka v pěkném polystyrénu, zdá se mi že to nebude ani takovej aušus a to vše v papírové krabici.
Proč tady těch stránek musí být tolik :( to je tak na rok čtení, jen se zeptám, dá se nějak vypnout to pípání v základu, když projíždím menu? Dík za odpověď
JuraS.

#2204 Příspěvek od JuraS. »

otázka asi zbytečná a blbá...mám frsky modul DFT který bych případně rád využil v T9x nebo jejích klonech..vím, že u T9x jsou konektory na jiné straně..když už se bude bastlit kabel pro er9 půjde přetočit zapojení (nebo prostě nějak zapojit) tento telemetrický modul a neno ho mám nechat v opticu a shánět další ????
Drondys

#2205 Příspěvek od Drondys »

6810 píše:...jen se zeptám, dá se nějak vypnout to pípání v základu, když projíždím menu?

Pípání se ozývá při používání menu a v případě nízkého napětí napájení ve vysílačce tj. v případě vybitých aku. Doporučuji namísto klece s NiMH použít ve vysílačce raději LiPolku nebo LiFE viz viz tento odkaz na info k tomu na webu RiMra. V implicitním firmware tj. tak jak jsi to koupil se pípání vypnout nedá. Teprve po přechodu na nový firmware např. ER9X to jde vypnout z menu.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“