Drondys píše:...coro píše:Ja nie..A to si nepamatuješ kde, kdy a za kolik jsi ji ty sám kupoval ???
![]()
Už dávno předtím než byla na leaderhobby ta sleva tam prodávali FS-TH9X za vyšší cenu. Psal jsem o tom v minulosti už mnohokrát a pokud vím tak ji tam i řada lidí včetně tebe za tu vyšší cenu nakoupila taktéž dávno před tou slevou. ..
Ano, ale podľa mňa to súvisí - začalo to až keď tam bola za podobnú cenu ako na HK a bola skladom, a navyše teda to je Flysky (čierna a s anténou na module)..
Predtým ju ale predávali cez 100 usd a tým neboli zaujímaví, potom asi nakúpili do zásoby aby boli skladom a vtedy sa o nich začalo hovoriť, ale asi nie každý si to kúpil od nich ako neznámeho obchodu ako ja, a asi stále radšej čakali na backorder z HK..
Buď potom prišiel stav že mali objednaných priveľa a predaj tomu nezodpovedal, alebo to bol naozaj marketing a zľava 15 usd stačila na to aby to tam kúpila aj časť tých čo čakali na HK a začali o tom písať do diskusií...
Pred zľavou sa objavovali skorej opatrné otázky, či už niekto kupoval z leaders a či bol spokojný, a ešte sa našlo pár odpovedí ako niekoho odpinkali pri pokuse o reklamáciu - to nebola dostatočná reklama. Až to čo prišlo potom už bola..
Každopádne toto sú už len dohady, jediný fakt je že to boli rovnako dobré či vadné vysielače ako boli tie drahšie, a cenu určuje odbyt na trhu a nie výrobca.
Marketingovo sa na 9x vezie aj R2Hobbies, tým že naskladnili náhradné displeje. Položka určite nezaujímavá, obrat zanedbateľný, ale počet prečítaní že oni sú tí čo to majú niekde na rcgroups, a súvisiaci počet kliknutí na ich eshop, musel nezanedbateľne narásť.