FUNCUB 1400mm
Re: FUNCUB 1400mm
Zajímavě řešené vybarvení-taková Funžabka
Tak nejhorší už máš za sebou,pokud jsi nehavaroval ve větru,teď už to půjde samo!Ještě kup lyže,a máš na zimu o zábavu postaráno,pokud něco napadne.A jak se ti jeví ten Leopard?Já mám Leopardy v 6 letadlech,a naprostá spokojenost!!! 
Heh, máš recht, jsem takový trochu zelenofil:-D Leopard šlapal jak hodinky, sílu to má podle mě obrovskou (zkoušel jsem co dá jen když jsem letadlo držel v ruce a udržet to vyžaduje spoustu úsilí), ale těžko soudit když je to jediné letadlo co mám:-D Nicméně celá elektronika funguje jak má (klapky jsem teda zatím za letu nezkoušel, ale na sucho fachčí), takže zpětně všem děkuji za rady a doporučení;-)
Taaak, dneska bylo ráno konečně bezvětří tak jsem to prubnul a paráda:-D Odlítal jsem asi 12 minut, řičemž na jedu baterku jsem dal asi 8 (zbylo na ní 3,8 V na článek), takže letová doba bude min. 10 - 12 minut tipuju. Ze začatku mělo letadlo snahu pořád nabírat výšku, tak jsem potrimoval výškovku a už to lítá krásně rovně, jenom teda nevím jestli je dobré trimovat výškovku nebo posunout težiště více dopředu? Nebo je to jedno?:-) ALe zalítal jsem si opravdu hezky, bez větru je to o něčem jiném:-D
Anebo vyosit motor více směrem dolů.
Možná to bude chtít trošku si pohrát i s vyosením motoru-dolů.Dnes je krásně,to by se lítalo-nebýt v zaměstnání...
Pár letů už máš za sebou,teď už pomaličku začni trénovat nějaké ty "akroopičárny"
!Tak už mě někdo rychlejší předběhl..
jestli vyosit motor nebo trimovat výškovku je dané tím, jak to letí pod plynem a jak to klouže. Pokud to bez motoru houpá, tak jednak zkontrolovat těžiště ( zhruba v 1/3 hloubky křídla od náběžky ) a pak klouzavý let dotrimovat tou výškovkou. Pokud se to vzpíná na motorový let, tak pak potlačit motor. Pokud těžiště posuneš dopředu, bude to víc stabilní a méně živé na ocasní plochy. Ale všeho s mírou - důležitá je ta správná poloha těžiště.
Pokud máš těžiště dle návodu, tak s ním nehýbej, je správně.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), a jinak výškovka mi přijde taky celkem na můj vkus živá, nemáte třeba na výškovku nastavené expa? 
Wertykal píše:Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), a jinak výškovka mi přijde taky celkem na můj vkus živá, nemáte třeba na výškovku nastavené expa?
Tak vyos motor více dolů.
Jak velké máš výchylky na výškovce?
Já Expa nepoužívám, neoblíbil jsem si je. Ale u FunCuba jsem si nastavil dvojí výchylky - na klidné poletování, starty a přistání stačí opravdu minimální, a pak mám větší výchylky na blbnutí.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Wertykal píše:Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), ....
... no a? Je to normalni letovy projev dane koncepce modelu. Proc ? To je na delsi vysvetlovani, ale ....
Vem si kuprikladu volne modely, pohanene gumou,motorem,elektromotorem. Kdyby pri stejne koncepci nemeli stejny letovy projev( zvysenim otacek se zveda cumak,jak pises), tak by nestoupali , protoze maji kormidla v neutralu.
Pozn. o poloze teziste a celkovem serizeni ruznych typu kontrukci tu jiz bilo napsano hodne. A koukam,ze jeste se bude muset psat dal.
O souvislosti polohy teziste s dalsimi parametry letadla( serizeni, pomery ploch a ramen ....) jsme naposled debatovli napr tu:
viewtopic.php?f=137&t=54397&hilit=teziste&start=0
Je na tobe, zda prolouskas ve vlaknu uvedene odkazy, nebo zvolis cestu v rezimu pokus omyl.
veka1
Teď jsem byl lítat, a je to super (když pominu že je tam hrozná kosa), akorát si jdu teda pohrát s expem na výškovku, na kolik % ho tak dát 30? 
- skybreaker
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
skybreaker píše:sada vrtulí z Banggood připravená na test
Koukam ,jak mas jemne ( po desetinach palce ) rozlisene stoupani.Muzes dat fotku mericiho pripravku se stupnici v palcich?
Si nekde poridil ,stahl ze site, nebo okopcil z casaku, ci sam spocital a namaloval? V jakych rozestupech si meril a pro ktery polomer plati hodnota stoupani uvedena na vrtulich?
veka1