FUNCUB 1400mm

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: FUNCUB 1400mm

#226 Příspěvek od AR1 »

jj, 4,5m je na tohle dost.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jardátor

#227 Příspěvek od Jardátor »

Zajímavě řešené vybarvení-taková Funžabka :) Tak nejhorší už máš za sebou,pokud jsi nehavaroval ve větru,teď už to půjde samo!Ještě kup lyže,a máš na zimu o zábavu postaráno,pokud něco napadne.A jak se ti jeví ten Leopard?Já mám Leopardy v 6 letadlech,a naprostá spokojenost!!! :D
Wertykal

#228 Příspěvek od Wertykal »

Heh, máš recht, jsem takový trochu zelenofil:-D Leopard šlapal jak hodinky, sílu to má podle mě obrovskou (zkoušel jsem co dá jen když jsem letadlo držel v ruce a udržet to vyžaduje spoustu úsilí), ale těžko soudit když je to jediné letadlo co mám:-D Nicméně celá elektronika funguje jak má (klapky jsem teda zatím za letu nezkoušel, ale na sucho fachčí), takže zpětně všem děkuji za rady a doporučení;-)
Wertykal

#229 Příspěvek od Wertykal »

Taaak, dneska bylo ráno konečně bezvětří tak jsem to prubnul a paráda:-D Odlítal jsem asi 12 minut, řičemž na jedu baterku jsem dal asi 8 (zbylo na ní 3,8 V na článek), takže letová doba bude min. 10 - 12 minut tipuju. Ze začatku mělo letadlo snahu pořád nabírat výšku, tak jsem potrimoval výškovku a už to lítá krásně rovně, jenom teda nevím jestli je dobré trimovat výškovku nebo posunout težiště více dopředu? Nebo je to jedno?:-) ALe zalítal jsem si opravdu hezky, bez větru je to o něčem jiném:-D
BoBik_CZ

#230 Příspěvek od BoBik_CZ »

Anebo vyosit motor více směrem dolů.
Jardátor

#231 Příspěvek od Jardátor »

Možná to bude chtít trošku si pohrát i s vyosením motoru-dolů.Dnes je krásně,to by se lítalo-nebýt v zaměstnání... :( Pár letů už máš za sebou,teď už pomaličku začni trénovat nějaké ty "akroopičárny" :D !Tak už mě někdo rychlejší předběhl..
Bořík

#232 Příspěvek od Bořík »

jestli vyosit motor nebo trimovat výškovku je dané tím, jak to letí pod plynem a jak to klouže. Pokud to bez motoru houpá, tak jednak zkontrolovat těžiště ( zhruba v 1/3 hloubky křídla od náběžky ) a pak klouzavý let dotrimovat tou výškovkou. Pokud se to vzpíná na motorový let, tak pak potlačit motor. Pokud těžiště posuneš dopředu, bude to víc stabilní a méně živé na ocasní plochy. Ale všeho s mírou - důležitá je ta správná poloha těžiště.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od AR1 »

Pokud máš těžiště dle návodu, tak s ním nehýbej, je správně.
Wertykal

#234 Příspěvek od Wertykal »

Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), a jinak výškovka mi přijde taky celkem na můj vkus živá, nemáte třeba na výškovku nastavené expa? :-)
BoBik_CZ

#235 Příspěvek od BoBik_CZ »

Wertykal píše:Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), a jinak výškovka mi přijde taky celkem na můj vkus živá, nemáte třeba na výškovku nastavené expa? :-)

Tak vyos motor více dolů.

Jak velké máš výchylky na výškovce?

Já Expa nepoužívám, neoblíbil jsem si je. Ale u FunCuba jsem si nastavil dvojí výchylky - na klidné poletování, starty a přistání stačí opravdu minimální, a pak mám větší výchylky na blbnutí.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od AR1 »

Jo expa mám, hlavně výškovka je opravdu citlivá
veka1
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od veka1 »

Wertykal píše:Těžiště mám podle návodu, a taky bych řekl že je správně, když kloužu tak to letí pěkně, je pravda že když přidám tak se tomu zvedá čumák (nijak šíleně, ale zvedá), .... :-)

... no a? Je to normalni letovy projev dane koncepce modelu. Proc ? To je na delsi vysvetlovani, ale ....
Vem si kuprikladu volne modely, pohanene gumou,motorem,elektromotorem. Kdyby pri stejne koncepci nemeli stejny letovy projev( zvysenim otacek se zveda cumak,jak pises), tak by nestoupali , protoze maji kormidla v neutralu. :wink:

Pozn. o poloze teziste a celkovem serizeni ruznych typu kontrukci tu jiz bilo napsano hodne. A koukam,ze jeste se bude muset psat dal. :)

O souvislosti polohy teziste s dalsimi parametry letadla( serizeni, pomery ploch a ramen ....) jsme naposled debatovli napr tu:

viewtopic.php?f=137&t=54397&hilit=teziste&start=0

Je na tobe, zda prolouskas ve vlaknu uvedene odkazy, nebo zvolis cestu v rezimu pokus omyl.

veka1
Wertykal

#238 Příspěvek od Wertykal »

Teď jsem byl lítat, a je to super (když pominu že je tam hrozná kosa), akorát si jdu teda pohrát s expem na výškovku, na kolik % ho tak dát 30? :-)
skybreaker

#239 Příspěvek od skybreaker »

sada vrtulí z Banggood připravená na test
pohon Aeolian C3536/08-kV1050
Skywalker 40A
3S/2200mAh
dvanáctku poslal číňan obrácenou-nevadí
Obrázek
veka1
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od veka1 »

skybreaker píše:sada vrtulí z Banggood připravená na test

Koukam ,jak mas jemne ( po desetinach palce ) rozlisene stoupani.Muzes dat fotku mericiho pripravku se stupnici v palcich?
Si nekde poridil ,stahl ze site, nebo okopcil z casaku, ci sam spocital a namaloval? V jakych rozestupech si meril a pro ktery polomer plati hodnota stoupani uvedena na vrtulich?

veka1
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“