Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#226 Příspěvek od bekmen »

Na HC pořídíš nabíječku cca za 600,- i s poštou. Do vysílačky určitě Eneloopky, nebo jim podobné - na HC mají nějaké "no name" - mám je objednané na otestování
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Glerin

#227 Příspěvek od Glerin »

Když vidím ty ceny na HC, to je neuvěřitelný.
Začínám uvažovat o tom, že si zakoupím stavebnici Bety a zbytek věcí na HC.
A nebo tam koupím vše, místo bety AXN Floater-Jet ...
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od bekmen »

Já bych vzal:

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=46837

+ nabíječku a baterku z HC. A zamyslel se nad vysílačkou a přijímačem...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Glerin

#229 Příspěvek od Glerin »

Když se ale podívám, tak ten AXN na HC stojí 50 dolarů, ta Beta je víc jak 2x dražší a co jsem tu četl, tak je to hodně podobné éro.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od bekmen »

S poštou to bude cca 1.600,- - což je pořád o dost méně... - pokud je tedy cena hlavním měřítkem.
Betu jsem v ruce měl a můžu doporučit, s AXN osobní zkušenost nemám, tak nemohu soudit - i když do začátku to taky asi špatné nebude...
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Bartn »

Pokud se budeš rozhodovat zda to bude nebo nebude trvalý koníček volil bych nejlevnější možnost:koupit na HK RTF set třeba toho AXN.Podle mého typy Beta,Easy Star,Wild Hawk,Fokus,AXN jsou éra podobná a na to,abys posoudil,zda Ti to "něco řekne" není rozhodující,kterým z nich se budeš učit létat.Všechny mají tlačný pohon.Zkus se zeptat Kesi-ho (je na tomto vláknu na straně 15).On má nebo měl AXN i Betu.Jistě by Ti poradil. [/b]
Glerin

#232 Příspěvek od Glerin »

Tak jelikož bych toho na HC objednával víc, doprava mě netíží.
Ještě si o tom zjistím více, ale vypadají dost podobně, i provedením.

Bartn: díky za odpověď.
Pokud mě to chytne, tak to samozřejmě nebude první a poslední model, takže asi opravdu půjdu hlavně na cenu.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od bekmen »

To že něco vypadá podobně, ještě neznamená že to bude stejně dobře lítat :lol: ! Všechny tyto modely se podobají ES - ale stejně jako ES nelétá ani jeden - a v tom je ten zcela zásadní rozdíl!!!
kesi
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od kesi »

BETA i AXN jsou, co se (nejen) letového projevu týče velmi podobné. Pro začátek ideální stroje. Viděl jsem létat i ES a je to všechno na jedno brdo. Možná, že ta ES bude létat o vlásek lépe, nevím, neřídil jsem ji.
Asi takto:
u BETY mě vrčely serva a nejsem sám, jak jsem tak zjistil přes SZ, pokud by to někomu vadilo, dá se to v celku vyladit..., dále je dobré vyztužit křídlo uhlíkovým páskem. Motorová část je v pohodě.
u AXN to chce určitě předělat kolem motoru: zalepit magnety, motorové lože i přichycení motoru k loži. Spojka křídla je dostatečně silná a serva jdou hladce. (Dop. přikoupit pevný unašeč vrtule MP Jet).

Pak je dobré u obou letadel olepit skelnou páskou alespoň čumák a spodek trupu až k těžišti a na zámek křídla dát pro sichr magnety. Více pro začátek netřeba.

Elektroniku bych moc neřešil. Baterie 2200mAh, nabíječka, zdroj, magnety, XT60 konektory, nějaký ten přijímač a vysílačka. Vše se dá koupit na HC.
ptacud

#235 Příspěvek od ptacud »

Ahoj
kluci kdo ma betu a bydli nekde v okoli Pardubic nebo Chrudimi? Jsem zacatecnik a chci si ji poridit. Rad bych ji videl v akci. A pripadne si poslechl nazory majitelu. Diky Roman
kesi
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od kesi »

Mrkni ještě sem: http://rcmapy.com/?map=cz -> region Pardubický. :wink:
Glerin

#237 Příspěvek od Glerin »

Tak teď hodně váhám...

RTF RC set Bety u nás + nabíječka, 2200mAh akum. a nimh články do vysílače na HK.
Létat na setový akum. můžu hned, do vysílače něco nacpu.

A nebo AXN FJ+Turnigy 9X+to co nahoře (akum. 2x)
Vyjde to levněji, budu mít lepší rádio, ale éro i vysílačka nejsou na skladě, takže můžu čekat i s dopravou pěkně dlouho :(

Opravdu nevím, do čeho jít :(
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Bartn »

Tak vol nákup Beta 1400 RTF.Mám dojem,že je za cca 3700 Kč + baterky do vysílače.Podle Kesi-ho ta AXN vyžaduje dost úprav a nevím jak jsi technicky zdatný abys to případně zvládl.Já osobně jsem se naučil lítat s Wild Hawk.Viděl jsem i Betu,ta má však letový projev proti WH mnohem lepší.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Bartn »

Tak vol nákup Beta 1400 RTF.Mám dojem,že je za cca 3700 Kč + baterky do vysílače.Podle Kesi-ho ta AXN vyžaduje dost úprav a nevím jak jsi technicky zdatný abys to případně zvládl.Já osobně jsem se naučil lítat s Wild Hawk.Viděl jsem i Betu,ta má však letový projev proti WH mnohem lepší.
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od Sluggish »

Ja by som počkal :)..aj tak je teraz počasie všelijaké, a lepšie sa bude lietať tak za mesiac keď bude stabilne krásnych 15 stupňov, zelená trávička všade atd atd :D....ale k veci, určite keď už tak radšej T9X tú setovú vysielačku budeš musieť vymeniť tak či tak ak ťa to chytí a budeš chcieť pokračovať, T9X ti poslúži určite dlhšie ako setovka a tak isto prijímače, hlavne ich dostupnosť, cena, a rozmanitosť :)
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“