Po shlédnutí videa raději zůstanu u svého způsobu startu
Ty kamerky jsou pěkně na ráně. Je třeba dávat pozor a nebo by mohlo trochu pomoct LayerLens http://www.fpvmanuals.com/2011/12/15/in ... rotection/
ferulik píše:.... Stiahol som plyn,spomalil a zas pekne poslúchal.
Inak lietal dosť dobre,len som ho nehnal do rýchlosti,kvôly spomenutým problémom s ovládaním.Využijem akciu na ,,B kvalitu,, a objednám nového...
Jameson píše:Maxo má dosť pružné elevony, ktoré pri veľkej rýchlosti chytia flutter aj pri silných servách a je problém získať kontrolu. Ja som tam napchal do kríža dva uhlíky a aj tak keď dám strmhlav nadol, môžem mať problém. Našťastie je taký tlstý, že stačí ubrať plyn (nie stiahnuť ho úplne, ale brzdiť motorom) a je to v pohode... Tie 2.3kg servá mi prídu nevhodné - ja tam mám 4kg s kovovými prevodmi a je to tak na hrane...
ferulik píše:Toto som si aj myslel-veľké pružné elevony,ktoré treba spevniť a silnejšie servá.
lubo1 píše:ferulik píše:Toto som si aj myslel-veľké pružné elevony,ktoré treba spevniť a silnejšie servá.
Skús sa zamyslieť sám, čo dosiahneš silnejšími servami a zpevnenými elevónmi ????
Prečítaj si svoje predošlé príspevky ....
Stalo sa to v stúpavej zatáčke na 3/4 plynu-každá polovica krídiel sa krásne vlnila-nesynchrónne.
Vyzeralo to ako keby Maxík mával vo vzduchu krídlami,ako sa krídla vlnili na uhlíkovej trubke,ktorá ich do pádu držala pokope.
V prvom rade treba vyztužiť krídla. Inak sa situácia bude opakovať ... servá zaberú, elevóny sa neohnú - skrútia a ohnú sa krídla ......
Ale ppodstatná je súdnosť. Maxiswift nieje kompozitová stíhačka - je to prerastené EPPečko a nikdy to nebude tak tuhé, aby to vydržalo divoké lietanie.... A ak to preženieš s vyztužovaním - bude to lietajúca tehla s podobným letovým prejavom ....
ferulik píše:Pri normálnom povedzme ,,katolíckom,, lietaní elevony boli málo účinné(nenakláňal sa,slabo zatáčal,diferenc.75%),elevony v neutrále nadvihnuté cca 11 mm,výchylky podla návodu.Chcel som tento model na kludné polietanie s malou rezervou výkonu.Kolmo stúpal celkom rýchlo a dal sa udržať v takomto stúpani dosť dlho-samozrejme s pridávaním výkonu.
Len v max.výkone vo vodorovnom lete som mal problém.
ferulik píše:....Pre upresnenie:cez stred naprieč bola vlepená uhlíková trubka 5 mm priemeru cca 70 cm dlhá,pozdľž nábežiek uhlíkový pás 5 mm x 2 m ako sa klasicky spevňujú samokrídla do tvaru písmena A.Špic pri baterke takisto spevnený.