(např. Graup15, tomashr, TomasC létá taky rychlejší letadla...)[/quote]
--------------------------------------------------------------
to je jasný, že starý pardálové tě pošlou do háje, roky jsou už na něco zvyklí a ta stabilizace do plošníku není zase až tak dlouho na trhu, ani nijak moc rozšířená v okruhu skalních modelářu, uvidí se až za pár let, až ty dnešní začátečníci dospějou třeba do té do fáze maket.Já s tím ještě loni také nelétal a žádný model jsem s tím nezalétával a najednou je vše trochu jinak a co si budeme namlouvat, nevím, jestli bych měl vubec chut v tom pokračovat, kdybych chodil někam na letiště mezi modeláře a imrvére do mě hudrovali, že to v žádném případě nemuže jít, že je to špatně, že jsem černá ovce a ty kecy okolo, přesně jak tady, mraky lidí to nemá, nikdy to nezkusili, ale vědí, že to určitě vubec nemuže být na nic použitelné, když pak napíšu něco o ladění diferenciace za letu, tak na to čuměj jak na mimozemštana--opět problém--V ŽIVOTĚ BYCH NELADIL DIFERENCIACI ZA LETU, LADÍM TO NA ZEMI A MÁM TO NAPROSTO PRECIZNĚ A PŘESNĚ SEŘÍZENÉ
chce to tomu dát čas, ted se bavit o tom, kdo to používá a kdo ne je podle mého velice předčasné.
Mimochodem ty zálety těch maket by třeba probíhali také uplně jinak, kdyby si byl ten modelář sám schopný spočítat, kde má být alespon těžiště, bych chtěl vidět, kolik těch tatíku sedí doma u těch programu, co jsou dnes možné používat právě pro ruzné výpočty všeho možného, já kdybych měl něco počítat a že jsem to před lety zkoušel, tak mi vyšla směrovka na dvoumetrovku velká jako pinponkový stul, nedělám si vubec iluze, kolik z těch maketářu je na tom podstatně lépe, nežli já.
že jsou na trhu už dlouho gyra není žádný argument, probíráme to tu už týden a většina z toho stejně není vubec moudrá, jak to teda nastavit a jak to má vubec fungovat--gyro bych taky na zálet nedal, už jen ty zmatky z neznalosti ve mě budí veliký respekt a nechut v tomto směru vubec experimentovat na nějaké výškovce, nebo křidélkách.