Graupner HOTT a telemetrie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner HOTT a telemetrie

#226 Příspěvek od mihlit »

Tak gratuluju.

Ta věta - CZ manuál nemám. V EN manuálu je napsáno, že pokud použiješ 2 baterie paralelně, tak musíš použít baterie o stejném počtu článků. Což je celkem jasné, jinak máš rozdíl napětí. To uvažují paralelně, že spojíš jak mínus, tak plus. Pak je druhá část věty, že pokud použiješ 2 baterie seriově, tak je je jedno. Zkrátka je to manuál pro amíky. Tebe by asi nenapadlo paralelně spojit plus a mínus od tříčlánku s pětičlánkem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od jyrry »

No jo, ale jak zapojit ty balanční vstupy, to stejně nic neříká... Jestli 10s prvních 7 dolů a zbytek nahoru... ale to je fuck, stejně to nepoužiju. Hlavně že to má ty dva vstupy, to je použitelné, možná zkusím i tu teplotu.
jyrry.webnode.cz
Crempa

#228 Příspěvek od Crempa »

Ahoj, nevim zda jsem to z manualu pochopil uplne spravne, ale pokud chci pouzit telemetrii prichazim o jeden kanal nebo to resi nejake vecko? Nejsem z tech nemeckych obrazku v ceskem manualu moc moudrej. Diky moc
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od mihlit »

8mi a vícekanálové přijímače mají extra telemetrický vstup. Méněkanálové přijímače mají jeden kanál vyhrazen pro telemetrii. Pak o ten kanál přijdeš. Klidně ale můžeš s MX-12 používat 8kanálový přijímač. Jako bonus si můžeš přímo v přijímači nastavit mix pro kopírování nějakého kanálu reverzně. Nepotřebuješ pak rozdvojku a reverzovat druhé servo klapek.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od jyrry »

mihlit píše:.... můžeš s MX-12 používat 8kanálový přijímač....

a nebo obracene na sestikanalu se da namapovat treba desaty kanal na sesty vystup :-)
jyrry.webnode.cz
Crempa

#231 Příspěvek od Crempa »

diky, mam prave MX-12 a tudiz manual mluvi celou dobu od 6-kanal prijimaci kde clovek o ten jeden vystup prijde, pokud s 8-kanal prijimacem budu mit porad 6 k dispozici (+ ten jeden v mixu) tak super
Crempa

#232 Příspěvek od Crempa »

Ahoj, jeste jeden dotaz. Na hlavni obrazovce jsou dva merice signalu, pokud jsem to spravne pochopil tak ten nalevo (symbol anteny) ukazuje kvalitu signalu pro prenos ovladani a ten napravo (symbol M) ukazuje kvalitu signalu pro prenos telemetrie.

Pozoruji na svem radiu (MX12 + GR12), ze signal pod ukazatelem M klesa vyrazne rychleji nez ten druhy. Pri testu dosahu (ale i normalne pri provozu) mam ovladaci signal treba na 80% a telemetricky uz ma pouze 5%. Je to normalni chovani, nebo hledat problem v prijimaci ci vysilaci?

Diky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od jyrry »

Hm, to jsem nijak nezkoumal... Ale signál "tam" vysílá vysílač s plným výkonem, signál "zpět" vysílá přijímač řekl bych že s podstatně menším výkonem, to by potom tak nějak souhlasilo...
jyrry.webnode.cz
Crempa

#234 Příspěvek od Crempa »

Muzes prosim pripadne vyzkouset pri testu signalu jak se to chova u tebe?

Docela by me to zajimalo, koukal jsem ze lze dokoupit i delsi antenu k prijimaci, ovsem to bude asi hlavne z duvodu vytazeni ven u vetsich modelu a na kvalite signalu to moc neprida. Co by mohlo pomoci jsou dve anteny u GR-16 ale nevim zda a jak moc to bude na telemetrii mit vliv.

Diky
BoŠ

#235 Příspěvek od BoŠ »

Ano, i mĕ prvnĕ odchází signál telemetrie. Je to logické, protože přijímač nemá takový vyzářený výkon jako vysílač.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Crempa

#236 Příspěvek od Crempa »

Diky za potvrzeni ze to neni jen muj problem. Ovsem logicke me to moc neprijde, vzdyt i prijimac muze klidne vyzarovat vetsim vykonem (resp. stejnym co pouziva vysilac). Porad se bavime o mW a tak nevidim zadne technologicke omezeni proc by nemeli mit oba smery stejny vysilaci vykon.
BoŠ

#237 Příspěvek od BoŠ »

Předpokládám, že je jednodušší vyrobit výkonný vysílač a citlivý přijímač, než oba dva v jednom. Důležitější je zachovat ovladatelnost modelu než telemetrická data.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od jyrry »

kdyby někdo hledal konektory pro měření napětí a teploty přes elektro-air modul, tak jsou to tyto http://www.ebay.com/itm/181197959577 ; dnes dorazily, pasují tam.
(micro JST ZH rozteč 1,5mm)
el_airmod_konektory.jpg

Do těch balančních vstupů by tedy pasovaly tyto http://www.ebay.com/itm/Micro-JST-1-5-Z ... 1155337594
jyrry.webnode.cz
stas

#239 Příspěvek od stas »

zdravím, zaujal ma ten senzor Unisens E, chcel by som poradiť, ako je to s tým shopom http://www.sm-modellbau.de/shop/index.php?cPath=18 , čo som ja pochopil tak platím senzor + poštovné 10€ vrámci EU - alebo sa mýlim??, ďalej, ktorý druh konektoru by ste mi poradili -lietam zatiaľ malé odbery a používam T -deans, ten tam nie je, asi najlepšie "goldkonektor"? a doma na reg. a bat. prejsť tiež na goldy???/túžim po väčšom elektrovetroni :roll: /, ten "V" káblik, ktorým je to napojené k prijímaču je dodávaný spolu so senzorom, alebo sa to dokupuje zvlášť?? takisto ma zaujíma aktualizácia, dá sa použiť Graupner kábel čo je k vysielačke, alebo musí byť ten ich USB interface???
ešte ma zaujalo toto:

jyrry píše:To ne, v radiu to ukaze svoje samostatne menu (nemecky, brrrr...); jako "general modul" to jen nastavuju v menu hlasek a alarmu.

to ma samostatné menu v nemčine /aj keď je vysielač anglicky/ ??? a jednotlivé veličiny to zobrazuje už ale klasicky ?? - na telemet. displeji vysielača ??
Asi toto všetko sa tam dá vyčítať, snažil som sa /google translator/ :oops: , no moc som z toho nepobral....
ďakujem
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od jyrry »

Ahoj, koupil jsem to za tu cenu která tam je vidět + poštovné, nic dalšího k tomu.
Konektory si vyber podle svých zvyklostí, s těmi moc neporadím. Já vzal verzi 100A, tak u ní jsou ty 5,5mm "goldy", mám redukci do éra, ale já to v éru nevozím trvale, jen při laborování.
Kablík, kterým je to spojené s přijímačem jsem si udělal (není to "V" kabel, jen trojžilový kabel samec-samec).
Aktualizoval jsem to tím Graupneráckým převodníkem - USB interface No. 7168.6 a adapter cable 7168.S .
Při upgrade tomu potřebuješ V-kabelem dodat napájení. Hezky funguje i ten jejich nastavovací soft, sice to jde přes rádio, ale z PC je to rychlejší a přehledné.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“