DX6i
www.inwoodmodels.com koupeno st 21.1.09, doma byly v út 27.1.09. Takze po objednani byly doma za 4 pracovni dny...
Naposledy upravil(a) sejvi dne stř 16.09.2009 11:27, celkem upraveno 1 x.
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
sejvi píše:www.inwoodmodels.com koupeno st 21.1.09, doma byly v út 27.1.09. Takze po objednani byly doma za 4 pracovni dny...
Jeden kus DX6i vysel na 3670Kc.
Tak ať slouží. Jediné co mi přijde docela mimo, že cena dopravy (a tedy i výsledná cena) by vyšla lépe při objednání 2x 1ks. Už by měli ten eshop dát trošku dopořádku, aby se člověk dozvěděl výslednou cenu hned při objednávání.
Zdravím kalibraci jsem dělal.Ostatní potenciometry fungují perfektně jenom ten plynovej naprd.Při každém zapnutí to v monitoru funguje jinak a jak jsem psal když používám vysílač na simulátoru tak po určité době začne fungovat dobře jako by se v něm něco rozhýbalo.Nevíte někdo jak vyčistit vnitřek potenciometru,Napadá mě to prostříknout kontaktolem ale nerad bych něco domršil a nebo sehnat nový poťák.Psal jsem si s panem Hnízdilem z Prahy a ten dělá servis na DX6i ale nechce se mi to posílat pryč možná se jedná o banální chybku kterou bych si vyřešil sám.
Kalibraci jsem dělal podle tohoto webu
http://www.jirisrba.cz/dx6i
Kalibraci jsem dělal podle tohoto webu
http://www.jirisrba.cz/dx6i
http://tox232.webnode.cz
Tak nemusi to byt jen potenciometrem, je to programovatelne radio, a chybka muze byt uplne jinde. Stourani v potenciometru bych radej neriskoval.
tox232:
Pripada mi ze tam mas neco namixovaneho, nemas tam nahodou helimod a nejakou krivku? A nebo omezeny rozsach plynu? Zkus to na uplne novem defaultnim modelu. V simulatoru to funguje dobre, protoze to mas na kalibrovane na ten malej rozsach plynu. Po prenastaveni vysilacky budes muset prekalibrovat vysilacku(PPM joystik). V defaultnim rezimu jeste zkus dat rozsach plnej rozsach, vic jak 100%(Dx6 nema plnou vychylku na 100%). Pokud to nepomuze tak je to asi na reklamaci.
bpb:
No jestly ti plyn skace v realu modelu, tak to je na reklamaci. Zkus zapojit na plyn servo(regulator dej na pin pro bat, ci na jinej kanal) a otestuj jestly se neskube(ridit se podle zvuku nema cenu, zvuk se meni pri kazde zmene polohy modelu). Je mozne ze ti to dela jen v PC, protoze ty levne cinske kabely maj vetsinou nekvalitni prevodniky. Taky mam kabel za par dolaru, a v simu mi vysilacka na nekterych kanalech trochu poskubava, ale neni to moc a v simulatoru mi to nevadi. Ale pokud je to skutecne vysilackou tak to je neprijemne (asi reklamace):(
tox232:
Pripada mi ze tam mas neco namixovaneho, nemas tam nahodou helimod a nejakou krivku? A nebo omezeny rozsach plynu? Zkus to na uplne novem defaultnim modelu. V simulatoru to funguje dobre, protoze to mas na kalibrovane na ten malej rozsach plynu. Po prenastaveni vysilacky budes muset prekalibrovat vysilacku(PPM joystik). V defaultnim rezimu jeste zkus dat rozsach plnej rozsach, vic jak 100%(Dx6 nema plnou vychylku na 100%). Pokud to nepomuze tak je to asi na reklamaci.
bpb:
No jestly ti plyn skace v realu modelu, tak to je na reklamaci. Zkus zapojit na plyn servo(regulator dej na pin pro bat, ci na jinej kanal) a otestuj jestly se neskube(ridit se podle zvuku nema cenu, zvuk se meni pri kazde zmene polohy modelu). Je mozne ze ti to dela jen v PC, protoze ty levne cinske kabely maj vetsinou nekvalitni prevodniky. Taky mam kabel za par dolaru, a v simu mi vysilacka na nekterych kanalech trochu poskubava, ale neni to moc a v simulatoru mi to nevadi. Ale pokud je to skutecne vysilackou tak to je neprijemne (asi reklamace):(
- Aleš Březina
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
tox232 píše:Zdravím kalibraci jsem dělal.Ostatní potenciometry fungují perfektně jenom ten plynovej naprd.Při každém zapnutí to v monitoru funguje jinak a jak jsem psal když používám vysílač na simulátoru tak po určité době začne fungovat dobře jako by se v něm něco rozhýbalo.
zkusil bych potenciometr plynu znovu proletovat cínem nebo prostříknout kontaktolem, jak jsem ti již odpovídal u sebe na webu. Jinak pokud se po zahřátí srovná, nemusí to být doopravdy pouze problém potenciometru, ale nějakého polovodičkového prvku za snímačem. Pak bych to viděl na reklamaci. A nebo rovnou na reklamaci, pokud se ti v tom nechce šťourat.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Aleš Březina píše:mám nabíjecí konektor kouipený na Astře, je v doporučeném příslušenství pro DX 7, když mi dorazil, zjistil jsem, že je určen pro Furabu, předpokládám, že má opačný pól na prostředním kolíku, je to skutečně tak?
pokud je shodná velikost vnitřního kolíku, pak proti Futabě je pouze prohozený + a -, jinak normálně nabíjecí konektor z Futaby chodí i pro DX6i. Jen fakt pozor na tu polaritu.
Jirak píše:tox232 píše:Zdravím kalibraci jsem dělal.Ostatní potenciometry fungují perfektně jenom ten plynovej naprd.Při každém zapnutí to v monitoru funguje jinak a jak jsem psal když používám vysílač na simulátoru tak po určité době začne fungovat dobře jako by se v něm něco rozhýbalo.
zkusil bych potenciometr plynu znovu proletovat cínem nebo prostříknout kontaktolem, jak jsem ti již odpovídal u sebe na webu. Jinak pokud se po zahřátí srovná, nemusí to být doopravdy pouze problém potenciometru, ale nějakého polovodičkového prvku za snímačem. Pak bych to viděl na reklamaci. A nebo rovnou na reklamaci, pokud se ti v tom nechce šťourat.
Reklamace bohužel nepujde koupeno na AUKRO bez dokladu
Odesíllám Panu Hnízdilovy na opravu
http://tox232.webnode.cz
Inwoodmodels zdražil DX6i o cca 22 liber
V středu 28.1. jsem u nich koupil DX6i s přijímačem za 91,30 lb bez VAT(104,99 lb na eShopu vč.VAT) plus postovne (3698 CZK se stáhlo z účtu), ale napsali mi, že výrobce podražil a dnes už je cena 126,99 lb.
- olda
- Kontaktovat uživatele:
No, já třeba reklamace na spektrum hojně využívám. Na DX6i po čase ujel střed směrovky a zatuhával AR6200, ne za letu, ale při připojení měl někdy problém. Reklamováno, dodavatelem odesláno do Anglie, za 1,5 měsíců vráceno. V obchodě zapnuto a ejhle, problém trvá. Druhé kolo repeté. Příští týden má být zpátky, tak uvidím. DX5e, jako alternativa při reklamaci DX6i byla použita do motoráka na žhavík. Na ztrátu signálu po 300m totální destrukce. Reklamováno, minulý týden vráceno. Dodavatelem dosah vyzkoušen, naznán jako dostatečný, reklamace neuznána. 3 dny jsem běhal s rádiem DX5e a různými přijímači a po 300m prostě mrtvo. U tohohle rádia nemám náladu řešit dosah, stejně jezdím v lodi. Akorát to prostě není plný dosah jak uvádí výrobce, takže max do houboleta.
Po této zkušenosti bych nikdy rádio v cizině nekoupil.
Po této zkušenosti bych nikdy rádio v cizině nekoupil.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
- Aleš Březina
sejvi píše:Zeptam se jeste jinak, da se sehnat kompletni RC souprava DX6i do 115GBP (cca 3500Kc)? Nahodte nejake shopy...
Nechci být zlý, ale za kolik to pak budeš prodávat tady? http://www.blokovano
Mimochodem máš luxusní obchodní podmínky:
* Veškeré prodávané zboží v bazarech je nové a nepoužité.
* Záruku nedávám, vše před odesláním osobně zkouším.
* Zboží které je skladem posílám na dobírku do 24h!
Slyšel jsi někdy zkratku ČOI?
to b.o.y: Prodavat to tam urcite NEBUDU. Objednal jsem DVA kusy, jeden pro me a druhy pro kolegu z prace.
Jinak stranky www.blokovano jsou jen informativni a vse prodavam pres bazary - AUKRO, ODKLEPNUTO, IKUP, BAZOS, HYPERINZERCE atd.
Prosim drzse tematu a tyto otazky si nech na SZ, diky...
Jinak stranky www.blokovano jsou jen informativni a vse prodavam pres bazary - AUKRO, ODKLEPNUTO, IKUP, BAZOS, HYPERINZERCE atd.
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
sejvi píše:to b.o.y: Prodavat to tam urcite NEBUDU. Objednal jsem DVA kusy, jeden pro me a druhy pro kolegu z prace.
Je to tady sice trošku offtopic, ale na druhou stranu je dobré vědět, s kým má člověk tu čest. Není úplně fér nechat si na fóru zadarmo radit, kde levně nakoupit a pak se to snažit co nejdráž a bez jakéhokoli podnikatelského rizika (bez záruky) prodat. (Neříkám, že je to tento případ, ale vzhledem ke způsobu tvého podnikání bych se moc nedivil.)
Pokud prodáváš nové zboží na kšeft, tak je úplně jedno kde, záruku dávat musíš.