Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
mab
Kontaktovat uživatele:

Re: Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně

#226 Příspěvek od mab »

BoBik_CZ píše:
No ani nechci. :wink:

Když se podíváš na stoupání v čase 26,5s - 30,3s, tak vidíš, že jsem za 3,8s nastoupal z 50m do 88m. Tedy 88-50 = 38 a 38/3,8=10m/s.

A to už baterka měla pár startů za sebou . . .

Taky se přimlouvám za nové měření, nebo použití jiného logu, kde je start se stoupáním po dobu 30sec, altis flight manager umí i ukázat takovýto úsek (ikona "měření")
Třeba moje poletucha jasně ukazuje 5m/s viz přiložený snímek.
Přílohy
měření.jpg
x9d, x-lite pro a pár poletuch
BoBik_CZ

#227 Příspěvek od BoBik_CZ »

Nedám tady log se stoupáním 30s na plný plyn, protože takhle s tím nelítám. Ale našel jsem třeba tohle, mezi 5s až 15s z 25m do 140m. To je 115m za 10s.

A pozor, tohle všechno jsou logy z letů, kdy nebylo cílem dosažení maximálního stoupání. Samozřejmě to někdy můžu testnout, ale počkám si až bude úplný klid, ať to není ovlivněno větrem.
Přílohy
Stoupání_motor2.png
BoBik_CZ

#228 Příspěvek od BoBik_CZ »

juraj.jurej píše:
Také chvílkové stúpanie nič nedokazuje! Rozbehnutý model proti vetru, podfuknutie atď. To ja dám aj 20 m/s. :?:
Ukáž my log. kde nastúpaš od štartu za 20s 200m. Už na začiatku tvojho logu od štartu na plný plyn vidieť, že to stúpa cca. 7m/s.

Citujem "Mám tam Dualsky XM2830EA-9, vrtule 9x5, 3S baterka"
Iba že by si tam mal inú kombináciu pohonu.

To, že motor běží na plný plyn ale ještě neznamená, že letadlo stoupá maximální stoupavostí. Když budu chtít, tak na plný plyn poletí dokonce horizontálně a stoupání bude 0m/s. :roll:

Jinak pohon tam je přesně takový, jaký jsem uvedl, tedy Dualsky XM2830EA-9 na tříčlánek a vrtule 9x5.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od juraj.jurej »

Ja sa nevadím, len my to podľa eCalc a vlastných skúsenostiach s tým pohonom nesedí. Možno ten motor má v skutočnosti iné KV ako udávajú. Nebolo by to nič nové u Čínskych motorov.
FrSky Tandem X20
martinni

#230 Příspěvek od martinni »

Minicorado s 800 g hmotnosti mi stoupe s NTM 2830 1200 kV, vrtuli 9,5/6, cca 13 m/s. Odpor Djanga bude o dost vetsi.
tomashr

#231 Příspěvek od tomashr »

martinni píše:Minicorado s 800 g hmotnosti mi stoupe s NTM 2830 1200 kV, vrtuli 9,5/6, cca 13 m/s. Odpor Djanga bude o dost vetsi.

No bacha - Minicorado má profil spíš tlustší než Django a malá štíhlost navíc zvedá indukovaný odpor. Django je sice o metr větší, ale vsadil bych se, že rozdíl odporu bude menší, než bys čekal...
tomashr

#232 Příspěvek od tomashr »

Kuba78 píše:k cemu mit dve uplne stejny letadla?

Na soutěže snad úplná samozřejmost...

Navíc nikde není psáno, že je Honza udělá stejně, běžně se jeden kus osadí silněji i za cenu větší hmotnosti jako optimalizace do větru, druhý zase jako "vyšlechtěná klidovka".
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od TomasC »

Kuba78 píše:k cemu mit dve uplne stejny letadla?

Nebo víc. :D Na závodech je normální, že místo opravy vezmeš jiný model a opravuješ v klidu doma. Nebo máš model nastavený do jiných podmínek.
Ale souhlasím, stavět tři stejné modely najednou je docela otrava, ale taky slušná úspora času.
Přílohy
Připravené modely a skvělá česká vrtule od Nikoly Bardyna.JPG
tomashr

#234 Příspěvek od tomashr »

No v F5D jste super extrém, tam jsou modely fakt prakticky totálně stejné...
U (elektro)větroňů je obvykle aspoň ta variabilita, o které píšu výše, navíc se pak leckdy díly modelů i kombinují mezi sebou, čimž vznikají "meziverze"...
HonzaS

#235 Příspěvek od HonzaS »

Já je stejný mít rozhodně nebudu. Nový bude mít klasický ocasky, ne Včko, a snad bude lehčí, a bude barevný aby bylo vidět i když bílý zrovna vidět neni. nechám stejný motor Hacker, regl Hobbywing a přijímač, serva dám asi nějaký lepší. Táhla ocasek uhlík, trochu jiný vnitřní uspořádání v trupu. Proč opakovat znovu stejný chyby :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
BoBik_CZ

#236 Příspěvek od BoBik_CZ »

HonzaS píše:Proč opakovat znovu stejný chyby :lol:

To je i jeden z důvodů, proč si druhé Django pořizuju já. :)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od juraj.jurej »

Tak to je pravda, na prvom sa človek učí, kombinuje a druhý si už vymazlí. Nakoľko už vie čomu sa vyhnúť a ako to spraviť lepšie. Tak isto aj osadenie, niečo vyhovuje niečo nie.
FrSky Tandem X20
von boberov

#238 Příspěvek od von boberov »

Používáte kluci tu tištěnou motorovou přepážku :?: Já jsem spíše zastánce klasické překližky, přeci jen je to roky prověřený materiál. Navíc ta moje tištěná se celkem ochotně rozlupuje po vrstvách.
Přílohy
IMG_20180906_163202.jpg
IMG_20180906_163215.jpg
Papir
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Papir »

von boberov píše:Používáte kluci tu tištěnou motorovou přepážku :?: Já jsem spíše zastánce klasické překližky, přeci jen je to roky prověřený materiál. Navíc ta moje tištěná se celkem ochotně rozlupuje po vrstvách.

To že se loupe po vrtsvách je úplně jedno. Loupe se jen ten nákružek je tam jen proto, aby to stavitel jednoduše slícoval s čelem trupu, pak je tam pevnostně k ničemu, prostě je tam jen jako vymezení. No a pevnostně ta zbylá část v kuse na 200w motor? :D Naprosto spolehlivě, i když s tím dost často tluču čumákem o zem. Zkus to rozlámat v ruce.
Plast je H PLA 100 - tedy teplota 100°C . Jestli se tam dostane i motor, tak pak už není moc co řešit, to fakt nevydrží.
Ale samozřejmně na 3mm sklotextil to nemá, o tom žádná :mrgreen:
A abych to nějak shrnul, tak zatím se ke mně nedostalo, že by někomu přepážka nevydržala. Jestli ne, budu rád že řekne, abych s tím něco udělal.
Papíra
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
von boberov

#240 Příspěvek od von boberov »

Ok, dobrý vědět, že je to až takto otestováno :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“