Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zzutec

Re: Mini H FPV quad 250

#2326 Příspěvek od zzutec »

ST píše:Litate někdo tzv bullnose vrtule ? Má to nějaký přínos ? VIdel jsem to na videu kde s tím za chodu narážejí do překážek. Vrtule vypadala že to ustála. Je to tedy hlavně odolnější vuci poškození, nebo to má i další přednosti ?

Létám.

Přednosti vidím nejvíc u malých strojů, které používají 4" a menší. Prostě tam není místo, tak se to honí plochou vrtule na úkor efektivity.
Druhá asi rychlejší reakce motoru než vetší vrtule. Roztočit a brzdit 5" by mělo být snažší než 6".

Jsou jednoznačně míň efektivní než klasické vrtule, hlavně posledních 25% plynu.

Možná je to dáno i nedostatečným výběrem 6" vrtulí. Tam je víceméně 6045, které moc motorů neutočí pokud to nejsou 2206+ nebo menší ale s nižśím kV. Pak 6030, které nic nevydrží. Pak HQ 6035 jsou asi ok, ale není to žádná masovka.

Asi nejpoužívanější motor na těchto 250tkách je 2204/2300kV a ten je prostě na 6" málo (Cobra 2204/2300kV se nepočítá protože ty údaje nejsou pravda).

Osobně jsem používal na motoru dys 1806/2300kV 5040BN, které mi přišly akorát hlavně na 3S, na 4s mě bavily klasické 5030 :).
na nových motorech 2205/2350kV teď budu zkoušet hlavně DAL 5045BN, pro porovnání zkusím ještě 6045 na 3S.
na 180tce zkouším 4530BN tam je motor 1306/3100kV a zdá se zatim, že to zvládne.
zzutec

#2327 Příspěvek od zzutec »

Borci, kdo ještě nezkusil Betaflight, tak zkuste nebudete liltovat...

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2464844
ST
Kontaktovat uživatele:

#2328 Příspěvek od ST »

Jindro, Já jsem ten poslední co by dával rozumy. Já litam s CF jak s naze32 tak s cc3d ale jsem takový liny uzivatel. Na qav250 jsem zkoušel defaultni nastaveni PID , taky to litalo, ale pak jsem nasel nastaveni od juz70 a to mi vyhovuje a litam s nim celej rok beze změn. Litam na PID 0 multiwii . Zkoušel jsem 1 rewrite a to mi nesedělo I když jsem měnil hodnoty. S mini hex rd290 ted chvíli litam PID 3 flux float a taky jsem ladil a jsem ve stavu že to lita slušně, ale neni to pořád ono. Já další ladění nechávám na příští sezonu. Ted je to tak chvíli a jsem zmrzlej. Jinak poslední lety proběhly se separátním napajenim rx a zatim je to OK. Příští sezona už bude stejne s Taranisem.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ThinkPad

#2329 Příspěvek od ThinkPad »

zzutec co na cobrach nieje pravda?
zzutec

#2330 Příspěvek od zzutec »

Oni ty svoje motory schválně podhodnocují. 2204/2300kV je v reálu 2205/2500kV+.

Tím samozřejmě netvrdím, že to jsou špatné motory. Jen mě to přijde mírněřečeno jako marketingový hnus.
ThinkPad

#2331 Příspěvek od ThinkPad »

noved pokial niesu slabsie ako uvadzaju tak to je len dobre nie? ked su silnejsie..
zzutec

#2332 Příspěvek od zzutec »

To ano, ale uvidíš někde srovnání 2204/2300kV motorů podle výkonu a cobra je tam všechny válcuje rozdílem třídy. Většina si pak řekne á jasné beru cobru, je sice o něco dražší a těžší, ale vývoj nejlepších motorů přece něco stojí...

Mě se to prostě nelíbí.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2333 Příspěvek od jindraj »

tak po porodních bolestech se dnes nad ránem kolem 2 hodiny narodil další mrňous. Má sice jen 210mm rozpětí a už nejspíš nepoporoste, ale je "lozkosnej" :) ... Lumenier QAV210 ... seznamte se ... kódové označení "brouček".

Zrecykloval jsem na něj část vybavení své úplně první 250, co jsem dělal v zimě ... to to letí. Dnes po půlnoci se poprvé vznesl v garáži. Jak jsem si říkal, že už při stavbě chyby dělat nebudu, tak jsem je dělal zase :), ale co už. Při zapojování jsem si 100x říkal bacha na pořadí motorů, máš tam poprvé CF, ale stejně jsem po půlnoci prohodil 3 a 4 jak jsem z OP zvyklý, že jsou postupně dokola za sebou a u CF jsou řazené liché vzadu a sudé vpředu ... ale s výjimkou toho, ře jsem při nějakém nastavování odpálil jeden POLOLU stablík, tak se celkem vše obešlo bez následků.

QAV210 je moc hezký a dává naději, že bude létat krásně, když tedy pochopím to CF a zvolím nějaký dobrý PIDC, což je pro mě zatím španělská ves. Je to neskutečně kompaktní a pevný, letí to stále na 5" vrtulích, z hlediska rozložení hmoty to má blíže k "X" než k obvyklému "H" což by mělo mát pozitivní dopad na chování při obratech, hezky domyšlené detaily třeba uložení a ochrany kamery ... přitom ale hmotí velmi příjemných 410g i s baterií 3s1300 a 430g komplet s 4s1300 baterií. Pokud to vydrží motory, tak na 4s to bude bestie děsivá.

fotka ještě nezakapotovaného kousku po prvním přistání ...
škoda že jsem neudělal fotku vedle "velkého" brášky QAV250 ... už jsem byl mrtvý ... doplním zítra :)... to je srandovní
Přílohy
IMG_7147 (kopie).JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#2334 Příspěvek od ST »

Máš to pěkný, já jsem beznadějně ztracen z kopie Vortex Firefly. To je ale 285tka, prostě se mi líbí. Bohužel komponenty z číny chodí nějak zadřeně a tak mi to vázne. Navíc mi jeden regl ( RTF Hug12A ) řekl pá pá a tak čekám na další kousky. Vždycky beru jeden navíc a tentokrát jsem udělal vyjímku a průser. S tím CF se moc mažeš Vyber si nějaký PID regl a na tom to stav. Ono i v defaultu do nelítá špatně. Pro kluky postav něco hodného a levného ať ti s tím netřískají. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2335 Příspěvek od Dejfak »

To: Jindraj , super moc hezké.
Ale co ta váha?
Podobně váží má 250 od lumenieru.
Dost jsem o ni uvažoval. Teď po závodech na Štvanici jsem spíš rozhodnut pro 180.
Akorád mě zrazuje ta výška, s baterkou je to patrový autobus :D už jsem to měl v košíku.
Ale teď nevím, jak je to vysoké?
Koukal jsem na Jakubového Kermita.
Ta koncepce má něco do sebe.
Tak váhám zda jít do Qava...
Určitě ti bude dobře sloužit a hlavně vydrží.
V tom je Qav od Lumenieru perfektní.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2336 Příspěvek od Blacksite »

zdravim panove, rozebral jsem svoji diatone kladivem konecne, bylo to na prasaka tak vybiram nejaky jiny ram, lita tu nekdo tohle?

http://www.aliexpress.com/item/DIY-FPV-mini-drones-robocat-Alien-270-race-quadcopter-frame-unassembled-Glassfiber-carbon-fiber-7-colors/32398015973.html
Taranis X9D+
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2337 Příspěvek od jindraj »

Dejfak píše:To: Jindraj , super moc hezké.
Ale co ta váha?
Podobně váží má 250 od lumenieru.
Dost jsem o ni uvažoval. Teď po závodech na Štvanici jsem spíš rozhodnut pro 180.
Akorád mě zrazuje ta výška, s baterkou je to patrový autobus :D už jsem to měl v košíku.
Ale teď nevím, jak je to vysoké?
Koukal jsem na Jakubového Kermita.
Ta koncepce má něco do sebe.
Tak váhám zda jít do Qava...
Určitě ti bude dobře sloužit a hlavně vydrží.
V tom je Qav od Lumenieru perfektní.

no u mě je to proti QAV250 (G10) citelné odlehčení (přes 150g dole). Ale je fakt, že zatímco u 250 jsem hmotnost moc neřešil, tak tady jsem se snažil to nepřehánět a uskromnit se. V QAV vozím OSD, držák mobiuse, hromadu konektorů, nezkrácené kabely, zvětšený PDB, těžší větší motory apod. Tady jsem sice ještě něšel na dřeň a nedělal žádné blázniviny, ale je tam jen co tam musí být. Malé lehké motory, žádné OSD, žádné držáky, kabely letované a zakrácené, ... pár gramů bych dokázal ještě vyškrábnout (lehčí VTx, menší anténa, lehčí vrtulky), ale jinak už není moc kde brát. Deska FC je očesaná, kabely nejkratší jaké mohou být (no pár bezvýznamných CM bych ještě dokázal vystřihnout ale fakt tak 2-4g max), žádná součástka navíc, motory relativně malinkaté (na to co po nich chci zcela jistě). Bojím se, že o moc méně materiálu už v téhle koncepci a s tímhle výkonem vozit nepůjde.

To že má rám menší rozpětí se pak projeví jen těmi pár cm kratších ramen rámu ... ostatní je totiž identické.

U 180 je paradoxně rám myslím stejně těžký jako u 210, ale tam bys mohl dál ušetřit ještě menšími motory (stačily by 1306 nebo 1804) se 4mm unašeči, menšími vrtulemi a tak. to by něco hodit mohlo.

každopádně to je zatím jen narychlo spíchnuté abych ověřil funkci. teď to bude potřeba rozebrat a trochu optimalizovat. MJ budu muset asi desku kvůli vibracím z těch vyčochtaných motorů až do výměny ložisek odšroubovat a přidělat jen přes mechovku. přijde zakrytovat přední sekce s kamerou, vyhodím vzadu asi koleno na SMA konektoru a hodím anténu rovně, zakrátím signálové kabely od předních regů. No a pak už to jen nastavit a prohnat to :) každopádně vypadá dobře a její průraznost a buldozerovitost bude hádám dost podobná jako u větší ségry QAV250, což je neocenitelný.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2338 Příspěvek od jindraj »

P.S. 250, 210 a myslím, že i 180 jsou stejně vysoké udělané na sloupky 35mm. Je to kvůli tomu, aby se do trupu vešlo co má ... ubírají jen ze stran. Samozřejmě při troše bastlení by nebyl problém předělat na nižší distanční sloupky.

Mě se na 210 líbilo, že je stále na 5" vrtule a stále může být velmi výkonná když si to budu přát. Vozí na ní stále i Gopro ... 180 už je fakt kolibřík ... a po zkušenosti s tím, jak se vcházet do té 210, tak by se mi asi už ani moc nechtělo mačkat se a piplat v 180 :). Nehledě na to, že 180 už pomalu ani nenajdeš v trávě :)
xxkarlosxx

#2339 Příspěvek od xxkarlosxx »

Mám 210tku a teď tvořím 180tku.... Taky jsem si myslel,že je výhoda 5ti palcových vrtulí na 210ce..Jenže po pár letech jsem se rozhodl pro 180tku.....Protože mezi 210 a 250 už takový rozdíl není,spíš jen pár gramů(QAV210 váží 85g a mě teď přijde lisam 250 a ten váží 100g elektronika je stejná)....A to můžu rovnou lítat s 250jdou...... U 180tky už to je jiný kafe...Jen 48g mínus na motorech,další na vrtulích,baterce atd...Váha je to nejpodstatnější....Pořídil jsem si QAV 180 a nelituji,dílenské zpracování a vychytávky jsou opravdu na vysoké úrovni. Bez problémů můžeš dát sloupky 30mm...Vše se vleze naprosto perfektně...budu to lítat na 4S kapacita 850 45-90C a je to super rychlá vosa....Motory jsou DYS 1306/3100kv..

Tady je zkušební let 210tky:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D-yI_BO_pv4[/youtube]
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2340 Příspěvek od Dejfak »

Taky právě zvažuji 180.
Desku bych volil nějakou z mini série
Baterku 1000mA 3s
Takže z tohoto důvodu bych šel buď do něčeho jako Qav180 akorád bych ho zplacatil, nebo něco jako Kermit170
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“