MSH Brain / iKon
Re: MSH Brain
Helina s vbarem mi prostě v každým okamžiku dělá přesně co chci, úplně jako na simulátoru. Naopak , když tam byl brain tak jsem si během letu hodněkrát jistej nebyl , na brain se nedalo toliko spolehnout jak na vbar. Furt jsem musel dávat nějaký korekce a bedlivej pozor. S vbarem to tam prostě prdnu a o ono to udělá , přesně to co chci. Když ty Martine chceš od bezpádla , to co popisuješ , a já ne , tak to je v pořádku. Každýmu vyhovuje něco jinýho. Někdo chlastá zelenou , někdo vodku , někdo rum , někdo je pivař , někdo víno.
P.S.: Proč se teda bezpádla dělaj , když po nich lidi chtěj aby se to chovalo jak pádlo.
I like the way , how vbar fly.
P.S.: Proč se teda bezpádla dělaj , když po nich lidi chtěj aby se to chovalo jak pádlo.
I like the way , how vbar fly.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Ano a proto buďme rádi za to že je tolik bezpádel a každý si může vybrat. Ale myslím že je nemístné tvrdit že jedno je lepší než druhé. Pouze každému sedne něco jiného.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
GTpětku na Vás, zhejčkanci ... Vy jedni

Mad_Box píše: ... a nenaučil jsem ho chodit tak abych v něj měl důvěru a jistotu v obratech. Např. s vbarem nebyly nutné korekce výškovkou v bočním tictocu kombinoveném s vrtulkou což mi docela vadilo.
Martin, co konkretne si nastavoval vo VStabi? Vraj by malo stacit nastavit styl na 0, agilitu na 100 a simulaciu padiel na 60 http://www.rc-heli.de/board/showthread.php?t=222740 .
rcblog.houseofcode.eu
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSH Brain / iKon
Agilitu jsem měl kolem té 100-110 style asi 45 (po 40 nepustí posuvník a nastavovat něco mimo rozsah není moc user-friendly) a simulace pádel kolem 20-30% jakmile jsem šel výš helina měla snahu lehce předbíhat knipl.
Raptor E700 (MSH Brain)
Mad_Box píše:style asi 45 (po 40 nepustí posuvník a nastavovat něco mimo rozsah není moc user-friendly)
Myslim ze style na 0 by mal robit najvacsie rozdiely. Mne tie posuvniky pridu praveze user friendly, kedze rozsah posuvnikov pokriva najcastejsie spektrum nastaveni a zaroven "expert" si moze zadat cislo.
rcblog.houseofcode.eu
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Tak máme na světe nový SW a FW a událo se hodně změn.
Možnost nastavit pevný zisk na vrtulku bez nutnosti dalšího kanálu z rádia
Kompatibilita s Graupner, SRXL, PPM a SBUS2 protokoly
Vylepšené nahrávání konfiguráků. Možnost nahrát jen vybrané banky nebo společná nastavení
Upravené možnosti governoru
Změněné výchozí hodnoty frekvencí pro serva cykliky
Přidána podpora německého jazyka
A pár dalších oprav nějakých bugů.
Možnost nastavit pevný zisk na vrtulku bez nutnosti dalšího kanálu z rádia
Kompatibilita s Graupner, SRXL, PPM a SBUS2 protokoly
Vylepšené nahrávání konfiguráků. Možnost nahrát jen vybrané banky nebo společná nastavení
Upravené možnosti governoru
Změněné výchozí hodnoty frekvencí pro serva cykliky
Přidána podpora německého jazyka
A pár dalších oprav nějakých bugů.
Raptor E700 (MSH Brain)
Mad_Box píše:Možnost nastavit pevný zisk na vrtulku bez nutnosti dalšího kanálu z rádia
SUPER!!!
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Juhuuu... Uz jsem to tam nahrkal.
A konecne si muzu zkusit, jak facha stabilizace.
A konecne si muzu zkusit, jak facha stabilizace.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
V bance kde je zapnutý autolevel, doporučuji omezit rychlost rotace, protože při aktivaci třeba na zádech to tam narve plný křidýlka i výškovku aby to otočil do roviny. A pak může hrozit boomstrike apod. Protože obvykle člověk za letu plný rozsahy obou kniplů moc nevyužije.
Raptor E700 (MSH Brain)
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem vyzkoušel nové funkce u govíku. Byl prveden opravdu velký pokrok.
Nyní je soft start opravdu soft a rozběh je krásně plynulý. Dále byla přidána funkce bailout, kdy lze nastavit časový limit po který má být od zapnutí autorotace aktivní (podobně jako u Scorpion regulátorů) a zároveň rychlost s jakou má v bailout režimu rotor roztáčet. Roztáčení z autorotace je nyní opravdu příjemné dovolím si jej srovnat se Scorpion regly. Přechody mezi otáčkami lze doladit v SW a to rozdílně směrem nahoru a dolů.
Nyní je soft start opravdu soft a rozběh je krásně plynulý. Dále byla přidána funkce bailout, kdy lze nastavit časový limit po který má být od zapnutí autorotace aktivní (podobně jako u Scorpion regulátorů) a zároveň rychlost s jakou má v bailout režimu rotor roztáčet. Roztáčení z autorotace je nyní opravdu příjemné dovolím si jej srovnat se Scorpion regly. Přechody mezi otáčkami lze doladit v SW a to rozdílně směrem nahoru a dolů.
Raptor E700 (MSH Brain)
Dnes jsem nahrál nový fw a venku mi po zastavení rotace ocas razantně kmital. Změny zisku gyra nepomáhaly, tak jsem doma mrknul na printscreeny z předchozího nastavení fw a zjistil jsem, že se změnila hodnota Tail Derivate Gain z 50 na 40.
Po nastavení opět na hodnotu 50 bylo po problému a ocas po zastavení nekmital
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Konečně mám (co jsem prodal Auroru) na DX6i zase volný kanál na setupy (banky), tak můžu laborovat.
Dotaz: Když mi při boční duze při zastavení vrťas zakmitá (zahoupe se) dopředu-dozadu, tak který gain na výškovce mám zvýšit? Taky ten derivate, jako na vrtulce, která zakmitávala podobně?
Kdo se v tom má vyznat, když tam jsou 4 zisky?

EDIT: Jo, teď mě napadlo, že tam je nápověda, když na to najedu
... tak si to jdu přečíst.
Ale i tak, není nad osobní zkušenost
.
Dotaz: Když mi při boční duze při zastavení vrťas zakmitá (zahoupe se) dopředu-dozadu, tak který gain na výškovce mám zvýšit? Taky ten derivate, jako na vrtulce, která zakmitávala podobně?
Kdo se v tom má vyznat, když tam jsou 4 zisky?
EDIT: Jo, teď mě napadlo, že tam je nápověda, když na to najedu
Ale i tak, není nad osobní zkušenost
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
-
BORN_TO_GRILL
Ahoj,
Pri prudkem zabrani za kolektiv mi ustřelí vrtulka. Pri dalsim pridavani P se jiz ocas rozkmita. Mam začít přidávat prekompenzaci,nebo je ještě jiná alternativa?(I,D,...)
Díky
Pri prudkem zabrani za kolektiv mi ustřelí vrtulka. Pri dalsim pridavani P se jiz ocas rozkmita. Mam začít přidávat prekompenzaci,nebo je ještě jiná alternativa?(I,D,...)
Díky
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG